Jump to content

Adrijan

Members
 • Posts

  42
 • Joined

Everything posted by Adrijan

 1. jag brukar tejpa upp soppsäckar utanpå fönstret, funkar perfekt
 2. läs på red.com dom håller på att göra om den så jag tror inte många vet när den kommer komma.. men det första datumet var i januari men kommer nu ändras till ett senare datum och vad jag tror kommer vara dyrare men det är bara vad jag tror
 3. okej det va lite otydligt skrivet tycker jag.. själv tycker jag att om man kanske köper till ett shoulder mount och ett kompendie så ser kameran väldigt proffsig ut men det kanske bara är en smaksak :S tycker det är tråkigt när man ger tips så får man omotiverad utskällning tillöbaka på att man inte kan läsa.. kanske töntigt men man blir lätt osugen på att hänga här på forumet då!
 4. jo jag kan läsa! men jag skulle säga att en shoulder mount är bättre än en vanlig axelkamera! om du varit med på inspelning med film kamera så har dom alltid shoulder mount för bästa möjliga stabilitet!
 5. varför köper du inte en shoulder mount?! du får en okej för 3 - 4000
 6. hallå! Vet inte om det här är en fråga som man kan utveckla till att det blir en lång diskussion men jag undrar lite exakt vad som är den visuella skillnaden mellan interlaced och progressive? alltså vad som är skillnaden på den synliga slutliga bilden. vill veta mer djupare om det än vad jag har läst här på forumet.. någon som har en film kanske där man får se skillnaden eller någon bra länk till en hemsida där man förstår vad dom snackar om! tack på förhand
 7. hej allesammans och tack för er respons på trailern... som det ser ut nu som kommer denna trailer utvecklas till en kortfilm/långfilm som vi kommer spela in nästa år men jag ska inte avslöja för mycket innan något är spikat. frågan vart vi köpte våra masker så köpte vi dom på panduro en hobbybutik på kungsgatan i stockholm
 8. du vet väl att du kan köra med hårddisk på xh-a1. man kan då välja vilket format man vill spela in på t.ex. råformat eller AVI! Det är jälvigt bra faktiskt
 9. okej va bra hoppas det inte blir så på våran då :) tack för hjälpen!
 10. okej det låter ju inte så bra :S tycker det är så jävla svårt och hitta dom grejerna jag vill ha i sverige.. allt kostar en förmögenhet för en ungdom som jag! har du oddname några tips på vart man kan köpa dom sakerna jag vill ha? vet du om en glidecam 4000 pro pallar tyngden från en canon xh-a1 plus en letus 35mm?
 11. hejsan! jag har läst lite av dina inlägg att du har en kamera plus en brevis.. jag undrar lite hur du brukar gå tillväga när du filmar handhållet om det blir väldigt tungt och om du sköter skärpan själv eller om du har en assistent?

  vore schysst om du gav lite tips :)

 12. Adrijan

  Bazooka

  hoppas du förstod att jag var ironisk
 13. Adrijan

  Bazooka

  shit den va fan skit bra!! du borde skicka in den på en filmfestival
 14. hejsan alla filmvänner! Det va jag och mina vänner som gjorde "journey of a man" som jag hoppas alla har tittat på och tyckt varit bra! nu är det så att vi i teamet har funderat på att göra en "film" av trailern alltså typ en timmes film där vi har en konkret handling och duktiga skådespelare och ett komplett filmteam! vi har precis träffat en man vid namn Stefan eller Cherry här på voodoo film. Han har en fin kamera, en canon xh-a1 + en letus 35mm adapter. och om vi har tur så kanske vi får låna den i framtiden :) då undrar jag lite saker om det praktiska med kameran. det är jag som är fotografen och vad jag har förstått så blir kameran med en adapter på och ett extra objektiv väldigt framtung! va tror ni man ska göra åt det! jag har funderat på en easyrig eller ett axelstativ men det kostar ju som sagt multum! så kanske någon har ett tips på hur man kan bygga ett enkelt axelstativ eller så kanske det är någon som har ett axelstativ som kan tänka sig att låna ut eller hyra ut ett till oss! om detta går igenom i framtiden så får jag väl ha en provisorisk b-fotograf med tanke på skärpan. då skulle jag gärna vilja prova en follow focus inte en remote utan en "manuell" sådan. detta kan jag tänka mig och bygga själv om det inte är för svårt! någon som har en länk? men jag skulle gärna vilja veta vad en kostar också kan kanske vara billigt! sen undrar jag en annan sak! med en letus och ett extra objektiv på kameran tror ni det är omöjligt att sätta kameran på en glidecam 4000 pro eller finns det en liten chans till korta scener att det skulle funka? vet inte riktigt vad vikten på kameran blir sammanlagt!
 15. okej maffigt! jag undrar lite hur ni klarade er med 35 adaptern eftersom jag antar att den blir väldigt framtung och otymplig!
 16. hejsan tycker verkligen om den här!! har också sett tunna väggar toppen jobb faktiskt imponerande!! jag undrar va ni har för kamera samt 35 mm adapter för det va ett himla fint skärpedjup i tunna väggar
 17. tjena Adrian här.

  fan va kul att du har hört av dig till min kära vän och kollega León.

  Du verkar som en väldigt trevlig och ambitiös man!

  jag hörde att du var 16/17 men det tycker jag inte spelar någon roll, tvärtom! jag vet själv hur svårt det är som ung att skaffa kontakter och tycker det är väldigt härligt av dig att höra av dig till oss! modigt.

   

  Som du säkert har hört så kommer vi försöka göra ett projekt som kommer filmas någon gång nästa år antagligen på hösten. Hörde också att du hade en finfin kamera med 35 adapter. jag är fotografen så jag är väldigt väldigt intresserad av att få kika lite på den och diskutera lite foto med dig. Vi ska ha ett möte någon gång nästa vecka vi fyra som ska göra projektet och efter det vill kanske vi fyra träffa dig och prata lite :) vore trevligt att träffa lite nya unga människor som har talang för det dom vill göra!

  här är mitt nummer 0707478998 och det skule vara toppen om man fick ditt nummer så att man kan höra av sig till dig om man vill ses!

  hare bra!

 18. jag gjorde ett reklamjobb som el-ass här om månaden där fakturerade jag 250/tim och 1/7 av dagslönen per övertidstimma ungefär lite mer komplicerat men jag orkar inte förklara(lite för att jag inte förstår allt)
 19. jag håller med mega99.. jag förstår inte överhuvudtaget varför sånt här skit läggs upp!!! jag förstår om ni tycker det är kul att ladda upp en film som ni säkert har lagt ner mycket tid på men jag börjar tröttna på att folk lägger upp filmer som inte har någon slags proffesionalitet i sig! Lägg upp skiten på youtube så kan dom som vill kolla på den!
 20. förstår inte varför ni har lagt upp den. Såg ingen mening med den!?
 21. hej alla igen! Jag vill bara säga att det var dumt av mig att från första början inte berätta om projektet i helhet och utförligt. (hatar när andra inte gör det). väldigt bra kritik måste jag säga. ni tänker på dom saker som var värst i trailern istället för att haka upp sig på smådetaljer. Jag kan inget annat tillläga än vad leo sa min kompanjon. Han har bidragit mest till manuset så han är bättre på att förklara. Det där med dollyarbetet måste jag klaga på tillgången av utrustning i skolan. Vi hade en risig dolly som jag ville prova men det slutade med att jag blev så förbannad på den så jag ville inte använda den längre för den var så jävla skakig!
 22. hejsan! för cirka ett år sedan la jag upp ett klipp med en sekvens ur ett projektarbete som jag höll på med när jag gick 3:an på gymnasiet. i våras blev vi äntligen klara med denna trailer efter ett antal hundra timmars arbetande. Vi blev väldigt nöjda med resultatet med tanke på resurserna och tidspressen som vi hade. Ni få gärna komma med konstruktiv kritik och fråga saker om hur vi gick till väga med olika delar av trailern eller om tekniska frågor. Jag själv har filmat 95 % av trailern och tagit hand om ljussättning och varit dop osv. Det kanske också är viktigt att berätta att detta kommer inte bli någon film utan den här trailern är uppbyggd på flera 30 sekunders klipp som vi har filmat under en längre period. har bara lagt upp den på youtube men ni får klara er :) hq
 23. tack för svaret! jag vet faktiskt inte om det är hårddisk eller minneskort men eftersom det är en novellfilm så borde det vara en hårddisk!
 24. Hejsan jag har fått ett jobb där jag ska jobba med vtr. Har inte riktigt förstått vad det betyder med antagligen att jag kommer att få lägga en material från red kameran till datorn för att jag tror att det kommer användas kort inte hårddisk. Är det någon som har gjort ett liknande jobb som kan berätta hur det var och om ni har några tips och vad man ska tänka på.. Ni får gärna berätta lite om red kameran eftersom den är ganska ny och vad man ska tänka på när man handskas med den. tack på förhand
×
×
 • Create New...