Jump to content

Adrijan

Members
 • Posts

  42
 • Joined

Personlig information

 • City
  Aspudden
 • Job/title
  Detaljhandel/el assistent
 • Name
  Adrian Wigerdal

Filmskapande

 • Gear
  Canon eos 400 D + sigma 18-55 macro
 • Interests
  fotografera både still- och rörlig

Adrijan's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. jag brukar tejpa upp soppsäckar utanpå fönstret, funkar perfekt
 2. läs på red.com dom håller på att göra om den så jag tror inte många vet när den kommer komma.. men det första datumet var i januari men kommer nu ändras till ett senare datum och vad jag tror kommer vara dyrare men det är bara vad jag tror
 3. okej det va lite otydligt skrivet tycker jag.. själv tycker jag att om man kanske köper till ett shoulder mount och ett kompendie så ser kameran väldigt proffsig ut men det kanske bara är en smaksak :S tycker det är tråkigt när man ger tips så får man omotiverad utskällning tillöbaka på att man inte kan läsa.. kanske töntigt men man blir lätt osugen på att hänga här på forumet då!
 4. jo jag kan läsa! men jag skulle säga att en shoulder mount är bättre än en vanlig axelkamera! om du varit med på inspelning med film kamera så har dom alltid shoulder mount för bästa möjliga stabilitet!
 5. varför köper du inte en shoulder mount?! du får en okej för 3 - 4000
 6. hallå! Vet inte om det här är en fråga som man kan utveckla till att det blir en lång diskussion men jag undrar lite exakt vad som är den visuella skillnaden mellan interlaced och progressive? alltså vad som är skillnaden på den synliga slutliga bilden. vill veta mer djupare om det än vad jag har läst här på forumet.. någon som har en film kanske där man får se skillnaden eller någon bra länk till en hemsida där man förstår vad dom snackar om! tack på förhand
 7. hej allesammans och tack för er respons på trailern... som det ser ut nu som kommer denna trailer utvecklas till en kortfilm/långfilm som vi kommer spela in nästa år men jag ska inte avslöja för mycket innan något är spikat. frågan vart vi köpte våra masker så köpte vi dom på panduro en hobbybutik på kungsgatan i stockholm
 8. du vet väl att du kan köra med hårddisk på xh-a1. man kan då välja vilket format man vill spela in på t.ex. råformat eller AVI! Det är jälvigt bra faktiskt
 9. okej va bra hoppas det inte blir så på våran då :) tack för hjälpen!
 10. okej det låter ju inte så bra :S tycker det är så jävla svårt och hitta dom grejerna jag vill ha i sverige.. allt kostar en förmögenhet för en ungdom som jag! har du oddname några tips på vart man kan köpa dom sakerna jag vill ha? vet du om en glidecam 4000 pro pallar tyngden från en canon xh-a1 plus en letus 35mm?
 11. hejsan! jag har läst lite av dina inlägg att du har en kamera plus en brevis.. jag undrar lite hur du brukar gå tillväga när du filmar handhållet om det blir väldigt tungt och om du sköter skärpan själv eller om du har en assistent?

  vore schysst om du gav lite tips :)

 12. Adrijan

  Bazooka

  hoppas du förstod att jag var ironisk
 13. Adrijan

  Bazooka

  shit den va fan skit bra!! du borde skicka in den på en filmfestival
 14. hejsan alla filmvänner! Det va jag och mina vänner som gjorde "journey of a man" som jag hoppas alla har tittat på och tyckt varit bra! nu är det så att vi i teamet har funderat på att göra en "film" av trailern alltså typ en timmes film där vi har en konkret handling och duktiga skådespelare och ett komplett filmteam! vi har precis träffat en man vid namn Stefan eller Cherry här på voodoo film. Han har en fin kamera, en canon xh-a1 + en letus 35mm adapter. och om vi har tur så kanske vi får låna den i framtiden :) då undrar jag lite saker om det praktiska med kameran. det är jag som är fotografen och vad jag har förstått så blir kameran med en adapter på och ett extra objektiv väldigt framtung! va tror ni man ska göra åt det! jag har funderat på en easyrig eller ett axelstativ men det kostar ju som sagt multum! så kanske någon har ett tips på hur man kan bygga ett enkelt axelstativ eller så kanske det är någon som har ett axelstativ som kan tänka sig att låna ut eller hyra ut ett till oss! om detta går igenom i framtiden så får jag väl ha en provisorisk b-fotograf med tanke på skärpan. då skulle jag gärna vilja prova en follow focus inte en remote utan en "manuell" sådan. detta kan jag tänka mig och bygga själv om det inte är för svårt! någon som har en länk? men jag skulle gärna vilja veta vad en kostar också kan kanske vara billigt! sen undrar jag en annan sak! med en letus och ett extra objektiv på kameran tror ni det är omöjligt att sätta kameran på en glidecam 4000 pro eller finns det en liten chans till korta scener att det skulle funka? vet inte riktigt vad vikten på kameran blir sammanlagt!
 15. okej maffigt! jag undrar lite hur ni klarade er med 35 adaptern eftersom jag antar att den blir väldigt framtung och otymplig!
×
×
 • Create New...