Jump to content

petterlindqvist

Members
 • Posts

  6
 • Joined

petterlindqvist's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Vill nu meddela att det lutar åt JVCn efter att ha känt på den idag :) Prisnedsättningen avgör.
 2. Kimster har helt rätt i sin analys av det jag skrev från början, och jag håller helt med om resonemanget om ett "seriöst" intryck. Även om man tycker att det kanske kan verka lite löjligt så är det så det ser ut, och det är svårt att ändra på. Jag tänker då främst på intervjuer. Däremot vill jag även lyfta fram Adrijans förslag. Forumet här är ett diskussionsforum, och andra idéer ska givetvis också lyftas fram. För mig passar det inte, men det är helt klart en smaksak.
 3. Ska det vara ett skämt eller läste du helt enkelt inte mitt första inlägg haha? ;)
 4. Bugar och bockar för ett mycket bra svar. I och med att jag inte har möjlighet att höja budgeten så skulle du valt att skippa ambitionen med axelkamera. Jag har själv spenderat en hel del tid att argumentera detta mot mig själv, men svaret blir alltid detsamma. Än så länge så är jag enbart inne på axelkamera, tyvärr. Känns som att jag skjuter mig i foten, men det får vara så tills vidare. Jag kanske ändrar mig till slut, men inte som det ser ut nu. Detta medför dock att diskussionen tar en vändning mot hur jag bör värdera avsaknaden av autofokus och bildstabilisator. Vad innebär detta i praktiken? Att inte ha autofokus kan jag väl halvt föreställa mig, men jag vet inte vad det innebär att inte jobba med bildstabilisator. Det lutar åt att jag kanske borde hyra JVCn en dag för att se vad jag tycker.
 5. Jag har funderat fram och tillbaka kring det där, och det är klart att det finns vissa fördelar med manuell fokus. Som jag ser det: + Förhoppningsvis riktigt bra byggd för manuell fokuseringen, förmodligen bättre än många av de som även har autofokus. + Blir ofta snyggare och kanske även mer genomtänkt när man tvingas tänka till - Zooma och ändra fokus samtidigt, måste vara oerhört svårt? - Kan inte vara särskilt lätt att filma sporter (kommer inte göra det men man kan ju vilja filma nån sportsituation någon gång) ? Kan inte vara särskilt lätt att fokusera om du gör en intervju t.ex. gående, eller? Säg att jag kan leva med manuell fokusering, vad betyder avsaknaden av bildstabilisator i realiteten för en axelkamera som denna?
 6. Hej. Har de senaste dagarna ägnat åtskilliga timmar till att hitta den "perfekta" kameran för mig, men inser ju givetvis att den inte finns. Det är alltid för- och nackdelar och enbart genom att ställa de mot varandra och sin egen smak så kan man få fram ett beslut. Tyvärr har jag allt för få val och jag hoppas kunna få lite hjälp härifrån. Vi kan börja med en liten checklista på vad jag tycker är viktigt: [x] Ska helst vara axelkamera. Varför? Jag kommer att använda kameran till intervjuer, reportage, reklamfilm och förhoppningsvis även lite kortfilmer. Jag vill att kameran ska förmedla ett seriöst intryck och vara stabil på fältet. [x] Ska vara HDV-kamera [x] Ska kosta runt 30000 (+5000 max) Hoppsan, var det inte mer än så? Egentligen är det grundkraven, men det är ytterst få som jag kunnat titta närmare på. Sony HVR-HD1000 - billig men tror inte den riktigt håller måttet. Att den sedan bara har en ring att arbeta med gör att det går bort. JVC GY-HD111 - verkar ganska schysst men saknar autofokus och bildstabilisering. Känns som att den kanske inte är värd 30000kr? Blir väldigt frustrerad på mig själv för att vilja ha axelkamera när det begränsar valmöjligheterna ordentligt. Vad hade ni gjort i min sits?
×
×
 • Create New...