Jump to content

roppe

Members
 • Posts

  74
 • Joined

1 Follower

Personlig information

 • City
  Kållered
 • Job/title
  Filmprojekt
 • Name
  Rolf Ekström

Filmskapande

 • Influences
  From here to eternity
 • Interests
  Golf, Historia, Teknik etc...

roppe's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Problemet löst. Blandade bokstäver små och stora. Ett stort "D" såg ut som en nolla eller eller ett "O", jag provade alla alternativen och vips så satt det vid 2:a försöket. Känsliga datorer ha ha ha. :) Ha en fortsatt fin sommar. Tack till alla här inne, ett kanon-forum är vad ni är.
 2. Jag har problem med min airport (Macbook pro). Thomson dsl vit box med TV-tjänster etc... Bytt hårddisk och laddat min gamla OS-programvara. Allt tycktes fungera tills jag ville ansluta mig till "Airporten". Diagnosen hittade Telia gateway. Jag pekade på parametern för nämnd gateway. Nu krävs det ett lösenord pga. att nätet är skyddat (info från datorn). Supporten på Telia visar mig på hur jag skall hitta "lösen" som sitter på undersidan av "DSL-boxen". Jag provar och provar allt som kan tänkas vara rätt lösen, men ingen lycka. DSL-boxen ligger på bordet framför mig, så avståndet kan man eliminera. Supporten på TELIA ändrar så lösen på boxen till mitt namn och ett nummer för att göra saken enklare. Hjälper inte :( Jag får tipset att köpa nytt OS. Jag har köpt den senaste versionen av Mac OSX Snow Leopard och laddat in dito. Å hej Å hå va mycket grejor det kom in, men tyvärr, mitt problem kvarstår. Supporten TELIA igen, men tyvärr så räckte inte supporten till, det blev till ett erkännande att de inte kunde lösa mitt problem. Jag förstår killen från TELIA för det kan ju vara ett fel som sitter på min sida, datorn alltså? Någon som vet eller känner igen problemet? Kan "Airporten" plötsligt bara sluta att fungera, trots att datorn hittar DSL-boxen och frågar efter "PSW"? Det tar kanske 5-10 sekunder innan programvaran hittar porten, men som sagt var "DSL-boxen hittas och kan väljas, ingen skuggad parameter. Kopplar jag datorn via kablage till DSL-boxen, då får jag uppkoppling utan problem. Men en bärbar dator vill man ju ha funktionellt duglig för att göra namnet Bärbar rättvis. Ensam är stark säger ordstävet, men jag både tvivlar och känner inte för detta gamla ordspråk just nu. :(
 3. Hej! Till den som kanske kan hjälpa mig? Jag har två äldre kameror Sony dvcam DSR 200AP (PAL) och är mycket nöjd med dessa fortfarande. Skickar ju ut mitt material på DVD. Jag använder upplösning 720X576 (4:3 16:9) Men, men, så rullar den nya tekniken på fortare än inlärningen och ekonomin. Så jag haltar efter och behöver hjälp/tips. Jag har en Canon EOS 7D som jag filmat med ibland. Kameran används mycket i USA och därför har jag filmer med NTSC och upplösningen 1920X1080. Går det att få dessa filer konverterade så att de passar mitt gamla redigerings program? Någon som vet? Adobe Pro 6 och 7 är mina program. Det känns som om programmen bara vill arbeta med AVI-filer också, men detta har inte varit något besvär tidigare, jag har ett bra konverteringsprogram, men det stödjer inte konverteringar till olika upplösningar. Som jag fattar det hela så måste jag väl få till det så att upplösningen stämmer. Programmet hanterar ju inte HD-Upplösning, vad jag förstår. Sedan är det ju detta med NTCS som också måste ändras till "PAL". Hur nu det skall gå till. Kanske jag har hamnat i en återvändsgränd och att det är på tiden att lägga av med min älskade hobby? Tacksam om någon vill öda lite tid på att ge mig en "hint" om hur jag skall gå vidare.
 4. Hej! Max Jag kom ihåg ditt förslag om att plocka bort gamla drivare i Premiere 6.0 vid ny start av projekt. Jag kunde ändå inte då lösa problemet, men jag fick en fundamental fingervisning och kunde inte riktigt glömma detta. Efter lång tid och många försök så var jag på väg att ge upp. Ute på en motionsrunda i skogen fick jag en tankeställare. Vad kommer moderkortet ifrån? Kutade hem omedelbart. Nu en lång historia kort. Bordet inköptes från en lokal säljare (namn behövs inte) och jag mindes hur innehållet i kartongen såg ut, när jag köpte moderkortet. Det såg lite uppackat ut. Alla komponenter fanns, så jag reagerade inte negativt till detta. Vid montaget av moderkortet kontrollerade jag inte alla jumpers, utan lät allt stå som industristandarden påbjöd. Antagligen så har kortet varit ute hos kund innan jag fick kortet. Nu fanns en jumper felställd och gjorde så att PCI "slotten" fick IRQ konflikter. Ibland fungerade dito slot, men för att inte fungera vid ett annat tillfälle. Alltså ! ! ! Grundläggande fel som du påpekade Max, men vad lätt man kan gå på en sådan här grej. Nu fungerar datorn och 1394 korten eller portarna som de skall. Puhhhhhh va jobbigt det kan bli när man inte är observant på direkta GRUNDER eller dito Konfigurationer. Tack alla som engagerat sig och jag värdesätter detta mycket högt att ni bryr er, även om saker kan ligga på "Basic-level".
 5. Du har nog rätt i det du säger, både när det gäller tid och problem. Har haft dessa funderingar som du nämner och tänkt mig gå in i registret för att se om jag kan göra något där? Men bäst är naturligtvis om det finns något program som kan utföra denna olägenhet. Annars tack så mycket Max. Glömde en sak, testade med grannens windows 7 på maskinen, men det blev samma sak där. Så nu är det nog ganska säkert att Windows ligger kvar med denna forcerande drivrutin ! ? Jag vill minnas att det fanns ett litet program som rensade ut just registret. Men det kanske inte hade hjälpt just i detta fall? Ok! Tack så länge.
 6. Jo, jag har provat allt som jag kan komma på. Tack för post StenR. Till sist köpte jag ett annat 1394 kort som hade medföljande drivrutiner. Pyro 1394 är fabrikatet, men datorn struntar i det och säger att den har Texas instrument "drivare" och visar sitt gula "!" i enhetshanteraren. Nu har jag tre stycken olika 1394 kort, alla för PCI-slot. Jag kör XP som OS. Men inget fungerar? Det hela känns som om att man måste ha en jumper för att stänga av den interna "FireWiren" som inte finns??? Startar jag datorn utan 1394 kort, ja då får jag ingen felmarkering i hanteraren. Det visar för mig att PCI-sloten på något sätt reagerar. Datorn fungerar för övrigt mycket bra. BIOS-uppgradering tycker jag inte har med detta att göra? Sätter jag i ett nätverkskort i samma slot, då fungerar det som det skall. Man blir tokig på sådana här fel, speciellt när man är i nöd att använda dito för transp. av filmer.
 7. roppe

  Premiere 6.0

  Hej! Pehrbau. Tack för post. Jag skall prova med en uppdatering med ver. 6.2 och se hur det går då? Men jag har för mig att jag provat detta i ett tidigt skede. Det finns ju en Tysk och en Engelsk variant, men jag skall testa båda, även om jag gjort det tidigare. Det som är lite kusligt; jag installerade Premiere Pro 7 en gång till för att se om det var ett lyckokast första gången jag gjorde det? Men jag fick samma resultat, det ser ut att fungera klockrent i 7:an, men jag har ingen lic. på den programvaran. Sitter med ett projekt i knät just nu och kommer ingen vart :(( 2 veckors ihållande provningar etc... och NOLL Resultat. Provade på att fråga min kamrat om en installation på hans maskin, men fick nobben där och jag förstår, hans maskin fungerar ju med den version han har 7:an. Jag går ut i skogen en timma och fotograferar med stillbildskameran ett tag, kanske det hjälper ;) ? ? ? *ler*. Pssst.... Jag hade ett skumt problem för många år sedan och då som nu, hade jag huvudbry en räcka med dagar. Jag fick igång allt till slut och varför??? Det vet jag ej än idag. Men efter mycket grubblande och sammanfattning så kan jag bara komma på en sak i det fallet. Jag demonterade allt i min maskin och speciellt såg jag till att moderkortet hade bra "jord" i chassit vid monteringen. Efter många års praktik och erfarenhet gick jag systematiskt tillväga när allt monterades igen. Efter den operationen fungerade allt klockrent. Men det var en maskin, inte två! Jag får nu se efter inhämtad luft från skogen, om demontering av en maskin skall göras? En sak jag nu oxå kom på. Jag har 3 stycken skärmar kopplade, när båda maskinerna är igång så är också alla skärmarna igång. Jag kör från ett t-bord och kan växla från vilken maskin resp. skärm jag vill arbeta med. Kanske det kan orsaka 6:ans krasch? Ytterligare en sak att testa. Men, men.... det har alltid fungerat på detta vis förut? Men tack så länge Pehrbau.
 8. roppe

  Premiere 6.0

  Jo så är det. Detta på bägge maskinerna jag har. Dock ej som jag prövat med Premiere Pro 7. Men det är inte min lic. så jag har raderat dito. Jag måste ju erkänna att jag inte känner mig bekväm med en annan version än Premiere 6.0 Extra info. Jag kan ladda in filmer som vanligt och kika på dito. Jag kan separera ljud och video från varandra. Jag kan editera videospåret, men så fort jag kommer in på ljudspåret, då är det kört. Jag har inte många jobb, men de jobb jag har, sträcker sig långt över tid. Sista jobbet tog ungefär 1 år. En dokumentär om en Tenor som verkar idag på GöteborgsOperan. Detta jobb körde jag med Premiere 6.0 och alla tidigare jobb för den delen också. Här som du förstår, så jobbade jag mycket med ljud. Fattar ingenting?? AVG virusskydd meddelar att maskinerna är utan virus. Vad skall man tro? Virus i "BIOS" kan det vara något? Är inte bra på virusprogram och undrar hur djupt de skannar systemet? Ok! Max, du har väl annat att kämpa med. Jag känner att jag tar för mycket av din tid. Nästa vecka så kommer kommunen och tömmer min soptunna, jag kanske skall slänga alla datorer etc.. där och fråga om jag kan byta jobb med gubbarna som tömmer soptunnorna? :(
 9. roppe

  Premiere 6.0

  Tacksamt ser jag två som engagerar sig. Max & Pehrbau. Mitt system AMD 2300MHz Win XP inkl s-pack 2. RAM 2Gb HD 1Tb (Sata 7200) Samsung. Moderkort Gigabyte (Ett år gammalt) Videokort ATI radeon Saphire. Nätv, Ljud, Usb samt FW finns på bordet och drivrutiner tycks fungera enl. enhetshanteraren. DVD-spelare 1 st. Max; jag har installerat om allt många gånger men med samma problem. Jag har två Kameror Sony DVCAM DSR 200AP. En kamera trodde jag att ett fel uppstått. Kunde inte få upp kameran mot någon av datorerna, så jag tankade alltid av från en och samma kamera hela tiden. Men nu när jag haft så mycket problem i det sista, då söker jag efter varje halmstrå jag kan få tag i. Jag tankade ner en pröva på version från ADOBE. (Soft32.com) även fast jag har min egen lic. Men resultatet blev det samma. En kamrat till mig kom över med en Premiere pro 7.0. Vi laddade ner den i min nyaste dator, den som är beskriven här ovan. Det tycks fungera med denna mjukvara??? Det var ju roligt iofs. men jag vill inte köra på hans licens, jag vill köra på mina egna grejor. Raderade kompisens P 7:a och laddade in min P 6:a igen och möter samma problem igen??? När klockan så är tidig morgon, då finns inga lösningar kvar. Jag såg någonstans en FAQ, minns inte var, men en fråga var "Har ni löst problemet med RADEON?" Kan det vara i vårt forum någonstans? Men, men, envis som många data användare är, fortsätter jag med att hitta lösningar. Nu till en revolutionär handling; Jag hämtar min frus Mac Pro. Jag är ingen van användare av Mac. så det bjuder mig emot att använda dito. Det är så mycket självserverande grejor att man känner sig utlämnad på något sätt efter att man bara jobbat med PC. Samt inköp av Final Cut får mig att rysa. Det känns som om man har fått två cyklar, en tvåhjulig, samt en trehjulig och nu du blir tvungen att cykla till jobbet med trehjulingen. Som en i forumet sa en gång "Jag filmar med en rosa katt om så är, bara jag får bra filmer". Pst. försöker bara bli lite positiv i röran. Nu tillbaks till mitt nästa test; Jag kopplar in min trovärdigaste kamera mot Mac:en vi FW. Plopp säger det och ett meddelande kommer upp "En kamera är ansluten". Startar iMovie och vad händer? Jo, Mac:en frågar om jag vill importera? Jag kör på OK och allt fungerar perfekt. Jag kan även välja extension i en meny, jag välje AVI, sedan var det klart. Hm... jag tänker.. hämtar så den andra kameran som har varit okontaktbar via FW i kanske 2 år. Vad gör MAC:en? Jo, den sägeratt en kamera är kopplad och frågar om jag vill gå vidare med att importera? Jag följer upp och konstaterar att det inte är fel på någon av mina kameror. Adobe Premiere, Mac eller PC ! ! ! ? ? ? Vad f.. gör man nu? Man får ej passera en gräns för att man köpt en blå cykel, alla cyklar måste vara röda, annars ingen passering, tillbaks till ruta ett. Måla om cykeln till blå och försöka igen, men då har de ändrat reglerna till att alla cyklar skall vara gula vid passering. Trött trött trött.... Nu skall jag försöka på detta vis. Laddar upp filmen från kameran till Mac:en, sedan köra över filmen till en extern hårddisk via FW-kablage. Vidare ladda upp filmen från FW-disken till min PC. Sedan får vi se om det lyckats, men jag tvivlar på detta efter all möda jag lagt ner på dito. \\ Rolf
 10. roppe

  Premiere 6.0

  Hej! Igen Max Tyvärr!! Så var det inte så enkelt. Hade programmet att fungera trodde jag och var mycket nöjd. Men när jag går in och skall editera spåren var för sig, eller de kan vara kopplade tillsammans Video och Ljud-spåren. Hur jag än bär mig åt, så när jag kommer till att redigera ljudet det allra minsta, då kraschar programmet??? En sak som jag har lagt märke till och som kan ha en stor betydelse. När jag laddar filmen, eller kör en capture mot datorn, då får jag inte upp filmen i insp. fönstret? Jag fick dock in hela filmen och kan köra den som vanligt i olika prg. Laddar jag in filmen via windows movie maker, då får jag både ljud och bild under tiden som filmen fångas??? Hade jag kört via USB så kan det ju finnas en förklaring, men jag kör även här via FW. Jag ser att medlem "Pehrbau" hade åsikter om det hela. Men jag har jobbat med min dator och samma program i mer än ett år och jag har inte bytt ut något och varför skulle jag isf. göra det när det fungerar ;) Som tur är så är jag färdig med ett stort projekt och har överlämnat dito med slutgodkännande. För mig känns det inte som en lösning att köpa på mig allt nytt från början igen. Nej då måste jag lägga ner, för det blir allt för mycket pengar tyvärr. Kanske man skall syssla med musik istället ? ? :-) Vad detta är frustrerande och ledsamt. En liten rättelse; Jag har jobbat med samma program i mer än 6 år, men vad jag menar med 1 år, så är det med den hårdvara jag nu besitter och det har fungerat bra tills nu. En kollega till mig var här idag, han är som jag i branschen men arbetar i Mac-system. Dock vet han mycket om PC också, men efter 4-5 timmar gav även han upp och ruskade på huvudet?? Men man behöver inte gissa många gånger vad han sa på slutet ha ha, "gå över till Mac så slipper du problemen". Själv sitter han med en utrustning på 500.000:-sek. Jag ligger bra i lä vad det beträffar :( Så nu har jag bara er mina vänner på "Voodoo" att bollplanka med, om ni har lust förstås.
 11. roppe

  Premiere 6.0

  Ja du Max, dumma frågor och svar finns fortfarande. Eller dumt folk? Då menar jag mig själv. Om det är som du säger nu; "tag bort ref. filen" Då skäms jag rakt ner i skorna. I de allra första sidorna i manualen som kommer med programmet så pekar man på en viktig sak. Ja, jo, just det ja;"tag bort ref. filen" efter varje nytt påbörjat projekt. Jag har nu provat och det ser ut som (efter bara ett försök) om det fungerar som alltid tidigare. Ok! Jag har varit borta ett år från att jobba med programmet och det är tydligen såhär man kan gå i väggen för att minnet blivit kortare. T A C K S Å M Y C K E T M A X. Nu kanske jag kan somna lite fortare i natt. Men, men, vi fick till ett spån, att en tom specifikation på nätet skulle vara bra att ha som man kunde fylla i och spara i sin profil oxå, om nödvändigt. Du är en klippa MAX Tack igen.
 12. Inget pirat prg. The prg has Expired!!! Retired ! ! ! Gone with the wind. :) Jag kan ej heller jämföra Pinnacle & Premiere på samma dag. Programmen är bra var och en för sig, men jag tycker att Premiere är i en annan division. Rätta mig om jag har fel. ;)
 13. Jo, det är rätt Max. Moderkort (skriver inte allt om detta nu, men jag har spec. på detta Gigabyte-kort) 4Gb ram, 1Tb sata disk, ATI Radeon Saphir Video. För övr. Nätverkskort, usb, Ljud och 1394 FW på bordet. Här krävs TX 1394 för FW, min andra dator har NEC 1394. Detta utan betydelse för mig som jag ser det. Jag har 2 st likvärdiga kameror, lite till åren komna, men för mig som alltid, fungerar dessa bra. Sony DSR 200AP DVCAM är benämningen på dessa och hade ett pris att nämna för skoj skull på 68.000:-sek + moms. Idag vill väl ingen ha dessa gamla trotjänarna, för det nämns hela tiden om "HD" stuket. Men åter till ämnet. Nu när jag skriver om detta så arbetar hjärnan ändå på problematiken vid sidan om för en lösning. Så hur mycket jag än försöker att förklara så tror jag inte att det finns någon patentlösning via hårdvaran? Kan det vara så här enkelt?? Det loopade runt en idé i huvudet om att; kanske ljudfilen är korrupt? Även om inspelningen gjorts på samma gång? För det är när jag skall redigera ljud som det händer att allt går åt skogen. Är det kanske en variant? Skall testa detta och återkomma i ärendet. Jo, en sak till, temologin etc.. etc.. kan vara ett hinder för många, så inte fallet för mig. Jag söker oftast bollplank med en enkel fråga eller meningar, lite som "e93mw" syftar till. Med all respekt för ditt kunnande Max_H så ligger kanske inte felfrekvenser på hårdvaran alltid. Det finns duktiga människor som går bet på enkla saker ibland och det är kanske de som kommer med citerar "dumma frågor" slut citat. Det finns ju inga sådana enl. utsago. Men, men, en duktig spec. på hårdvaran är inte fy skam om man har datorproblem. Men som syns så har jag programfel, enligt mina teorier. Återkommer....
×
×
 • Create New...