Jump to content

AIRport Macbook pro


Recommended Posts

Jag har problem med min airport (Macbook pro). Thomson dsl vit box med TV-tjänster etc... Bytt hårddisk och laddat min gamla OS-programvara. Allt tycktes fungera tills jag ville ansluta mig till "Airporten". Diagnosen hittade Telia gateway. Jag pekade på parametern för nämnd gateway. Nu krävs det ett lösenord pga. att nätet är skyddat (info från datorn). Supporten på Telia visar mig på hur jag skall hitta "lösen" som sitter på undersidan av "DSL-boxen". Jag provar och provar allt som kan tänkas vara rätt lösen, men ingen lycka. DSL-boxen ligger på bordet framför mig, så avståndet kan man eliminera. Supporten på TELIA ändrar så lösen på boxen till mitt namn och ett nummer för att göra saken enklare. Hjälper inte :( Jag får tipset att köpa nytt OS. Jag har köpt den senaste versionen av Mac OSX Snow Leopard och laddat in dito. Å hej Å hå va mycket grejor det kom in, men tyvärr, mitt problem kvarstår. Supporten TELIA igen, men tyvärr så räckte inte supporten till, det blev till ett erkännande att de inte kunde lösa mitt problem. Jag förstår killen från TELIA för det kan ju vara ett fel som sitter på min sida, datorn alltså?

 

Någon som vet eller känner igen problemet? Kan "Airporten" plötsligt bara sluta att fungera, trots att datorn hittar DSL-boxen och frågar efter "PSW"? Det tar kanske 5-10 sekunder innan programvaran hittar porten, men som sagt var "DSL-boxen hittas och kan väljas, ingen skuggad parameter.

 

Kopplar jag datorn via kablage till DSL-boxen, då får jag uppkoppling utan problem. Men en bärbar dator vill man ju ha funktionellt duglig för att göra namnet Bärbar rättvis.

 

Ensam är stark säger ordstävet, men jag både tvivlar och känner inte för detta gamla ordspråk just nu. :(

Link to post
Share on other sites

Problemet löst. Blandade bokstäver små och stora. Ett stort "D" såg ut som en nolla eller eller ett "O", jag provade alla alternativen och vips så satt det vid 2:a försöket. Känsliga datorer ha ha ha. :)

Ha en fortsatt fin sommar. Tack till alla här inne, ett kanon-forum är vad ni är.

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

Med introduktionen av Intel-baserade MacBook Pro i januari 2006 började Apple för att använda en vanlig PCI Express Mini Card. Den särskilda märke och modell av kortet har förändrats under åren, i början av modellerna var det Atheros varumärke, men sedan slutet av 2008 de har Broadcom kort. Denna skillnad är mest av intresse för dem som köra andra operativsystem såsom Linux på MacBook-datorer, som olika kort one tree hill dvds kräver olika drivrutiner.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By JonathanJohansson89
   När jag köpte min iMac 21 tums dator år 2013, som var gjord sent 2012, trodde jag att den skulle klara av det mesta när man skapar film. Jag hade fel.
    
   Visserligen gör jag inte så mycket men när jag klipper i Premiere pro funkar det bra, men när det kommer till After effects och Da Vinci resolve blir den mer osäker på att fortsätta. After effects får upp nån flik där RAM-minnet inte klarar tillräckligt eller vad det nu är. Da Vinci resolve får upp en flik där det står att mitt GPU minne är fullt.
    
   Följande är säkert jättelätt för er att svara på.
   Jag är inte så bra på datorer men det verkar som att jag inte har rätt grafikminne eller GPU eller vad man ska kalla det. Jag brukar alltid filma i 1080x1920. Det är den högsta bildkvalitén som går att filma i på min kamera, Nikon D3100.
    
   Men det verkar inte som att varken After Effects eller Da Vinci resolve klarar av att hantera den bildkvalitén. Idag när jag skulle testa att arbeta med ett klipp i Da Vinci resolve stängdes datorn av av sig självt efter mycket laddande och tänkande. Innan hade en flik med texten "Your GPU memory is full" kommit upp.
    
   Jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag ge upp min iMac att skapa all film på den och istället köpa och bygga ihop en egen PC med jättebra grafikkort, processor, RAM-minne och allt ar det är mm istället? Eller finns det något hjälpmedel för min iMac att hantera och arbeta i större bildkvalitéer? Kan en Mac mini hjälpa eller nåt annat?
    
   Finns det en lösning på detta problem?
    
   Annars KLIPPER jag mest film på min iMac och det fungerar jättebra. Jag ska försöka låta någon annan sköta färgkorrigering, ljudredigering och VFX. Men ändå undrar jag hur jag ska göra om jag skulle arbeta helt själv med allt: Klippning, VFX, ljudredigering, färgkorrigering, osv.
   Det kanske är omöjligt om man ska rendera allt sammanlagt senare i hög bildupplösning?
  • By Jonsson
   Hejsan!
   Funderar på att köpa NAS med 4 diskar.
   Har en Mac Pro (modell papperskorg) & redigerar HDV samt 4k med FCPX 10.
   Avlagda SATA diskar i en USB3 vagga används för projekt/lagring, vilket funkar bra.
   Men... jag funderar på en bättre & säkrare lagringsmetod.
   Är det någon av er som redigerar direkt mot en NAS?
   Kan jag få något köptips från er som kör hårt med NAS:ar?
    
   MVH / Micke
  • By mackult
   Jag har en Canon A1S som kräver firewirekabel mellan kameran och datorn när jag importerar till FCP X. Jag har beställt en iMac som ju saknar firewireportar och min fråga är: Fungerar en "thunderbolt till firewireadapter" för import från Canon A1s till iMacen. Har någon här på forumet testat om detta fungerar? Jag har sökt på nätet men har inte hittat något entydigt svar.
   Jag tackar på förhand.
  • By revilofoto
   Hej alla!
    
   Planerar köpa en Mac för videoredigering.
   Men vilken ska jag köpa?
   Och vilket program Premiere eller Final Cut?
    
   Budgeten ligger på ca 30 000kr inkl. programvara.
    
   Kom gärna med tips.
   Stationär eller räcker det med bärbar?
    
   Ska klippa full-HD med 50P, så hur mycket RAM-minne m.m. behövs?
    
   Tacksam för svar!
  • By octagon
   Behöver en nu skärm och sneglar lite på Apple 27" men tänkte höra med er som kan vad där annars finns för bra alternativ.
   Inte dyrare än Apple 27" men gärna billigare :)
   Har ni några bra tips?
×
×
 • Create New...