Jump to content

mackult

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Lund
 • Job/title
  verksamhetsledare utb/kultur

Filmskapande

 • Gear
  Canon HV 30, iMovie HD version 6.0.3, iMac G5 (PPC)
 • Interests
  Kultur (musik, teater, balett)
 1. Svarar på min egen fråga. Min iMac har efter lång väntan kommit och "thunderbolt till firewireadaptern" fungerar helt utmärkt med min Canon A1S utan bildkvalitetsförlust.
 2. Jag har en Canon A1S som kräver firewirekabel mellan kameran och datorn när jag importerar till FCP X. Jag har beställt en iMac som ju saknar firewireportar och min fråga är: Fungerar en "thunderbolt till firewireadapter" för import från Canon A1s till iMacen. Har någon här på forumet testat om detta fungerar? Jag har sökt på nätet men har inte hittat något entydigt svar. Jag tackar på förhand.
 3. Tack för ditt utförliga svar. Jag är nöjd med 720p och får nu istället koncentrera mig på att använda kameran så skickligt som möjligt. Tack än en gång.
 4. Jag provar med HDV (HDV 1080i), det är där problemet uppstår. Jag kan tanka in i läge HDV 720p men då med sämre bildkvalitet. Jag har ca 100 GB ledigt utrymme på hårddisken och inga program som tar kraft i bakgrunden så jag tror inte att det är problemet. Om det skulle räcka med ytterligare minne så är det möjligt att lösa men behövs det en ny kraftfullare dator då är det en helt annan sak. Visserligen kan jag leva med en något sämre bildkvalitet men poängen var ju att kunna njuta av HDV-kvalitet.
 5. Tack för svar. Du bekräftar det jag misstänker. Nu är bara frågan vad som krävs i prestanda för att importen ska bli problemfri. Räcker min iMac till överhuvudtaget. Jag kan lägga in ytterliga 1 GB ram, sedan är det stopp vad gäller minne. Kan detta räcka eller behövs det mer. Processorn kan jag inte göra någonting åt.
 6. Jag har en 20 tums iMac, 1.8 MGZ och 1 GB ram. Behöver jag en kraftfullare eftersom det går med halva hastigheten både under import och när jag spelar upp i iMovie. Vet någon vad som krävs i ram och prestanda för att importen inte ska lagga.
 7. Vill börja med att säga att jag är nybörjare och kan inte så mycket om teknik. Har in iMac med 1 GB minne och har köpt en Canon HV 30. När jag ska föra över min första inspelning från kameran till iMovie så spelas allting in i hastigheten 1/2. Hur ändrar man hastigheten så att videon spelas upp med rätt hastighet. Har letat på forumet och i bruksanvisningen utan att hitta rätt information. Tacksam för hjälp.
×
×
 • Create New...