Jump to content

Jonsson

Members
 • Posts

  109
 • Joined

 • Days Won

  3

Jonsson last won the day on February 25 2011

Jonsson had the most liked content!

1 Follower

Personlig information

 • City
  Norrköping
 • Job/title
  Mät / reglertekniker
 • Name
  Mikael Jonsson

Filmskapande

 • Influences
  Pappa & hans superåtta
 • Interests
  Film, skytte & analogsurf

Jonsson's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

23

Reputation

 1. Hejsan!

  Jag har ärvt ca. 30 h klippt S8 film efter min farsa.

  Vad skulle det kosta att digitalisera rubbet hos dig?

  Vilket format är vettigt att spara i om man vill redigera själv?

   

  MVH / Micke

 2. LyCOM EK-107 EK-107 | EverIT.se Då googlade jag åt dig då! Och detta kort har båda FW typerna, för det klarade du ju inte heller av att ange. ;-) Ha'de!
 3. Jonsson

  Nas

  Hejsan! Funderar på att köpa NAS med 4 diskar. Har en Mac Pro (modell papperskorg) & redigerar HDV samt 4k med FCPX 10. Avlagda SATA diskar i en USB3 vagga används för projekt/lagring, vilket funkar bra. Men... jag funderar på en bättre & säkrare lagringsmetod. Är det någon av er som redigerar direkt mot en NAS? Kan jag få något köptips från er som kör hårt med NAS:ar? MVH / Micke
 4. Högskolan Väst har ju en hel del på agendan. Kvalitativt kan jag inte ge så mycket info om, har bara gått en halvfarts distansare på 7,5 p, vilket inte var särskilt imponerande. Men vill du fara i västerled är det ju rätt ställe att sikta in sig på. Ta en titt på denna länk, känns ju som att det ligger rätt i tiden att snöa in på de digitala medierna. Digitala medier MVH / Jonsson
 5. Högskolan i Väst har kursen "ljud & rörlig bildproduktion", någon med erfarenheter från kursen? Har sökt distansaren på 7,5 hp & halvfart, så jag orkar med mitt kneg också... är förhoppningen. Tips på någon liknande distanskurs värd att rekommendera? Är Högskolan i Väst överhuvudtaget bra? Tack på förhand! / Jonsson
 6. Hej, bryter mig in lite i tråden! En sak jag tänkte på var avsaknaden av firewire på alla föreslagna PC modeller. Är jag "old school" eller är det enkelt att komplettera med fw i bärbara burkar? Vad tankar ni över era tagningar igenom, eller kör ni OnLocation via HDMI? MVH / Jonsson
 7. Fridens Thomas! Finns en ruggigt bra tutor på VCP som borde passa ditt ändamål perfekt: VIDEO COPILOT | After Effects Tutorials, Plug-ins and Stock Footage for Post Production Professionals Den har några år på nacken, men jag misstänker att AE är sig likt. Lycka till!
 8. Transformera spänningen från ett batteri om du kan! :-) Nää, fixa ett batteripack med rätt spänning från början eller använd den medföljande nätadaptern (transformatorn) om du är i närhetn av ett vägguttag. Det står på nätadaptern vilken spänning den levererar, tror det står på H4:an också vilken spänning den vill bli matad med från extern källa, och efter grundkursen i likströmslära pluggar du in ditt externa ryggsäcksack. i portan och kör så länge du lever. ;-) INNAN du plugar in ditt hemmaklåpade ack... tänk på att plus & minus existerar! Batterihållare: batterihållare > Sök | Kjell.com DC kontakter: DC-kontakter > Svagström | Kjell.com Friskt kopplat, hälften brunnet!
 9. H4n kan allt du vill, men... vill du ha låg latency är inte denna någon höjdare. Förmodar att det gäller alla ljudkort med USB, men det skall jag låta vara osagt. Annars är jag mycket nöjd med min, för att inte tala om hur nöjda ungarna är. :-)
 10. Skippa gammalt DVD-krafs & lägg upp filmen på Vimeo istället! Köp ett fint julkort från Vi-skogen, skriv ner länken till din film i julhälsningen & posta med tjusigt frimärke. Då har du besparat dina kollegor ännu en plastbit & istället berikat dem med ett träd vid Victoriasjön. :-) Priset blir väl detsamma... win, win! God jul & lycka till Tea!
 11. Tänk inte "Beskära", tänk "Zooma in". Du zoomar bara in tills de svarta kanterna försvunnit ur bild. MVH / Jonsson
 12. Jahapp! Då har man blivit Twittrare också, komer att stalka dig där hädanefter. Lägger ut din Teaser på Fejjan, så min kamrater får i sig en dos ve & tandagnisslan. MarianneMovie..., du har inte Bert Karlsson med på ett hörn va? ;-)
 13. Jaaa, Java! Det här är superduper intressant. Dessutom verkar du ha rekryterat en smärre del av Vodookollektivet här. Se till att Johan "Filmgurun" Karlsson i Norrköping får nys om denna & blåser upp den på något filmevenemang. Se dessutom till att skriva lite om produktionen, jag är euforiskt nyfiken. Vill Se Nu!!! Hoppas det blir en riktig kioskvältare! / Jonsson
 14. Fridens vodookamrater! Har kört med min HV20 & en DM50 mic, som jag tycker är en bra & smidig kombination. Ett enbenstativ från Gitzo får alltid hänga på under, antingen som stöd eller som balansvikt. Prio för mig är kompakt smidighet, jag tycker att kvallan ej gett vika för att bekosta denna. Här är ett smakprov: http://vimeo.com/18848824 OBS! Det är knattefotboll, men låt er ändå ryckas med i den femmanna starka spelglädjen. Här är ett annat: http://vimeo.com/10739421 Sekvens från en simtävling inomhus, med badhusets hemska resonans. Japp! Det är knattar här också. Duger detta ät dig, kolla då in anonserna! Såg att någon krängde en HV40 med mic, vidvinkel, div filter & batterier. Varma knattehälsningar! / Jonsson (numera Demel)
 15. Du kan ladda upp en kondensator & ladda ur den mot en lämplig, väl strömledande yta på datorn. Spänningsledaren kan ju följa insidan av handen till fingertoppen, men som sagt, digitalt är ju simplare. MVH / Jonsson Friskt kopplat hälften brunnet som vi säger i elbranchen. ;-)
×
×
 • Create New...