Jump to content

Cykelfabrik

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Ok tack!:) Vad är det som gör att Cinema 4D är mest för TV? Ja Maya verkar vara standard i Hollywood och 3DS Max är kanske en bra uppstart för det då?
 2. Jag tänkte lära mig ett 3D program och undrar vilket som är mest etablerat i branschen idag? Det jag vill kunna göra är modellering, animering och VFX. Programmen är alltså: * 3DS Max * Maya * Cinema 4D
 3. Tack!:) kul att du gillade den! Yäs färgkorrigeringen var en sista minuten lösning :)
 4. Utbildningen är sjukt bra! Den är tuff och verklighetsbaserad. Du borde veta nu om du kommit in eller inte, om du gjort det så tacka ja! :)
 5. Hallå! Kolla gärna in min kortfilm "Emochine" som jag har skrivit och regisserat. Vill gärna ha feedback :)
 6. Det blev Tv-utbildningen på Medieinstitutet tillslut :) Största anledningen var att 90% av dom som gått utbildningen har jobb inom 6 månader. Dessutom tror att jag kan främja min filmkarriär bättre om jag lägger de 160tkr (kostnaden för 2 år på filmskolan) på annat!
 7. Okaj grym input :D Tänker att 15 tum är max, ska ta med datorn till skolan varje dag så orkar inte med en större. Sen har jag ju en riktig redigeringsdator hemma så det här blir som ett komplement. Hemma har jag en bra bildskärm som jag kan koppla upp mig mot, vet inte hur det blir i skolan dock.
 8. Ok bra att du e nöjd! ända jag tkr verkar dåligt är skärmen och avsaknad av SSD men är det bra bild tkr du?
 9. OK det sura är att jag hade en Macbook Pro, sålde den för att bygga en stationär och nu behöver jag ändå införskaffa en laptop. Ska kolla runt lite på begagnade Macbooks men verkar som lite prestanda för mkt pengar. Vad tyckte du om modellerna jag länkade?:)
 10. Tja! Har redan en stationär redigeringsdator men behöver köpa en laptop för utbildningen jag ska börja i höst. Laptopen ska klara Photoshop och After Effects cs6. Vilken av dessa två laptops skulle ni välja och varför? http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2357568&view=c Tack :) /Jonas
 11. Den utbildningen ser också bra ut! Stannar gärna i Stockholm dock. Tack för tipsen nu får jag lite att tänka på ;)
 12. Tack för grymt svar :) Ok jag funderar på att först gå generell utbildning och sen läsa mer specifikt efteråt. Så att jag vet exakt vad jag vill jobba med och kanske har större chans att komma in på vidare utbildning på t.ex. DI eller Den Danske Filmskole. Låter det onödigt att lägga så mkt pengar på det? Man får ju iofs göra film i två år med folk som troligtvis är engagerade. Mm jag är ju egentligen inte superintresserad av TV utan det som lockar är jobb i kanske reklam och drama.
 13. Hej! Jag har kommit in på både Stockholm Filmskolas filmutbildning och Mediainstitutets TV-produktionsutbildning. Jag är egentligen mest intresserad av film men TV utbildningen har 30 veckor praktik och är gratis (jmf med 160 tkr för två år på filmskolan) Är det någon som har erfarenhet av utbildningarna och kan hjälpa mig bestämma?:) Är det värt med praktik för att få in en fot i Tv branshen som sen kan leda till filmjobb eller är det bättre att nätverka med filmskapare på filmskolan?
 14. Ok för då måste man tänka på att HP vaknar upp helt utan personlighet. Kan man göra det intressant att följa? Och hur motiveras han?
 15. HP kan vakna upp som en osympatisk person eftersom han inte har någon själ, han kanske letar efter sin själ av egoistiska anledningar. Att ha en själ kanske ger mer än bara smärta och känslor. Det kan ju också vara så att han bygger en egen själ när han träffar andra människor. Känns som att du måste bestämma vad en själ är för att komma vidare med storyn! Sitter personligheten i själen? Hur blir man om man inte har en själ? Om HP vaknar upp efter ingreppet, vad säger det om honom?
×
×
 • Create New...