Jump to content

Foto

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Tack båda två! Express-kortet skulle vara intressant om det funkar med någon adapter som ansluts till USB. Har sett några som verkar vara avsedda för det men är inte säker på om de verkligen funkar. Har just skickat en fråga till EverIT om det... Men mest kanske det lutar åt BlackMagic just nu. Ska kolla med Scandinavian Photo. Tack!
 2. Hej, Jag börjar med att be om ursäkt. Gissar att frågan ställts massor med gånger och att svaret redan finns här... men jag är nog helt värdelös på att söka och hitta... Nåja, här kommer frågan: Jag har en gammal HDV-kamera som jag tidigare kopplat upp mot dator (PC) via Firewire för att tanka hem filmmaterialet. Nu har jag köpt ny bärbar dator med bara USB... Vad behöver jag för att tanka över bild och ljud med god kvalitet nu? Kameran kan kopplas upp med antingen Firewire eller HDMI. I värsta fall får jag väl fortsätta använda min gamla dator för att hämta materialet men det skul
 3. Tapeman låter som något jag ska satsa på. Verkar smidigast och bäst...
 4. Det har dryftats förr. Men nu tar jag upp det igen. 1: OM man vill ha DVD-skivor med label upptryckt av någon firma som sysslar med sådant... Vad kostar det då och var vänder man sig? Har kollat in http://www.tapeman.se/ som jag inte vet något om. Är de någon som har erfarenhet av dem? Och är det någon som har tipps om liknande företag och kanske till och med billigare i Stockholmsregionen? 2: Om man vill printa label själv direkt på skivan måste man då ha en bläckstråleskrivare eller går det även med laser? Och vad ska man använda för produkt för fixering/lackning?
 5. OK... Det BÖRJAR klarna nu! Även om inget verkar självklart i denna djungel av termer. Tack plf66!
 6. OK.. Nu kopplar jag! En följdfråga på detta med PAL: Om det inte spelar någon roll om det är PAL eller ej. Är då skivan lika spelbar i spelare för länder med NTSC-standard? Det bör den vara om jag fattar saken rätt. Det ligger MPEG-2 material på skivan och spelaren gör om det till respektive PAL eller NTSC... Tolkar jag saken rätt?
 7. Sen är det väl så att du MÅSTE konvertera. Har själv Vegas Studio och jag tror att det bara klarar Sonys egen AVCHD... Men jag kan ha fel! Använder Canon HV30 så jag har inte koll på det här med AVCHD. Men om man nu konverterar... Vad ska man då konvertera till för format? Har för mig att Pehrbau någon gång förklarade för mig att AVCHD och HDV har helt olika komprimeringsmetod. HDV har fasta keyframes och AVCHD har dynamiska. Blir det inte konstigt om man konverterar mellan så olika format?
 8. OK... Men då är det väl de facto lika äkta progresivitet som äkta progresiv... Man får samma antal helbilder tagna med samma intervall (25 bilder per sekund) som vilken annan 25p som helst... Eller? --- En annan fråga... Tog häromdan en interlacefilmad DV-sekvens (alltså inte HDV - och inte filmad med HV30). körde den genom ett deintelacefilter i AvideMux. Snyggt blev det (tyckte jag - så jag var nöjd) men vad hände egentligen. Kollar man egenskaperna på den av AvideMux sparade filen så står det interlaced där. Så jag antar att den fortfarande är interlaced men att deinterlace-f
 9. Det är naturligtvis tänkvärt. Men det svarar inte på min fråga. Vad gäller den lilla bildrutan i mitten så gillar jag den. Vill helt enkelt inte att man ska skala upp bilden så att alla artefakter spricker ut i full blom. Men det är jag nog i och för sig ganska ensam om att tycka... ;-)
 10. Jag söker och söker och läser och läser här på forumet. Men jag har inte fått grepp om hur det här egentligen funkar... Jag har en Canon HV30. I den finns ett läge där man ska kunna filma i 25p... Men det är inte riktig 25p... Det är någon form av simulerad 25p... Om det inte är äkta så är det alltså interlaced men på något sätt bearbetad i kameran för att det ska se ut som progresiv inspelning... Eller? Hur funkar det egentligen (rent tekniskt)? Och hur ser man skillnaden i resultatet?
 11. Hej! Har bränt vår film på DVD i Sony DVD Architect. En av de som köpt filmen mejlade just och frågade om den var regionsfri. Jag antar att den är det men jag vet faktiskt inte själv. Han hade tänkt skicka den till släktingar i USA men har lite dålig erfarenhet av att filmer ibland är regionskodade för Europa och då kan de inte kolla på skivan... --- Så här skriver han som undrar: "Jag tänker skicka ett exemplar till den amerikanska grenen av släkten [...], så jag undrar om det finns någon regionspärr på DVD-filmen? Vi har haft en del problem med att DVD-filmer som vi köpt här (Region 2
 12. Aha... Så det handlar om 24 respektive 32 bits filer... OK. Tack för svaret... Men hur är det med fråga 2. Är det ett adekvat och korrekt sätt att beskriva innehållet på en DVD att skriva något i stil med: Tekniska specifikationer för filmen på DVD. Längd: 23 minuter 14sekunder Format: 4:3 maskat till 16:9 (PAL: MPEG-2, 720x576x32 25.000fps interlaced). ???? Eller bör man formulera det på ett annat sätt?
 13. har en avi-fil som jag sedan renderat för video. I egenskaperna för AVI-filen står: 25.000 fps interlaced 720x576x24 Men i MPEG-2 filen står: 25.000 fps interlaced 720x576x32 Hur hänger detta ihop? Trodde sista siffran i 720x576x24 stod för att de är 24 frames per sekund... Men så verkar det ju inte vara... Och hur ska man märka DVD-skivan om man vill ha adekvat teknisk info på den? Funkar det här? Tekniska specifikationer för filmen på DVD. Längd: 23 minuter 14sekunder Format: 4:3 maskat till 16:9 (PAL: MPEG-2, 720x576x32 25.000fps interlaced)
 14. Jag har mikrofonen. Tycker den ljudmässigt är helt OK. Men den är känslig för stomljud. Jag antar att det är den billiga byggkvaliteten som är boven. Tror att ljudmässigt så är den att jämföra med betydligt dyrare mickar. Men man har sparat in på just material och mekanisk konstruktion. Är man bara försiktig så funkar det riktigt bra. Själv har jag två hemmabyggda bommar. Ett teleskopskaft till en gammal skurmopp och ett omvänt (gammalt avlagt) enbenstativ. Med omvänt menar jag att jag satt en stativgänga i enbenets fotända så att teleskopet smalnar av och blir lättare längre ut mot mick
 15. Ja... Kan man manuellt i en texteditor skapa en meny för en DVD ungefär som man bygger en hemsida i HTML? Eller hur fungerar det egentligen? Jag skulle vilja göra en DVD där man från menyn kan välja att spela upp filmen... Ja, det är ju självklart... Men jag vill också kunna nå PDF-dokument med affisch, DVD-omslag och studiehandledning också... Hur fixar man det? Vi har nämligen sålt vår första film till ett par AV-centraler (med institutionell visnings-, kopierings- och streamingrätt) och det vore praktiskt om allt kunde ligga (åtkomligt via menyn) på samma skiva... För att göra D
×
×
 • Create New...