Jump to content

Zyx Graphics

Members
 • Posts

  457
 • Joined

 • Days Won

  2

Everything posted by Zyx Graphics

 1. Hej alla. Har en fråga som är mer riktad till er som jobbar professionellt med filmfoto. Vad ska man kunna kräva att en fotograf har bra kunskap om? t.ex. vad det finns för olika lampor och vad dom har för karaktär. eller hur man använder en ljusmätare och varför. Kom med allt ni vet en fotograf måste veta om han är professionell filmfotograf. Vet att det är en halvkonstig fråga. Hoppas ni kan svara på den.
 2. Är det någon som kan förklara vad skillnaden är mellan dom olika byråerna? - Action Marketingbyråer - DM/RM-byråer - Event Marketingbyråer - Mediebyråer - PR-byråer - Reklambyråer/Nätverksbyråer - Varumärkesbyråer - Designbyråer - Digitala byråer
 3. Sjukt snygg. Kaxit att jobba med Red till Videomarathon :)
 4. Man vet aldrig. Man vill inte riskera att bli diskad för en sån grej.
 5. Vi ringde Videomarathon igår och det gick bra att lägga ut filmen på youtube eller liknande.
 6. Hej jag har filmat en hel del med Red One och älskar den. Det jag inte förstår är hur den här focus assist funkar. Det kommer upp en röd remsa på monitorn men jag vet inte hur den ska hjälpa B-fotot att ställa skärpa. Nån som vet??????
 7. Nån gick fram med jackan när han hamnar i närbild. inte så konstigt.
 8. skumt. jag har en hv30 och den filmar i 24p. jag förstår inte vad han pratar om. jag har även instant focus. dom måste prata om hv20 vs hv30
 9. Hej. Jag stöter på ordet OpenGL alldeless för ofta för att kunna fortsätta ignorera det. Vad är det och hur vet jag om mitt grafikkort stödjer det? Tack.
 10. Det funkar inte alls för mig. Media encoder hänger sig hela tiden. Går alldrig igång. Jag har uppdaterat premiere till 4.0.1 och Media encoder till 4.0.2 samma skit fotfarande. så himla irriterande. Hört andra som har samma problem.
 11. Hej. Sitter och jobbar med en musikvideo. Vi behöver kompletera med ett highspeed klipp på en duva som flyger. Vi vill inte köpa klippet utan vill filma det själva. Har dock inte råd med att hyra en Phantom. Har hört att det finns billigare lösningar till highspeed. Nån DSLR tror jag. Vet nån vad jag pratar om :( ??
 12. Japp. stämde. det var belysningen. Ska filma lite idag o se hur det blir. Kommer inte att ersätta min HV30 med letus 35 mini men bra att kunna filma med den när man rekar lokations o.s.v.
 13. Hej. Filmade lite med min nya Nikon D90 och märkte att bilden såg ut som när man filmar en TV. http://www.redfilm.se/Nikon_D90_Test.mov Vet nån vad det beror på?
 14. Ok. Har länge misstänkt att mina filer förlorat kvalitet när jag förminskat dom. När jag t.ex. går från HD1080 (1920x1080) till DV (720x576). Självklart får man en märkbar kvalitetsförlust när man förstorar upp en fil eftersom programmet måste skapa pixlar som inte finns. Men å andra sidan när man förminskar en filmfil så måste t.ex. 7 pixlar bli 1. Hur vet datan vilken färg/luminans det ska bli? Ni som är extrem petiga som jag är. Hur gör ni? Finns det nått bra program för ändamålet?
 15. Har precis gjort en musikvideo som handlar om heroin. Vi kollade på lite dokumentärer på youtube och på filmer som Trainspotting och Wir Kinder vom Bahnhof Zoo finns en massa inspiration att hämta från dom filmerna. Vi hann inte testa vad som skulle se best ut som bubblande heroin så vi kommer att lägga in det i post. Vi kommer att filma olika ämnen som t.ex. socker som kokar och komposa det i after effects. Lycka till. kolla behind the scenes på http://www.redfilm.se
 16. Nu Funkade det. hmmmmm skumt Tack för hjälpen
 17. Det blir ändå rött i timelinen fast jag väljer DVCProHD
 18. Hej. Vi har filmat en musikvideo med EX1an och HVX200an. Det finns en färdig preset för EX1an i Premiere så att man slipper rendera previewn men jag hittar inte en preset för MXF materialet som jag får av HVX200an. Hur brukar ni göra?
 19. Bra jobbat. Jag gillar det. härlig skärpedjup lite hård färgkorrat men jag brukar oxå göra det. Har D90 highspeed?
 20. Singelolycka. (tror jag) men det skulle vara snyggare med 2 bilar som kolliderar. 3 personer ska dö iallafall, och alla sitter i samma bil Helst en bil för inte mer än 15 000:-
 21. Hej. jag måste börja planera en bilkrock till en musikvideo men det känns som att det kommer att bli komplicerat. Jag skulle kunna göra en del i 3D men jag vill att den ska se verklig ut. Hur skulle ni filma det?
×
×
 • Create New...