Jump to content

e93mw

Members
 • Posts

  507
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by e93mw

 1. Jisses, lever den här tråden än? :-) Här är en annan gåshudare:
 2. Håller med till fullo. Livet är för kort för att slösas bort på skräp. Men samtidigt fyller ju det som inte uppfyller "kvalitetskriteriet" funktionen att få oss att faktiskt uppskatta "kvalitetsprodukten" till fullo. Båda behövs således.
 3. http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=17672&highlight=r%F6de
 4. Man kan nog lära sig en del av Disneys process mot Arne Anka.
 5. Vissa filmer växer till sig. Första gången jag såg Blade Runner tyckte jag den var rätt dålig. Ändå kunde jag inte få den ur huvudet. Nu är det min absoluta favoritfilm.
 6. Jag är så glad att den här tråden lever o frodas! :) Fler än jag som får gåshud av "Big blue"-introt?
 7. Jag provade den och... jajamensann. Gåshud. Tillåt mig att få bjuda tillbaka (Jag rår inte för det. Jag DYRKAR denna film:-))
 8. Jag är också 70-talist (-74) och har aldrig förstått vad som skulle vara så hemskt med Staffan Westerbergs barnprogram. Visst var de underliga, men skulle två bananer klädda i pyjamas vara mer normalt? Jag tror att detta är ett alldeles vanligt utslag av den xenofobi som är djupt rotad i den svenska folksjälen. Han stack ut för mycket, helt enkelt.
 9. Från en novis till en annan: jag har sett en tråd här på forumet där man diskuterar just detta. Om jag minns rätt så gör man så som du beskriver ovan.
 10. e93mw

  Full HD?

  Precis. JVC trycker in "Full HD"-loggor stora som anslagstavlor i sina annonser i Japan. Överhuvudtaget såg jag väldigt lite reklam för Canons videokameror vilket jag tycker är lite konstigt. Domo arigato gozaimashitaaaaa! :)
 11. e93mw

  Full HD?

  PANIK!!! Jag har länge lunkat omkring i trygg förvissning om att "Full HD" innebär 1080 linjer, progressive scan. Min världsbild rubbades dock när jag häromveckan lufsade omkring i "Electronic city" i Akihabara i Tokyo. Där marknadsförde man glatt videokameror som mig veterligen bara klarar 1080i som "Full HD" (bl a Canon HV10). Och idag upptäckte jag att ONOFF kränger SONY HDR-SR5 med en fet "Full HD"-skylt i en annonsbilaga. (http://onoff.ecbook.se/onoff/v39/ sidan 19) Är detta ännu ett sätt att lura oss stackars konsumenter eller är det helt enkelt så att elektronikförsäljarna inte fattar skillnaden mellan 1080i och 1080p?
 12. XP såklart. Tiramisu eller marängsviss?
 13. Eva Longoria! "Vikingarna" eller "Ingmar Nordströms"?
 14. Det kanske redan har diskuterats men ändå: Är det någon som kan rekommendera en bra väska till HV20?
 15. HD Puppet Yoda eller data-animerad Yoda?
 16. Jag läste den kursen -99 och kan bara gratulera till ett bra val! Jag hoppas prof. Erik Hedling har ett finger med i den kursen fortfarande för han är jättebra. Dessutom håller Institutionen för litteraturvetenskap till i nya, superfräscha lokaler på Språk-och litteraturcentrum (SOL).
 17. Jag tror inte jag har skrattat så mycket sen jag var 11 år gammal! :D
 18. ARRRRRGH!!!!!!!!!! Nu vet jag hur det känns att bli gammal!!! "Vafalls unge man? Aldrig hört talas om Harry Brandelius?"
 19. Den 30 juli 2007 dog inte bara Ingmar Bergman utan även den italienske filmskaparen Michelangelo Antonioni. Här i Sverige känner kanske inte så många till honom men många filmälskare värderar honom lika högt som Ingmar Bergman. Inte helt oväntat så har nyheten om hans död drunknat i strömmen av hyllningar till Bergman. Jag har bara sett ett par av hans filmer men av det lilla jag sett har jag förstått att det inte är orättvist att jämföra honom med Bergman. Hans kanske mest kända film är "Blow up" men jag skulle vilja rekommendera "La notte" och "L'eclisse".
 20. Word! Speciellt Viktor Sjöström var ju lite av en Bergman på sin tid + att han var en enormt duktig skådespelare. Ett universal-geni utan tvekan.
 21. "Smultronstället". Jag fattar inte att man kan få publiken att identifiera sig med en gammal, luggsliten, egocentrisk professor... Viktor Sjöström är och förblir Sveriges bästa skådespelare någonsin.
 22. Som nybliven kattägare är jag väldigt fascinerad av dessa eleganta djur. Dessutom gör de sig oerhört bra på film! Vem kan glömma "Cat" i "Breakfast at Tiffanys"? Han spelade brallorna/kjolen av Audrey Hepburn. Eller "Jones" i "Alien"? Han var ju lätt läskigare än det där kycklingmonstret!
×
×
 • Create New...