Jump to content

Toxx

Members
 • Posts

  63
 • Joined

Filmskapande

 • Influences
  M. Night Schymalan och Quentin Tarantino

Toxx's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Det var det jag misstänkte. Ska se till att exportera ut en testversion och se hur den ser ut på några olika datorer.
 2. Tack för svaret! Filmen kommer bara läggas ut på internet och inte sändas på TV. Jag kanske kommer köpa en sådan i framtiden, men nu tillåter tyvärr inte budgeten det. Men vad tror du om jag går efter datorn då den främst kommer att ses på just datorer? Eller bör jag tänka på något speciellt då, som att inte höja kontrasten för mycket?
 3. Jag håller just nu på att göra color correction på en film och använder After effects. Min dator och HDMI-inkopplade TV visar dock färger och kontrast olika. Vilken ska jag gå efter när jag redigerar? Vilken är så att säga mest korrekt? Jag har hört att det mest korrekta ska vara TVn då min dator inte har rätt inställda kontraster. Kontraster som inte verkar gå att ändra heller, vilket låter väldigt konstigt. Någon som vet mer om detta får gärna dela med sig. Skulle verkligen uppskattas.
 4. Tack för svaret Max! Teckningarna kommer läggas in så stora som möjligt i AE så att jag kan zooma in i dem. Filmen ska ut på webben och brännas till dvd. Ja, tror också 1050x576 är den bästa lösningen. Men vad står förkortningen SD för i det här fallet?
 5. Jag håller på att göra en animation av ritade teckningar i 16:9. Hur gör jag för att Premiere (CS5) och After effects (CS5.5) ska ha samma upplösning av pixlar? De förinställda inställningarna i Premiere, 720x576, har en förvrängd aspect ratio på 1.4287 som gör att det blir widescreen. Så även om jag har valt samma antal pixlar så blir bilden i Premiere 16:9 och den i After effects 4:3 eftersom jag inte verkar kunna ändra aspect ratio i After effects. Bör jag ställa in ett annat antal pixlar i After effects, typ 1050x576? (när jag räknade på det verkade det som detta är vad pixlarnas förvrängningen i Premiere motsvarar i After effects) eller Bör jag skapa en egen upplösning i Premiere som är riktig widescreen, typ 1280x720? (vet inte riktigt hur jag ska kunna exportera på något vettigt sätt då eftersom ingen codec verkar stödja egna inställningar) eller Finns det någon annan lösning som jag har missat? Väldigt tacksam för hjälp i ämnet. Fråga gärna om det är något som jag förklarat oklart. Jag är inte jättebra på det här med upplösning.
 6. Use condoms är ett samarbete mellan MLF Productions och Serenad Produktion. Filmen handlar om ett par som inte riktigt är på samma plan i en viss fråga. Filmen är 6 minuter lång och kan beskrivas som en dramakomedi. Hoppas ni gillar den, kommentera gärna! Use condoms MLF Productions http://www.facebook.com/pages/MLF-Productions/279034436230 Serenad Produktion http://www.facebook.com/pages/Serenad-Produktion/159618614052931
 7. Tack så mycket! Bra kritik. Håller med om att det blir lite väl kalt ibland. Hehe, ja Trier är en stor inspirationskälla. Detta har jag tänkt mycket på när jag gjorde min nästa film som är i samma stil. Den heter "Use Condoms" och kommer upp om någon månad. Hoppas du gillar den med :)
 8. Vi ligger just nu 4:a i Dragon Award New Talent. Ta gärna en titt :)
 9. "Vi borde göra slut..." "Ballongen" tar avstamp i denna mening och skildrar en relations vändpunkt från ett komiskt perspektiv. Filmen är gjord av Serenad Produktion och är 9 minuter lång. Rösta gärna på vår film i Dragon Award New Talent: http://www.dragonawardnewtalent.com/browse/film/ballongen/
 10. Jag vet att "alt" plus "g" borde generera ett copyrighttecken på en mac i Final Cut Pro. Men jag får verkligen inte fram nått copyrighttecken. Har försökt att kopiera in tecken från internet till eftertexterna utan att lyckas. Nån som vet hur man gör? Tacksam för snabba svar.
 11. Toxx

  Även Tommy

  Det finns många olika tolkningar. Det är definitivt en utav dem :)
 12. Toxx

  Även Tommy

  Hon ska framställas som läskig så på ett sätt fungerar det. Men jag håller med er i att vi kunde gjort just den sekvensen lite bättre. Tack för kritiken.
 13. Toxx

  Även Tommy

  Tack så mycket! Vi kom i en urvalsgrupp som fortfarande har chans att gå vidare. Får reda på det snart. Vi tävlade i mellanklassen.
×
×
 • Create New...