Jump to content

Toxx

Members
 • Posts

  63
 • Joined

Everything posted by Toxx

 1. Det var det jag misstänkte. Ska se till att exportera ut en testversion och se hur den ser ut på några olika datorer.
 2. Tack för svaret! Filmen kommer bara läggas ut på internet och inte sändas på TV. Jag kanske kommer köpa en sådan i framtiden, men nu tillåter tyvärr inte budgeten det. Men vad tror du om jag går efter datorn då den främst kommer att ses på just datorer? Eller bör jag tänka på något speciellt då, som att inte höja kontrasten för mycket?
 3. Jag håller just nu på att göra color correction på en film och använder After effects. Min dator och HDMI-inkopplade TV visar dock färger och kontrast olika. Vilken ska jag gå efter när jag redigerar? Vilken är så att säga mest korrekt? Jag har hört att det mest korrekta ska vara TVn då min dator inte har rätt inställda kontraster. Kontraster som inte verkar gå att ändra heller, vilket låter väldigt konstigt. Någon som vet mer om detta får gärna dela med sig. Skulle verkligen uppskattas.
 4. Tack för svaret Max! Teckningarna kommer läggas in så stora som möjligt i AE så att jag kan zooma in i dem. Filmen ska ut på webben och brännas till dvd. Ja, tror också 1050x576 är den bästa lösningen. Men vad står förkortningen SD för i det här fallet?
 5. Jag håller på att göra en animation av ritade teckningar i 16:9. Hur gör jag för att Premiere (CS5) och After effects (CS5.5) ska ha samma upplösning av pixlar? De förinställda inställningarna i Premiere, 720x576, har en förvrängd aspect ratio på 1.4287 som gör att det blir widescreen. Så även om jag har valt samma antal pixlar så blir bilden i Premiere 16:9 och den i After effects 4:3 eftersom jag inte verkar kunna ändra aspect ratio i After effects. Bör jag ställa in ett annat antal pixlar i After effects, typ 1050x576? (när jag räknade på det verkade det som detta är vad pixlarnas förvrängningen i Premiere motsvarar i After effects) eller Bör jag skapa en egen upplösning i Premiere som är riktig widescreen, typ 1280x720? (vet inte riktigt hur jag ska kunna exportera på något vettigt sätt då eftersom ingen codec verkar stödja egna inställningar) eller Finns det någon annan lösning som jag har missat? Väldigt tacksam för hjälp i ämnet. Fråga gärna om det är något som jag förklarat oklart. Jag är inte jättebra på det här med upplösning.
 6. Use condoms är ett samarbete mellan MLF Productions och Serenad Produktion. Filmen handlar om ett par som inte riktigt är på samma plan i en viss fråga. Filmen är 6 minuter lång och kan beskrivas som en dramakomedi. Hoppas ni gillar den, kommentera gärna! Use condoms MLF Productions http://www.facebook.com/pages/MLF-Productions/279034436230 Serenad Produktion http://www.facebook.com/pages/Serenad-Produktion/159618614052931
 7. Tack så mycket! Bra kritik. Håller med om att det blir lite väl kalt ibland. Hehe, ja Trier är en stor inspirationskälla. Detta har jag tänkt mycket på när jag gjorde min nästa film som är i samma stil. Den heter "Use Condoms" och kommer upp om någon månad. Hoppas du gillar den med :)
 8. Vi ligger just nu 4:a i Dragon Award New Talent. Ta gärna en titt :)
 9. "Vi borde göra slut..." "Ballongen" tar avstamp i denna mening och skildrar en relations vändpunkt från ett komiskt perspektiv. Filmen är gjord av Serenad Produktion och är 9 minuter lång. Rösta gärna på vår film i Dragon Award New Talent: http://www.dragonawardnewtalent.com/browse/film/ballongen/
 10. Jag vet att "alt" plus "g" borde generera ett copyrighttecken på en mac i Final Cut Pro. Men jag får verkligen inte fram nått copyrighttecken. Har försökt att kopiera in tecken från internet till eftertexterna utan att lyckas. Nån som vet hur man gör? Tacksam för snabba svar.
 11. Toxx

  Även Tommy

  Det finns många olika tolkningar. Det är definitivt en utav dem :)
 12. Toxx

  Även Tommy

  Hon ska framställas som läskig så på ett sätt fungerar det. Men jag håller med er i att vi kunde gjort just den sekvensen lite bättre. Tack för kritiken.
 13. Toxx

  Även Tommy

  Tack så mycket! Vi kom i en urvalsgrupp som fortfarande har chans att gå vidare. Får reda på det snart. Vi tävlade i mellanklassen.
 14. Toxx

  Även Tommy

  Vi fick bra respons då vi har chansen att gå vidare till Novemberfestivalen. Kan hålla med dig till viss del och jag tror du skulle kunna ha chans på jobbet ;) Vi föredrog dock att det var lite kontrast mellan karaktärerna.
 15. Toxx

  Även Tommy

  Jag vet vilket ställe du menar, hehe. Tack så mycket! Lycka till med din film. Skicka gärna en länk till mig så jag får se den. Mer film är på gång!
 16. Nu kan jag stolt presentera att min nästa kortfilm är utlagd på internet! Det var jag som gjorde "Det mest skrämmande som finns". Denna filmen har jag gjort tillsammans med två kompisar och den har visats på "PLAY - Hallands kortfilmsfestival". Jag har lagt in den på filmtipset.se också för betygsättning. Filmen heter "Även Tommy" är ca 8 minuter och kan beskrivas som en surrealistisk dramathriller och handlar om en tjej som kommer hem till en kille med intentionen att förföra honom... När jag kom på idén till den här filmen kände jag på direkten att jag ville filmatisera den. Har aldrig varit så säker från början om att filmen skulle bli något speciellt. Kommentera gärna! Länk till filmen: Länk till filmen på filmtipset: http://www.filmtipset.se/film/Aven-tommy.html?search_id=22103223&search_sort_order=4 http://img3.imageshack.us/img3/7108/ventommyposter02v2.jpg http://img3.imageshack.us/img3/ventommyposter02v2.jpg/1/w232.png http://img97.imageshack.us/img97/5391/isagaml.gif http://img97.imageshack.us/img97/isagaml.gif/1/w320.png http://img8.imageshack.us/img8/2/bitlppml.gif http://img8.imageshack.us/img8/bitlppml.gif/1/w320.png http://img188.imageshack.us/img188/9167/dialogftterml.gif http://img188.imageshack.us/img188/dialogftterml.gif/1/w320.png
 17. Haha, tack! Kul att ni gillar den. Jag har gjort en ny film nu med några polare som jag precis blev klar med som heter "Även Tommy". Det är en dramathriller med en del surrealistiska inslag. Jag kan inte hålla mig borta från dem, hehe. Den kommer att läggas ut på internet för beskådning om ca en månad.
 18. Jag har nu på något sätt lyckats få äkta widescreen med svart där uppe och nere så det ser ut som superbred (eller vad det kallas). Det är rättså utbrett, men det ser iaf mycket bättre ut än 4:3. Jag har ingen aning hur jag lyckades. Det hände när jag exporterade i 4:3 så det är jätteskumt.
 19. Jag har filmat i fejkwidescreen. Alltså 4:3 med svarta ränder där uppe och nere. Kan man ändå på något sätt redigera i äkta widescreen (16:9) i adobe premiere? Jag vill inte dra ut bilden för då förlorar den för mycket kvalite. Finns det något annat alternativ? Har nämligen gjort det tidigare men jag har ingen aning hur jag lyckades med det...
 20. Har nu filmat och det blev med svartvinbärssaft, oblandad. Den var fortfarande lite väl röd, men annars funkade det perfekt.
 21. Jag har spelat in med en stor Panasonickamera (DVX100) och måste lägga in filmen via en mindre och sämre dv-kamera. Detta är på grund av firewireproblem. Så jag undrar helt enkelt om videon och audion kommer bli i sämre kvalite i och med att vi lägger in via en annan kamera? Har lite bråttom så är tacksam för snabbt svar!
×
×
 • Create New...