Jump to content

Novisfråga, varför redigera i fullHD


Octavianus

Recommended Posts

Jag sitter och funderar lite på det här med att redigera HD material, och att man måste ha en så bra dator för det, för detmär mkt info som ska hanteras.

 

Kan man inte ladda in sitt råmatrial i datorn, och typ ngt program gör en kopia av matrialet fast i mkt sämre kvallitet så det inte tar så mkt plats. Sen redigerar man klart allt och fixar allt så mkt man kan, tills man är nöjd, med det dåliga matrialet. Sen när man är klar med allt, så vet programet exakt var man klipp osv, så sätter man bara datorn på att automatiskt göra om allt fast med HD matiralet, medans man själv tar lunch. Går det, eller blire bara dumt, är jag ute och cyklar?

Link to comment
Share on other sites

Offline = Man klipper med (ofta) lågupplöst, komprimerad version av materialet för att spara diskutrymme och renderingstider. Detta byts sedan ut mot originalmaterialet i full kvalitet i "slutredigeringen" (som också kallas för "online").

 

Edit: Vilket ju i princip är vad du ville... enda problemet är att HDV är helt kass eftersom det är trassligt att "re-cappa" pga GOP-strukturen.

 

/Max

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...