Jump to content

Hebron

Members
 • Posts

  130
 • Joined

Everything posted by Hebron

 1. Ska spela in två musikvideor de två kommande veckorna och jag tänkte höra om det är någon som vet om man kan koppla regimonitor från 7D:n samt behålla bilden i displayen. Har öläst/hört nånstans att 7D bara kan få ut en bild. Skulle det gå om man har två monitorer kopplade till en split?
 2. Jag hoppas att någon har en lösning på det problem jag just stötte på. Har precis gradat klart en musikvideo i color och har justerat lite olika saker i Color FX-fliken. Problemet är att dessa inte appliceras på klippen när jag skickar den tillbaka till FCP. Någon som har en aning om vad som kan vara problemet.
 3. Det där som du hade kört med, newsplast. Måste man importera den från skottland? Är det fler färger i samma förpackning eller måste man beställa 20 kg av varje färg? Vad går den loss på, är intressant att veta till nästa projekt.
 4. Super Sculpey fungerar fint även om man inte härdar den i ugnen. Vad du än gör så köp inte playdo eller vad skiten heter. Det använde jag första gången jag skulle göra något för att den är billig. Den är helt omöjlig att jobba med.
 5. Kör man med enbart lera kan det vara svårt att få figurerna att hålla sig precis som man vill ha dem. Ibland sjunker dem ihop en aning eller så trycks någon del in så det blir gropar i leran. Det blir dessutom mycket lättare att animera om man har ett skelett. Till exempel om du ska flytta ett ben så stannar det kvar där om du har ett skelett men om du inte har det så kan benet sjunka ned eller fjädra tillbaka. http://www.mordantorange.com/images/05oct/wererabbit.jpg - Där har du hur varulvskaninen i Wallace & Groomit är uppbyggd.
 6. Har gjort en del leranimationer och jag rekommenderar Super Sculpey som är en hård och bra lera, vet inte om den finns i färger men den finns iallafall i hudfärgad ton. Vi har kört med den för den delar sig inte och när man animerar är det bra att den inte är så mjuk. Har du tänkt köra med skelett eller ska du köra enbart lera?
 7. Hejsan. Jag funderar att köpa en 7D och har tittat runt lite på blocket och andra annonssidor. Men sen slog det mig att det kanske blir billigare att importera en från Kina. Så jag funderar om någon här vet ungefär hur mycket det skulle kosta att importera antingen en 7D eller 5D med kitobjektiv från Kina? Jag tänkte eftersom dem tillverkas där i närheten så kanske det blir lite skillnad i pris, stämmer detta? Jag har en kontakt i Kina som eventuellt skulle kunna skicka kamerorna. Vad tror ni? mvh. marcus
 8. Jag tycker texten i trailern skriker after effects men annars verkar filmen rätt schysst.
 9. Jurassic park, för att jag såg den en hel del som barn och därför påminner den väldigt mycket om min barndom. Låten "Journey to the island" från Jurassic Park är ett av de bästa soundtracken som finns enligt mig. Forrest Gump och Reign Over me har också påverkat mig ganska mycket.
 10. Jag undrar lite om det är värt att införskaffa en 550d eller om man ska spara ett tag och köpa en 7d eller 5d. Vad tror ni, kommer 550d hålla sig kvalitetmässigt ett tag framöver eller ?
 11. Jäkligt snyggt faktist. Gillar första scenen väldigt mycket. Håller på att göra ett krigsdrama nu så sånt här är kul att se :)
 12. Jag var inte så seriös som det verkade men man måste kunna ställa lite krav ibland känner jag :)
 13. Jag håller med om att Alice i underlandet var en besvikelse och jag läste någonstans att Tim burton inte var nöjd med den så han kanske säger upp bekantskapen med disney omgående. Jag hoppas iaf innerligt att han gör det.
 14. Eftersom du länkar till en film så ska du lägga upp den under fliken "kolla min film" men eftersom du ber folk att titta på manuset så borde du lägga upp det här. gör om, gör rätt.
 15. Jag laddade ned det där directors boards och jag fattar inte riktigt hur man får rita själv. Någon som har testat det och vet hur man ska göra ?
 16. Jag hittade inte storyboarding till mac men jag har kollat in Celtx:s storyboard och det ser bra ut men går det att rita direkt till de bilderna eller måste man rita i ett annat program och sen lägga in bilderna?
 17. Okej visste inte att det fanns storyboarding i Celtx men jag tackar för tipsen, ska kolla in bägge två och se om något duger.
 18. Hallå där. Jag håller på med förproduktionen till en ny film och jag ska snart sätta igång med bildmanuset. Därför undrar jag om någon vet ett program som man kan koppla samman till ett ritbord och sen rita direkt på datorn. mvh. Marcus
 19. Såg nyligen Eden Lake och det är nog mitt livs största misstag. Jag rekommenderar ingen att kolla på den iom att ni förlorar 2 timmar av era liv. Däremot kan jag rekommendera Spike Jonze's kortfilm "I'm Here". Jag tycker den var väldigt fin och bra plus att fotot är så jävla snyggt i den! http://www.youtube.com/watch?v=_TQuzRCbpsY - där är del 1 av 3.
 20. Lite bump här. Jag tar studenten nu till sommaren och ska söka vidare inom film. Min tanke är att utbilda mig till regissör. De skolor jag kollat på hitintills är Molkoms, Fridhems, Kulturamas och Sthlms Filmskola. Är det någon som har någon erfarenhet av dessa skolor som kan säga för- och nackdelar med dem. Jag är väldigt driven och ambitiös så behöver en skola som ställer lite krav på sina studenter.
 21. Det är synopsisen/filmens upplägg jag kritiserar.
 22. Det låter väldigt krångligt och jag förstår inte riktigt vad du menar och ska jag vara ärlig så låter det rätt ointressant. Vad är det som ska få mig att inte vilja stänga av filmen?
 23. Jag undrar bara om det finns någon turning point i din film för som det låter på din synopsis så går det bara nedåt för Lisa. Vad är hennes mål i den här filmen?
 24. Menar du i forumet eller ?

  Om du inte redan fått svar på det så står det längst upp till vänster: Nytt Ämne. Men om du ska skriva något i en redan startad tråd så finns det en ruta längst ned och sen precis under står det skicka meddelande tror jag.

×
×
 • Create New...