Jump to content

Dos5.0

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Hans Zimmer, Mychael Dana
 • Interests
  After effects och musik!
 1. http://www.boras.se/net/Bor%e5s/Kultur/Bor%e5s+Bio+R%f6da+Kvarn/Frame här finns det info om frame som hålls i Borås iallfall!
 2. http://www.boras.se/net/Bor%e5s/Kultur/Bor%e5s+Bio+R%f6da+Kvarn/Frame här finns det info om frame som hålls i Borås iallfall!
 3. ..vad filmen handlar om Det kommer vara lite av en slutscen ur en längre film. Men inslag av Mafia, snipers och misslyckade nervösa loosers. hehe ..hur lång den ska bli ca 10minuter ..vilken budget man har så gott som ingen alls ..om det ska bli en kortfilm, långfilm eller dokumentär kortfilm ..vilken utrustning man använder. Kamera? Ljud? Kranar eller vagnar? Kamera = 2 x canon xm2 hemmabyggd steadicam kanske en jibkran om vi hinner bygga och allt skall utspela sig på ett gammalt militärt övningsfällt. Lite tråkig info kanske men mer skall komma upp på www.vigilantefilms.tk så
 4. Nu vet jag inte hur det ligger till med DVD-kamera. Men i regel har DVD mycket högre komprimering än DV. Kommer inte ihåg de exakta siffrorna men DVD ligger på ca 6-8Mbit/s medan DV ligger på runt 25Mbit/s. Med andra ord en ganska kraftig kvalitetsförsämring hos DVD. På vissa DVD-filmer kan men se hur det blir kanter (onion-rings tror jag det kallas men ej säker) i gradienter och det är inget jag skulle vilja ha i mina originalklipp när jag jobbar. För mig är DVD en del av slutprodukten när man är klar, inget man skall börja med. Men nu kan det ju vara så att en DVD-kamera inte komp
 5. http://www.digitalanarchy.com/product_3d.html Mycket trevlig plug-in till AE. Följer med en "light"variant med AE6.
 6. Gör en "the crow" och spring ut i naturen häll ut bensin i form av ditt tigerhuvud, tänd på och filma!
 7. Som jag sa i ett annat inlägg om idétorka, kolla på mer film och analysera den istället för att se den som ren uderhållning. Det funkar ju här med fast mer i utbildningssyfte. I ditt fall kan det vara värt att slänga ett öga på någon spaggetti-rulle med Clint Eastwood där de verkligen bygger upp stämningen i duellerna. Bara att flytta karaktärerna lite närmare varandra samt byta ut pistolerna mot lite smaskiga dialoger! Lycka till!
 8. After Effects är ju aldrig fel!! Men om du inte gillar textredigeringen i premiere (vilket jag har full förståelse för) så kan du ju alltid göra all text i tex photoshop eller illustrator och animera bilden sen i premiere. Pga flytt och jag inte har min arbetsdator i närheten så kan jag inte kolla upp hur man animerar med premiere men jag vet att det var ganska enkelt (jag använder alltid after effects till sånt så det är inget jag lagt på minnet).
 9. Dos5.0

  kort om tid

  Jag vet ju inte riktigt vad du skall filma men jag säger bara en sak, "Planering". Så länge alla vet vad de skall göra så kommer det gå fint. Se om du kan smyga in ditt filmteam lite innan för att rigga upp osv. Själv filmade jag en sekvens åt en revy i borås igår som skall sändas på SVT, där riggade vi upp två kameror samt ljudupptagning och filmade vad vi behövde samt packade ihop och försvann på 15 minuter. Så allt går så länge man är förberedd. Men som sagt är det lite svårt att veta när du inte skriver vad du skall filma. Om du bara skall ha med tomma ribbstolar och basketbollar så lär
 10. Canon har en förmåga att ge en svarta kanter! Men grejen är ju den att när du spelar upp det på en tv så "äter" tv:n upp dina svarta kantar (och en hel del till) så det brukar inte spela någon roll. Jag rekomenderar dig inte att stretcha i bilden då du kommer få en synbar kvalitetsförlust ganska fort och det är inte värt det. Om du skall spela upp filen enbart på dator kan du "croppa" bilden och ta bort de svarta områderna men då kommer du inte kunna använda någon DV-codec. Jag skulle behålla bilden som den är! Jag lovar att ingen förutom du kommer lägga märke till kanterna.
 11. Dos5.0

  ide torka

  Kolla på andras filmer brukar hjälpa. Hyr ett tiopack film i olika genres och lås in dig ett par dagar. Sen är du nog på fötter igen hehe!
 12. Problemet är att textfilen inte är till den filmen du har. Om du fått textfilen via www.divxsweden.net så antar jag att texterna är till en divx-film och en divx är alltid i formatet avi och inte mpg. Så vad du får göra är att antingen köpa filmen, ladda ner den i divx (avi) format eller leta reda på en textfil som är gjord för dina 2 mpg filer.
 13. Seven. Klart en av de mest beundransvärda färgjusteringsjobben hittils! Och en bra film dessutom. Annars ligger nog scenen när Han Solo fryses ner på Cloud City i Empire strikes back riktigt långt upp på listan. (fast det är ju bara den scenen och inte hela filmen)
×
×
 • Create New...