Jump to content

c4kristoffer

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Kristianstad
 • Job/title
  Studerande
 • Name
  Kristoffer
 1. Hej! Jag har en färdig m2v-fil som jag ska göra till en DVD. Allt sådant är klart. Det enda som återstår är att jag ska bränna den och se till att det blir alla dessa mappar som finns på en DVD-skiva. Jag ska bränna på DVD-R. Känner ni till något gratisprogram som fixar detta? Nero verkar inte klara av det.
 2. Jag är ingen expert på grafikkort. Hårddisken är lagom stor, men den blir lätt full om man har många filmer i den har jag märkt. Sedan tycker jag att du ska skaffa dig 1024 MB ramminne istället för 512 MB.
 3. Hej! Har en 2-timmars-film som jag skapat i Premiere. Jag ska få över den på VHS-band. Vilket av följande alternativ ger bäst kvalitét? 1. Kopplar med firewirekabel till videokamerans DV IN. I videokamerans AV OUT kopplar jag en sladd till videon. Trycker alltså Play i Premiere och Rec på videon. 2. Bränner hela filmen till DVD-R. Kopplar DVD-spelaren till videoapparaten. Trycker Play på DVD-spelaren och Rec på videon. Eller finns det bättre alternativ?
 4. %2$s skrev: I övrigt heter det bara fadea när det går från svart eller till svart Säker på att det bara är svart färg? Jag har en gammal linjär redigeringsapparat och där kan man "fada" till både svart och vitt! :)
 5. Hej! I Premieres "titelskapare" finns det häftiga Templates på rubriker och textrutor. Känner ni till någon sida där man kan ladda ner fler sådana än de som finns i Premiere när man köper den? Har sökt på Google, men hittar ingen relevant information. Tack på förhand!
 6. Hejsan vänner! Jag fick bygga ihop en egen ny dator med 1024MB ramminne och 160GB hårddisk. Den totala mängden oklippt film blev 4 timmar och än har det fungerat bra utan att Premiere hängt sig (har klippt hälften). Pekivan: Tack för tipset. Jag använde Pinnacle Studio 7 tidigare, men jag uppfattade det som buggigt och alldeles för begränsat. Är det någon skillnad mellan 7:an och 8:an/9:an?
 7. Hej! Har införskaffat en 3CCD-kamera (Panasonic GS70) som sägs ha mycket bra kvalitét. När jag gör capture i Premiere är kvalitén bra när man har den i ett litet fönster. Men när jag öppnar avi-filen i Windows Media Player och kör i fullskärmsläge blir kvalitén urusel och underkänd. Man ser alla pixlar tydligt. En människa som står på 10 meters håll och där kameran är utzoomad blir som en enda stor pixel. Varför blir det så? Vilka inställningar ska jag ha när jag gör capture i Premiere? Jag använder Premiere Pro.
 8. Hej! Tack för era svar. Det verkar vara så att DVD-R är bäst? Är http://mediabutiken.com/cgi-bin/easyshop/artikel.cgi?id=2001-100&kategori=kat1 bra kvalité? Vet ni var man köper 100-pack billigt? Tack!
 9. Hej, Jag ska bränna massor med DVD-skivor av en film jag har filmat och redigerat. Har hört om DVD+R, DVD+RW, DVD-R, osv. Men de verkar inte alla stödja? Hur ska man då göra om alla ska kunna spela det?
 10. Hejsan, Jag söker tips till hur man gör bra skrämseleffekt i film. Jag har testat att filma när en person går igenom en tunnel och plötsligt välter en cykel som är felställd. Men det blir inte riktigt bra. - När ska man klippa in cykeln? Innan eller efter den smäller i marken? - Hur ska ljussättningen på cykeln vara? - Hur ska ljudet vara? Bör man lägga på extra ljud? I så fall; var får man tag på ett sådant? Jag har försökt jättemycket. Jag har tittat på andra filmer och försökt få inspiration, men det är svårt att överföra dessa idéer till konkreta handlingar. Det jag vill åst
 11. Hej igen! Jag kör NTFS och Windows XP Pro. Dock vill jag erkänna att jag endast har 128 MB ramminne, med andra ord på tok för litet för att syssla med videoredigering. Kan det skapa problem när jag redigerar den 26 GB stora filmen? Då jag tidigare redigerat (med mindre filer) har det fungerat jättebra. Kan det hända att den strejkar? Tack för all hjälp Ronnie och Ior!
 12. Hej! Jag skall göra en film som i slutändan blir 2 timmar lång, alltså blir avi-filen sidådär 26 GB. Jag har hört att det finns en begränsning på hur stor en avi-fil kan vara, finns det en sådan? Jag använder Adobe Premiere 6.5! Tack på förhand!
 13. Panasonic GS70 ...ett dygn gammal :D
 14. Hej! Ska köpa en mikrofon som jag ska ha när jag spelar in dialoger i en lågbudget-spelfilm. Vad ska jag tänka på när jag köper en mikrofon? Vad ska följande tal vara: ¤ Impedans - högt/lågt? ¤ Känslighet - högt/lågt? ¤ Frekvensområde - högt/lågt?
 15. Hej! Titta på http://www.netonnet.se/item.asp?iid=52533. Den har 3 CCD! Den är rätt så billig. Är det en kamera som går sönder efter något år, eller är det en bra och tålig kamera? Någon som har erfarenhet av den? Tack på förhand!
×
×
 • Create New...