Jump to content

Hur vet jag om en mikrofon är bra?


c4kristoffer

Recommended Posts

bästa sättet är att testa att prata i micen, hör du allting utan brus, eller att ljudet släpper så har du en bra mic, impdans, känslighet och frekvens är ofta ganska missledande.

vilken sorts känslighet är ju helt beroende på vad du skall göra, en bra känslig dynamisk-mic skulle ju låta som en toalett om du tog den utomhus en blåsig dag, medan en kondensatormic kan få ett rum att låta väldigt platt och tråkigt. frekvensområdet är ju samma sak, vad skall du spela in, den mänskliga rösten ligger någonstans mellan 500 hz och 4 khz, även fast dom flesta micar envisas med att gå upp til 16-22khz så är det inga frekvenser som du behöver egentligen ligger mest brsu och skit där i alla fall.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Som sagt gå efter ditt öra. Är du nöjd med inspelade ljudet, låter rent. Är den helt okej, det viktigaste är att du är nöjd. Olika micar låter lite olika i olika aparater, de får man räkna med. Men sen är det oxå hur du håller micen. Om den är riktad så måste du sikta på munnen o ha den så nära munnen som möjligt utan att den hamnar i bild förståss.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...