Jump to content

Ior

Members
 • Posts

  446
 • Joined

Personlig information

 • City
  Uppsala
 • Name
  Ludvig

Ior's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Synd att de inte planerar support för Vista x64. :(
 2. Ior

  Datorköp?

  http://www.amd.com/gb-uk/Processors/ProductInformation/0,,30_118_11600_11613,00.html http://www.amd.com/gb-uk/Processors/ProductInformation/0,,30_118_12651_12658,00.html Alla jag hittar verkar ha stöd, eller?
 3. Båda är encoders/decoders, men det gäller att installera rätt versioner av codecsen för att kunna encoda.
 4. Enklast, och om pengar inte har någon större betydelse, är kanske att du införskaffar DVD Architect från samma företag (Sony Media Software). http://www.sonymediasoftware.com/ Sen ställer jag samma fråga som jernby film: Varför exporterar (jobbar) du i NTSC?
 5. -Grafikkort har liten betydelse relativt CPU, RAM och HDD. Dubbla sådana lär inte ha någon betydelse alls. -Ju fler kärnor desto bättre. Core2 Duo är bättre än A64 X2, men X2 är knappast långsamma. -Minst 1,5 GB RAM rekommenderas, gärna 2+ GB. Frekvensen är inte viktigt jämfört med kapaciteten.
 6. Nästa inköp bör då bli en stor hårddisk, om utrymmet nu är problemet. :) PAL DV AVI tar ca 3,65 MB/s...
 7. [citat=pertomas;72273]Jag har en .avi-fil (ca 30 minuter) som går utmärkt att titta på i Mediaspelaren. Jag vill redigera den i Premiere, väljer File> Import... Premiere importerar endast ett par minuter i början av filen. Har någon en aning om vad detta beror på? Tomas[/citat] Vad är det för videocodec?
 8. [citat=kalle112;71780]EDIT, vi skippar första frågan. Om jag vill ha maximal kvalité av mitt klipp, hur ska jag rendera den då (om vi skiter i hur stor filen blir).[/citat] Som "okomprimerad AVI", men stor kommer filen att bli.
 9. [citat=Slajf]Men jag vill inte ha smidig/snabbare överförning utan jag vill ha bättre kvalitet på bilden! Blir bilden bättre om man överför genom FireWire ? Om den blir bättre så har jag svårt att tro att kvaliteten blir bättre pga av en kabel![/citat] Det är inte själva kabeln i sig utan interfacet som gör det bättre och smidigare.
 10. [citat=Slajf] Det har jag gjort men jag får inte igång överförningen! Såhär ser bilden ut i programet: Varför kan jag ej klicka på den röda lilla runda knappen för att starta överförningen? Kanske, stödjer inte Adobe Premiere Pro min Sony HC23 DV-kamera!?[/citat] Det bör programmet göra, men det har bara stöd för capture via FireWire vilket du ju inte använder dig av. Börjar du inte bli övertygad nu? :)
 11. [citat=kalle112]Snälla kan nån svara på min fråga? Vill veta om jag ska rensa 20 gigs diskarna och använda dom som scratch? Blir det nån skillnad i så fall?[/citat] Bara du har scratch/tempfiler på en annan disk än systemet (Windows) och videofilerna, kommer du att tjäna på det. Det blir en annan sak om scratchdiskarna är gamla och därmed relativt slöa, då är det bäst att byta ut dem.
 12. [citat=Slajf][citat=slajzan]Jag är väldigt ny med redigering, använder mej Adobe Premiere Pro. Så nu har jag alltså redigerat en film och lite ditt å datt. När jag sparar den så kan jag ju bara spara den som "Adobe Premiere project" hur får jag den så att den blir en film? Asså en film filtyp?[/citat] hur överför man filmen från Dv kamera till adobe premiere pro ?[/citat] Läs längst ner -> http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=9197 Tryck "F5" i Premiere för att visa capturefönstret.
 13. [citat=Slajf]har anslutit kameran via USB![/citat] Varför är jag inte förvånad? ;) Följ StenR:s råd och skaffa ett FireWireinterface till datorn, om du nu saknar det, samt en kabel, så ska du se att överföringen går mycket smidigare/bättre.
 14. [citat=Slajf]Jag har tittat och jag får fram detta " Realtek PCI Slot 3 (PCI-buss 0, enhet 12, funktion 0"[/citat] Men har du anslutit kameran via FireWire eller USB, det måste du veta!? :) Du skrev tidigare i tråden att du använde USB, så har du bytt till FireWire nu eller inte?
×
×
 • Create New...