Jump to content

Slajf

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Råkade filma i format 4:3. Nu när jag vill redigera vill ja göra det i 16:9 Widescreem. Kommer det o funka, eller är det bortkastad tid?
 2. Har filmat på natten och det är verkligen mörkt när man tittar på filmen. På DV kamerans display ser det fint ut, medans på datornskärmen ser det nästans kolsvart! Kan man ljusa upp bilden med nån filter eller program!? tackar i förhand!
 3. Filemen ska kollas genom datorn! Hoppas det hjälpte lite! Hur i Vegas kan man fuska fram 16:9 ?
 4. hur tar man bort svarta ränder som finns på sidorna ? Altså jag vill helst ha 16:9 format på filmen. Min kamera stöder detta, men tyvärr har inte filmat i 16:9 formatet utan i 4:3. Nu när jag redigerar filmen genom Vegas video undrar jag om man kan på något sätt ändra på formatet på filmen. Kan man göra det ?
 5. Har precis kör min stora film på 120mb (filmen är 6min lång), filmen kördes genom DivX för att få mindre Mb och att behålla samma filmkvalitee! Nu när man tittar på filmen så ligger musiken efter nån sekund gemfört med videon. Exempel : I filmen avlossas ett skot ur pistolen. Man ser elden från pistolen, när elden har slocknat hör man BOOOOM!!.... (ehehe hoppas ni fattar poängen) Hur får jag musiken och videon att gå i samma takt!
 6. Nu har jag överfört filmen från Dv kameran till datorn genom Adobe Premiere. Filmen är 1.30min lång och är ca 300Mb. Därefter har jag kört in filmen i Virtual Dub 1.6 och lagt in följande filters ( smart och resize). Efter att jag har lagt in filters har jag sparat den som Save As AVI. Nu blev filmen 550Mb stor. Filmen har sedan gått genom DivX och blev plötsligt 15mb stort men jag är inte nöjd med kvaliten. Kvaliten är halvbra!!! Nu skulle jag vilja sätta in filmen i Vegas Video 5.0 och börja jobba med filmen, men har ingen lust eftersom kvaliteen är halvbra.... Hur överför ni
 7. Har överfört filmen från DV kameran till datorn. Vilka format väljer ni och med vilken program som minskar filmens storlek samt att kvaliten på filmen bli så bra som möjligt! I need help! http://forum.voodoofilm.org/images/icons/icon20.gif Ledsen
 8. Har en video på 3gig i DV format , men sen blir den 500mb i Mpeg 2. Tycker det är för stort med tanke på att det är en film på 15min. Vilken format använder ni och vilken program kör ni med, när ni ska kompa ett video?
 9. Defragmentera ? Que ? hur gör jag det ?
 10. Efter att jag har överfört filmen genom Firewire och ska titta på min korta film (15min lång och är 3gig stor) så när jag sättter igång den, hackar den till rätt så ofta! Det är ganska störigt och jobbigt Hur blir jag av med det ?
 11. jag har 60gig hårddisk, av dom 60gig har jag 40gig som är ledigt. Därefter bör jag nog INTE satsa på en större hårddisk. jag är inget proffs, har bara vanlig budget DV kamera......är ingen Steve Spielberg ............. ÄN!! :-)
 12. ahah! ja det är det! att filma och sen skapa nått fräck utav är skojj!
 13. Har inställt DV kameran, så att jag kan filma i 16:9 Nu när jag har överfört bilden till skärmen ser filmen helt "ihoppressad!" Hur får jag bilden att se ut i 16:9 format på skärmen ? Mvh Adde
 14. Nu har jag inhandlat ett FireWire paket. I paketet fick jag Firewire kort, fire wire kabeln och mjukvaran Ulead Studio 7.0 Basic allt det för 260:- (jag vet, det är billigt :-) Kvaliten på bilden blev oerhört mycke bättre gemfört med USB överförningen! jag har överfört ca 15min av DV-kameran genom firewire och filmen är på 3gig. 3gigabyte!!!!!!! Hur i helvete får jag filmen till mindre MB ?
 15. [citat=Ior][citat=Slajf] Det har jag gjort men jag får inte igång överförningen! Såhär ser bilden ut i programet: Varför kan jag ej klicka på den röda lilla runda knappen för att starta överförningen? Kanske, stödjer inte Adobe Premiere Pro min Sony HC23 DV-kamera!?[/citat] Det bör programmet göra, men det har bara stöd för capture via FireWire vilket du ju inte använder dig av. Börjar du inte bli övertygad nu? :)[/citat] AHAHAH!! du är rolig man! Ni har övertygat mig! Jag kommer inhandla firewire kabel och anslutningen! Om inte detta hjälper så kommer jag skita i total
×
×
 • Create New...