Gå till innehåll

Slajf

Medlemmar
  • Inlägg

    37
  • Blev medlem

Allt postat av Slajf

  1. Råkade filma i format 4:3. Nu när jag vill redigera vill ja göra det i 16:9 Widescreem. Kommer det o funka, eller är det bortkastad tid?
  2. Har filmat på natten och det är verkligen mörkt när man tittar på filmen. På DV kamerans display ser det fint ut, medans på datornskärmen ser det nästans kolsvart! Kan man ljusa upp bilden med nån filter eller program!? tackar i förhand!
  3. Filemen ska kollas genom datorn! Hoppas det hjälpte lite! Hur i Vegas kan man fuska fram 16:9 ?
  4. hur tar man bort svarta ränder som finns på sidorna ? Altså jag vill helst ha 16:9 format på filmen. Min kamera stöder detta, men tyvärr har inte filmat i 16:9 formatet utan i 4:3. Nu när jag redigerar filmen genom Vegas video undrar jag om man kan på något sätt ändra på formatet på filmen. Kan man göra det ?
  5. Har precis kör min stora film på 120mb (filmen är 6min lång), filmen kördes genom DivX för att få mindre Mb och att behålla samma filmkvalitee! Nu när man tittar på filmen så ligger musiken efter nån sekund gemfört med videon. Exempel : I filmen avlossas ett skot ur pistolen. Man ser elden från pistolen, när elden har slocknat hör man BOOOOM!!.... (ehehe hoppas ni fattar poängen) Hur får jag musiken och videon att gå i samma takt!
  6. Nu har jag överfört filmen från Dv kameran till datorn genom Adobe Premiere. Filmen är 1.30min lång och är ca 300Mb. Därefter har jag kört in filmen i Virtual Dub 1.6 och lagt in följande filters ( smart och resize). Efter att jag har lagt in filters har jag sparat den som Save As AVI. Nu blev filmen 550Mb stor. Filmen har sedan gått genom DivX och blev plötsligt 15mb stort men jag är inte nöjd med kvaliten. Kvaliten är halvbra!!! Nu skulle jag vilja sätta in filmen i Vegas Video 5.0 och börja jobba med filmen, men har ingen lust eftersom kvaliteen är halvbra.... Hur överför ni filmen från DV-kamera till datorn!? Vilka program använder du ? Vilka steg följer du ? Har du några speciella filters eller knep som gör att man får bättre kvaliteen på filmen!? Jag behöver all hjälp från er! Vill få rätt på fanskapet nån gång!
  7. Har överfört filmen från DV kameran till datorn. Vilka format väljer ni och med vilken program som minskar filmens storlek samt att kvaliten på filmen bli så bra som möjligt! I need help! http://forum.voodoofilm.org/images/icons/icon20.gif Ledsen
  8. Har en video på 3gig i DV format , men sen blir den 500mb i Mpeg 2. Tycker det är för stort med tanke på att det är en film på 15min. Vilken format använder ni och vilken program kör ni med, när ni ska kompa ett video?
  9. Defragmentera ? Que ? hur gör jag det ?
  10. Efter att jag har överfört filmen genom Firewire och ska titta på min korta film (15min lång och är 3gig stor) så när jag sättter igång den, hackar den till rätt så ofta! Det är ganska störigt och jobbigt Hur blir jag av med det ?
  11. jag har 60gig hårddisk, av dom 60gig har jag 40gig som är ledigt. Därefter bör jag nog INTE satsa på en större hårddisk. jag är inget proffs, har bara vanlig budget DV kamera......är ingen Steve Spielberg ............. ÄN!! :-)
  12. ahah! ja det är det! att filma och sen skapa nått fräck utav är skojj!
  13. Har inställt DV kameran, så att jag kan filma i 16:9 Nu när jag har överfört bilden till skärmen ser filmen helt "ihoppressad!" Hur får jag bilden att se ut i 16:9 format på skärmen ? Mvh Adde
  14. Nu har jag inhandlat ett FireWire paket. I paketet fick jag Firewire kort, fire wire kabeln och mjukvaran Ulead Studio 7.0 Basic allt det för 260:- (jag vet, det är billigt :-) Kvaliten på bilden blev oerhört mycke bättre gemfört med USB överförningen! jag har överfört ca 15min av DV-kameran genom firewire och filmen är på 3gig. 3gigabyte!!!!!!! Hur i helvete får jag filmen till mindre MB ?
  15. [citat=Ior][citat=Slajf] Det har jag gjort men jag får inte igång överförningen! Såhär ser bilden ut i programet: Varför kan jag ej klicka på den röda lilla runda knappen för att starta överförningen? Kanske, stödjer inte Adobe Premiere Pro min Sony HC23 DV-kamera!?[/citat] Det bör programmet göra, men det har bara stöd för capture via FireWire vilket du ju inte använder dig av. Börjar du inte bli övertygad nu? :)[/citat] AHAHAH!! du är rolig man! Ni har övertygat mig! Jag kommer inhandla firewire kabel och anslutningen! Om inte detta hjälper så kommer jag skita i totalt allt vad som har med film o kamera att göra. Det är inte roligt när man har lagt 4000:- på kamera och nån tusen till på redigerings program, o sen är det värsta skit-kvalitet! blir bara förbannad och irriterad .... och det är dålig kombination!
  16. [citat=StenR][citat=Ior][citat=Slajf]Men jag vill inte ha smidig/snabbare överförning utan jag vill ha bättre kvalitet på bilden! Blir bilden bättre om man överför genom FireWire ? Om den blir bättre så har jag svårt att tro att kvaliteten blir bättre pga av en kabel![/citat] Det är inte själva kabeln i sig utan interfacet som gör det bättre och smidigare.[/citat] Realtek är nog ett vanligt nätverkskort. Till inte för så länge sedan så var Firewire det enda standardiserade sättet att föra över DV till dator och det är förtfarande det överlägset mest spridda, både vad gäller hårdvara och program. Om man försöker via USB så blev det webkamera-kvalitet på bilden. På sista tiden så har Sony, Panasonic och Canon börjat använda en USB2 Video Driver som ett alternativ till Firewire, men det kräver också att kameran är konstruerad för det..[/citat] När lönen kommer, ska FireWire anslutningen/kortet inhandlas och Firewire kabel! Om inte detta hjälper att få ett bättre kvalle på filmen , kommer jag slänge DV kameran från 5 :e våning och kommer andvända min lilla Digital Fotokamera. Där kan man smidigt och jätte enkelt både filma och överföra filmen !
  17. [citat=Ior][citat=Slajf][citat=slajzan]Jag är väldigt ny med redigering, använder mej Adobe Premiere Pro. Så nu har jag alltså redigerat en film och lite ditt å datt. När jag sparar den så kan jag ju bara spara den som "Adobe Premiere project" hur får jag den så att den blir en film? Asså en film filtyp?[/citat] hur överför man filmen från Dv kamera till adobe premiere pro ?[/citat] Läs längst ner -> http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=9197 Tryck "F5" i Premiere för att visa capturefönstret.[/citat] Det har jag gjort men jag får inte igång överförningen! Såhär ser bilden ut i programet: http://img126.imageshack.us/img126/6758/adobepr1.jpg Varför kan jag ej klicka på den röda lilla runda knappen för att starta överförningen? Kanske, stödjer inte Adobe Premiere Pro min Sony HC23 DV-kamera!?
  18. [citat=Ior][citat=Slajf]har anslutit kameran via USB![/citat] Varför är jag inte förvånad? ;) Följ StenR:s råd och skaffa ett FireWireinterface till datorn, om du nu saknar det, samt en kabel, så ska du se att överföringen går mycket smidigare/bättre.[/citat] Men jag vill inte ha smidig/snabbare överförning utan jag vill ha bättre kvalitet på bilden! Blir bilden bättre om man överför genom FireWire ? Om den blir bättre så har jag svårt att tro att kvaliteten blir bättre pga av en kabel!
  19. [citat=slajzan]Jag är väldigt ny med redigering, använder mej Adobe Premiere Pro. Så nu har jag alltså redigerat en film och lite ditt å datt. När jag sparar den så kan jag ju bara spara den som "Adobe Premiere project" hur får jag den så att den blir en film? Asså en film filtyp?[/citat] hur överför man filmen från Dv kamera till adobe premiere pro ?
  20. [citat=Ior][citat=Slajf]Jag har tittat och jag får fram detta " Realtek PCI Slot 3 (PCI-buss 0, enhet 12, funktion 0"[/citat] Men har du anslutit kameran via FireWire eller USB, det måste du veta!? :) Du skrev tidigare i tråden att du använde USB, så har du bytt till FireWire nu eller inte?[/citat] har anslutit kameran via USB!
  21. [citat=StenR]WinDV kräver väl Firewire? Titta på din PC under Kontrollpanelen -> System -> Hårdvara -> Enhetshanteraren -> NÄtverkskort om du hittar "1394 Net Adapter" eller "OHCI". I så fall finns det firewire i PC:n, annars köp ett som det här och sätt in: http://www.netonnet.se/index.asp?iid=65746[/citat] Jag har tittat och jag får fram detta " Realtek PCI Slot 3 (PCI-buss 0, enhet 12, funktion 0"
  22. [citat=Ior][citat=Slajf][citat=Ior]WinDV är inte dumt för capture.[/citat] funkar inte!! Det känns meningslöst att jag har köpt DV kamera och efter att jag har filmat och ska överföra filmen till datorn så får jag dåligt kvalite! och när jag har överfört den så är filmen som att jag har filmat från min Fotokamera! Finns det flra program där jag kan överföra filmen från DV-kamera till datorn ? Är det värt att investera i Firewire ? vad händer om min datorn inte stödjer firewire och hur vet jag det ?[/citat] Hur menar du "funkar inte"? Får du något felmeddelande, ingen bild eller vad händer?[/citat] Vet ej hur det funkar! Har testat det mesta i programet men får inte rätt på det!
  23. [citat=Ior][citat=Slajf][citat=Ior]WinDV är inte dumt för capture.[/citat] Vet inte hur det funkar! Har testat det mesta men jag får ej rätt på det! funkar inte!! Det känns meningslöst att jag har köpt DV kamera och efter att jag har filmat och ska överföra filmen till datorn så får jag dåligt kvalite! och när jag har överfört den så är filmen som att jag har filmat från min Fotokamera! Finns det flra program där jag kan överföra filmen från DV-kamera till datorn ? Är det värt att investera i Firewire ? vad händer om min datorn inte stödjer firewire och hur vet jag det ?[/citat] Hur menar du "funkar inte"? Får du något felmeddelande, ingen bild eller vad händer?[/citat]
  24. [citat=ash]kör du usb eller firewire?[/citat] USB! varför ?
  25. Slajf

    Dålig bild vid capture

    jag överför filmen från Dvkameran in till datorn genom Vegas Video 5.0 MEN (den stora MEN) MEN bildkvalitet är fruktansvärt dåligt! Filmen överförs genom USB (vet inte om det är en USB 2.0) ....... SNÄLLA HJÄLP MIG!
×
×
  • Skapa nytt...