Jump to content

Dålig bild vid capture


viktim
 Share

Recommended Posts

har du fört över filmen via firewire eller via videoingång? låter som det senaste, och då blir nog kvaliten därefter. finns program där man kan ställa in kvaliten på det man spelar in. typ som en vidospelare. men jag rekomenderar starkt att du för över filmen via firewire och får det digitalt direkt. då kommer du inte ha några problem med kvaliten längre.. :)

Link to comment
Share on other sites

ok, men jag har använt "firewire", och när jag kopplar kameran till datan som kommer det fram en ruta som det står att om jag vill lägga in filmen idatorn, då får man välja ett antal program, tex, Windowsmoviemaker, och ett program som jah fick med när jag köpte datorn o det heter "NTI Home video maker", o när jag trycker typ fånga video, o kollar på det sen är det sämre kvalitet än vad det är på min analoga kamera?:S

 

här är filmen om ni vill se, jag tycker det är ytterstdålig kvalitet:S

 

http://www.youtube.com/watch?v=sAkb9eFdTks

(det blir lite sämre kvalitet på "youtube", men inte mycket sämre än orginalet)

Link to comment
Share on other sites

det kan mycket väl bero på att just det programet som du använder för att "fånga in" videon med komprimerar den till en sämmre kvalité. vilket program redigerar du i? jag föreslår att du "fångar in" filmen i premiere/avid/final cut/vegas..eller vilket program du nu redigerar i.

Link to comment
Share on other sites

jag redigerar i vegas, och när jag kopplar in kameran så kommer det att man kan öppna med vegas med,(glömde säga det), men när jag tryckt att jag vill göra det så går den bara in i vegas och inget händer:S?

 

 

EDIT: nu när jag tästade öppna det med vegas, så öppnas vegas arbetet som jag har hållet på med(The Rånet)

Link to comment
Share on other sites

när du är inne i vegas som måste köra en "capture", dvs fånga in från dv-kameran via firewire, kortkommandot för det i premiere är f5, om du inte redan provat det. för det solklara problemet som du har är att programet som "fångar in" komprimerar materialet till en sämmre kvalité. så, testa alla möjliga varianter så kommer du lyckas tillslut. men, om du inte redan kört "capture" via vegas så skulle jag starkt rekomendera det. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

...förmodligen för att det följer med en USB-sladd i kameralådan. Det brukar även följa med programvara för att skapa VCD.

 

Tillverkarna skulle ju få rätt så mycket bättre rykte om de erbjöd ett simpelt DV-DVD program samt en FireWire kabel.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hej!

 

Tänkte "ta tjuren i hornen" och se till och lära mig det här Elements...!!

Skulle hämta video från en vanlig dv-kamera. Bilderna blev alldeles suddiga och konturerna var svarta och trasiga liksom. Precis som dom hade superkass upplösning.

Någon som vet vad som är fel?

 

Vänligen

Anders

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Jag har samma problem som många ovanstående, men nu är det så att jag använder Capture-funktionen i Vegas Video 4.0, men filmen blir ändå inte så bra som jag vill ha den. Jag har en Samsung VP-D31i, mini-DV Digitalkamera. Jag vet inte om kameran där dålig i största allmänhet, men det blir lodräta streck på filmen både innan jag komprimerat filmerna och efter. Jag misstänker nästan att Vegas komprimerar filmerna lite under överföring, men har inte lyckats hitta ens en sån funktion. Är jag noob på vegas, eller är nåt annat fel?

mvh / Niclas

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...