Gå till innehåll

DiVus

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Allt postat av DiVus

  1. Hej! Här kommer jag med ett väldigt vanligt problem, men trots trådarna har jag inte lyckats lösa det. Såhär är det: Jag har lite filmat material från 4 olika miniDV kameror. Jag vet inte vilka inställningar det var på kamerorna, men jag utgår ifrån att det inte var progressivt. När jag sen redigerar i Vegas Video 4, märks det mycket tydligt att det uppträder horisontella ränder. Detta brukar dock försvinna när jag renderar filmen sen, men av någon konstig anledning så lyckas jag inte få bort ränderna hur jag än gör! Programmet är som sagt Vegas Video 4.0 (inte bästa programmet att använda sig av kanske) Jag har provat olika projektinställningar, lower field first, upper field, progressiv, jag har provat deinterlace method "none", "blend fields" och "interpolate", utan resultat. Samma när jag ska rendera, har jag provat upper field, lower field och progressive i Field Order. Jag lyckades alltid få bort ränderna förut, men inte nu längre. Det renderade materialet ska, när det är klart, enbart läggas ut på youtube. Gör jag nåt fel, eller är det kört redan när jag filmade materialet?
  2. Jag har kikat runt lite och sökt, men inte hittat någon tråd som tar upp mitt "problem" eller snarare, min förfrågning: Bör man ha nåt ljus när man filmar utomhus, säg en solig sommardag? Eller ska man försöka tänka mer på vart man har solen? Jag ska börja filma en Parkour-film som jag tänkte göra riktigt bra (efter min förmåga naturligtvis) och kommer filma endast utomhus, så det vore bra att veta lite om ljussättning utomhus. Antagligen kommer det bli en del filmning på kvällar, kanske tidiga mornar, och för att filmen ska bli bra bör nog alla klipp se ungefär lika ut i ljussättning (om man nu inte är ute efter en skiftning i ljuset, typ sen kväll där man bara ser silhuetten på personen som hoppar). Jag uppskattar all hjälp jag kan få inom ämnet =)
  3. Jag har pysslat litegrann med videoredigering inom Datorspel, närmare bestämt quake3, och använder musiken som ett ganska centrerat element, alltså att det som händer visuellt följer musiken för höjd effekt. Därför brukar jag alltid lägga musiken först av allt när jag börjar redigeringen av materialet. Nu nyligen har jag även börjat med att göra Parkour-filmer lite smått, och använder mig av precis samma tillvägagångssätt. Finns det för/nackdelar med detta förutom de uppenbara att du kan tima filmen med musiken mycket lättare?
  4. DiVus

    Dålig bild vid capture

    Jag har samma problem som många ovanstående, men nu är det så att jag använder Capture-funktionen i Vegas Video 4.0, men filmen blir ändå inte så bra som jag vill ha den. Jag har en Samsung VP-D31i, mini-DV Digitalkamera. Jag vet inte om kameran där dålig i största allmänhet, men det blir lodräta streck på filmen både innan jag komprimerat filmerna och efter. Jag misstänker nästan att Vegas komprimerar filmerna lite under överföring, men har inte lyckats hitta ens en sån funktion. Är jag noob på vegas, eller är nåt annat fel? mvh / Niclas
  5. Nu är det så att jag har letat efter schysta guider för hur man bäst komprimerar filmer till små filer som man främst kan ha på datorn, eller uploada på internet, med bra kvalitét. Jag är ganska newb på det här, men jag känner till att det hjälper att ha bra kvalité på filmen till att börja med. Men sen efter det vet jag inte så mycket mer än att ta en bra codec och komprimera. Dock så blir mina filer väldigt stora. Min senaste film t.ex. låg på 17mb/min, medan andra ligger på som mest 10mb/min. Jag är som sagt newb och har ingen aning om vad jag gör fel och behöver verkligen läsa på om hur codecs och dylikt fungerar. Jag har varit på http://www.doom9.org/ och kikat, men som jag förstår så koncentrerar sig den sidan främst på dvd-rips och liknande komprimering. Om ni har tips till länkar och guider där man får lära sig vad som behövs för att göra en film storleksmässigt liten, men med riktigt bra kvalité, så kör hårt (och nu menar jag verkligen allt från inspelning till komprimering) tack på förhand, och ledsen om ämnet varit på tal förut =)
×
×
  • Skapa nytt...