Jump to content

GyrosStudio

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Svensk film tilltalar inte mig heller, med det superba undantaget av Yrrol!
 2. Tusen tack David!! Har haft denna tråd på prenumeration för att se ifall jag skulle kunna få ett svar på vad denna eftersökta effekt heter. Så ett STORT tack! Sicken fin julklapp jag fick :) Andreas
 3. Denna tråd får mig outsökt att tänka på "Panic in needle park".. Sjukt schyst scen där heroin injiceras. Har hört att denna injicering ska vara på riktigt - dvs riktig heroin.. någon som vet?
 4. Måste också hiva ett gäng rosor :) Riktigt snyggt gjort, lyfter låten något ofantligt! Gillar i regel inte den här typen av musik, men du fick mig att kolla och lyssna igenom hela låten - grymt!
 5. Får återigen tipsa om guldsidan för DVD - http://www.doom9.org Finns där inga guider om just det du söker, så är det bara att kika i forumet. Men precis som Pehrbau säger gäller det att leka med bitrate, och om du nu vill ha mellan 2-3 timmar så måste du nog dra ner kvalitén en aning. Vad som är acceptabelt och inte är ju helt upp till dig. Testa dig fram! Lycka till
 6. Jernby; känns lite som att du inte vill ta in det grabbarna försöker säga. 1. De håller med dig - engelska versioner av programmen är det som gäller. 2. De skulle vilja se tutorials på dessa engelskspråkiga programmen, fast med en talarröst (för jag antar att de talar om videotutorials) som pratar på svenska. Typ som att polare sitter med dig och förklarar hur du ska göra i just dessa engelska versioner som vi alla älskar. Och då pratar de inte om att Adobe ska finansiera detta eller så, utan de menar (som jag förstått, och som är grundinlägget i denna tråd) att vi glada amatörer ska hjäl
 7. Okej, vet du vad man kallar effekten för?
 8. Jag gilla den! Snyggt gjort och bra tema/handling på något som förekommer fast inte får så mycket uppmärksamhet som om det vore tvärtom.
 9. En request jag har på tutorial angående effekter i AE, är när man har text som skimrar ut ljus. Dvs ljusstrimlor som rör sig längs texten (brukar vara rätt vanligt på intros till olika filmbolag eller liknande). Hujj vad dåligt förklarat, hoppas det iaf säger nåt till någon :) Kanske rent av finns tutorial där ute redan? Vet bara inte vad man kallar en sådan effekt. Tack!
 10. Går du natur kommer du uppfylla alla förkunskapskrav på högskoleutbildningar. Mitt råd är att gå natur för att sedan satsa på att komma in i någon film- eller mediautbildning på högskolenivå. Finns bl a en civilingenjörsutbilning på KTH som behandlar ämnet filmteknik (har omnämnts här på forumet) och som alla civ.ing. är det de kurser du läser på natur som är krav. Vem vet, du kanske inte har samma intresse då som du har nu? Då är det alltid bra att ha en trygg grund att stå på. Lycka till!
 11. Carbe: Meningen med klippet är att testa ett super 8 filter, och det är kommentarer om det som jag tror Mister är ute efter. Mister: Ser schyst ut. Kan hålla med teo om att det känns lite matt eller platt, testa att kanske leka lite försiktigt med kontrasten? Bra grund, nu behövs lite filmburns sen är du hemma. Har för mig att jag läst på forumet att det går bra att söka på "filmburns" på ex Google för att få fram grejer man kan använda. Lycka till! [edit].. måste passa på att fråga vad det är för skor du har? riktigt schysta :)
 12. Riktigt snyggt och välproducerat! Kul att se något ordentligt! Det jag har lite tankar om är kring just inledningsscenen med den animerade staden. Den skiljer ju sig markant från det man ser i resten av filmen, ex. huset där tjejen bor i och alla andra externa scener. Att göra alla EXT scener i den animerad staden kanske inte var ett alternativ? Synd tycker jag. För övrigt funderar jag även på färgkorrigeringen. Borde den inte vara kallare och hårdare, för att gå i samma ton som den animerade staden? Tycker det iaf skulle passa bättre i det hårda alternativa Sverige ni vill måla upp. Me
 13. Autofokus är precis som namnet antyder, automatisk fokusering. Dvs kameran ställer in fokus på egen hand. Annars ställer man med fördel in detta på egen hand, då man bl a kan skapa de effekter av oskärpa och att man har något i förgrunden som är out of focus, precis som KF gör i denna film.
 14. KF ent: de oskärpa/fokus effekterna du har i filmen, har du lyckats göra dem med kameran under inspelningen eller är de postproduction? Ser jäkligt proffsigt ut. Har inte använt fokus funktionen på en.. låt oss säga vanlig DV kamera.. nyfiken på hur det fungerar.
 15. Jag var tvungen att komma tillbaks hit och kolla på den igen :) Får man fråga vilken kamera du har använt?
×
×
 • Create New...