Gå till innehåll

Fox

Medlemmar
  • Inlägg

    27
  • Blev medlem

Allt postat av Fox

  1. Fox

    Magi strålle?

    Maya + combustion/after effects + rejält med motion-tracking och en del talang.
  2. Ta en titt på Jam, de har en hel del "billigare" mickar som inte alls verkar vara helt dåliga. Men som sagt, onödigt att lägga ut mycket pengar för lite, så att säga. Att hyra eller låna utrustning är desutom mer aktuellt om ni inte har några större planer för användning av micken (eventuellt +preamp) i framtiden. En planerad ekonomi är en glad ekonomi. ;)
  3. Fox

    matrix - zooma in kod!

    Jag skulle själv tycka att det skulle vara enklare att göra det hela med Photoshop och Maya...
  4. [citat=swempa]Tjo! Jo jag undrar om det finns någon här som kan tipsa om ett bra ljudredigerings program till PC. För nu har jag spelat in vår leranimation-film och nu ska vi spela in alla repliker, så jag undrar om det finns något bra ljudredigerings program där man också kan lägga på effekter m.m Tack på förhand![/citat] Ta en titt på Adobe Audition. Finns ett demo som räcker 15-30 dagar typ. Ett genligt mig, välldigt bra program.
  5. Fox

    Röstförvrängare.

    Adobe Audition säger jag bara (tidigare cooledit). Välldigt bra program. Kan sluta med att du får experimentera fram lite effektkombinationer för att få till det resultat du söker. För att låta som en Orc skulle jag för det första rekomendera en så bra röstinspelning som möjligt, ha en bra utgångspunkt.
  6. Ett tipps från mig skulle var att skaffa en porta(miniporta) eller något i den stilen. Ta en titt på någon av sthlms många fina musikaffärer ;) Ta och kolla Jam eller tidigare Estrad som nu heter 4Music.
  7. Fox

    Sunkig kvalité i AE

    [citat=Munthe][citat=Fox]Har jag helt fel om jag påstår att DV-steam är välldigt okomprimerat?[/citat] "DV stream" eller DV25 är komprimerat 5:1 i 4:2:0 och strömmen väger bara 3,6 MB/sek. Okomprimerad video ligger mellan 30-40 MB/sec i 1:1 och normalt är det 4:2:2 sampling. Om du inte får några synbara fel har du troligtvis en trasig monitor.[/citat] Ah, så rätt så, nu var jag ute och cyklade -_- ang, monitorn så är de kanske inte bäst i världen heller
  8. Fox

    Sunkig kvalité i AE

    [citat=Munthe]Du har redan skrivit svaret själv. Och det är därför du aldrig stöter på människor som jobbar med motion graphics som levererar på DV (om dom inte absolut måste). Normalt sätt arbetar man med okomprimerade format (eller nära på) som Digibeta när man levererar grafik. DV är så hårt komprimerat att detaljer och saker som texter direkt visar formatets svaga sidor. Så länge du vill ha ut filmen på DV och inte har hårdvara för Digibeta (och en Digibetaspelare) kommer det bli svårt att göra bra texter. Man har inget att välja på. Det går inte att får ut en "none"fil på en DV tape. Det är ju däremot möjligt att jobba med grafiken okomprimerat och sedan aldrig gå tillbaka till band utan direkt komprimera till något tittningsformat som använder algorithmer som filtrerar bilden på ett annat sätt för att kunna visa text bättre. DV i sig har inga sådana filter eftersom det är ett bandformat.[/citat] Har jag helt fel om jag påstår att DV-steam är välldigt okomprimerat? Vi har ialla fall använt det i våran film för att rendera bitar från filmen till AE och tillbaka igen utan några synliga skönhetsproblem. Är dock inte så rutinerad bland codecs..
  9. Fox

    Rök

    [citat=AlyourPal]jag brukade innan för att få mycket rök, köpa många pingisbollar, delade upp dem i små delar, sen lindade in 'skraffset' i hushållspapper sen tuttade jag på, fast det ska inte brinna stark, det ska glöda stark. OPS! ju mer pingisbollar, ju mer rök ;) hoppas det hjälpte[/citat] Elda upp plast låter inte som någon vidare hällsosam ide Ska man ha mycket rök skulle jag också sattsa på en rökmaskin.. Men är det bara lite lite rök så går det att köpa rök på sprayburk ;)
  10. Fox

    Bra redigeringsprogram

    [citat=p-a][citat=art]Jag har hört att Avid ska vara svårt att lära sig, stämmer det?[/citat] Det tar lite längre tid att komma in i men sen går det snabbare att jobba med, det har nog mycket att göra med att man använder mer kortkomandon i avid. /p-a[/citat] Kan stämma, tycker dock inte Avid var särskillt krångligt att lära sig. Det som är knepigt i Avid är att man måste ha koll på allting, annars kan man sabba projektet riktigt rejält, .tex om du missar att avmarkera videospårets flik när du lägger in ett ljud, så flyttas videon osv, vilket man sedan inte märker fören långt efteråt m.m.. Programet är dock otroligt lättanvänt så fort man fått kläm på basic-funktionerna, och att använda ett Avid keyboard är underlättande ;) T-Kock: Jag ogillar bara Avid när den inte gör som jag tycker att den ska =P Beror dock alltid på att man missat nån liten grej nånstans, eller att man råkat daska ned handen på tangentbordet och tryckt ned åttio hotkeys..
  11. Haha, riktigt roligt, och iskallt slut! ;)
  12. Fox

    Bra redigeringsprogram

    Använder AVID, kommer troligen förbli så. Använt några andra program, men finner AVID mycket överlägset.
  13. Fox

    Bio känsla

    [citat=T-kock][citat=Fox][citat=sound_front][citat=Fox][citat=sound_front]Næ det ær inte kul nær man inte har tid till det eller man ska sitta å færgkorra något på två dagar eller nått, nær man vill sitta me det i två veckor å pilla med var frame! hehe... Edit: Vad "jobbar" du med? =p[/citat] Ett skolprojekt, vilket vi lämnade in idag. Vi hade inte hunnit fixa allting, (specialeffekter och lite "redigerings-buggar") Men det blev ganska kul ^^ Vi kommer lägga upp filmen på en websida snart. Filmen kommer inte hålla högre kvalitet än vad man kan förvänta sig när man har endast en månad på sig att göra hela filmen, desutom när alla skulle tjaffsa om manuset hela tiden.. (Kul för mig att sammtidigt försöka göra musiken till filmen, vilket man hade nån timme några dar i veckan på sig att jobba med) Stress är jobbigt, det är nu bevisat...[/citat] Vildek skola går du på? Ska bli intressant att se! Är du medveten om att du han med typ sex ursäkter men ingen film! hehe men lägg upp filmen vill gärna se! vad är de för film? vad va uppgiften?[/citat] Går på Mediagymnsiet i nacka. Filmen kommer vi kunna lägga upp efter lovet troligen. Jag redigerade ihop allt som saknats i den version vi visade under redovisningen (vi hade inte hunnit göra klart alla små detaljer och effekter, samt att två scener hade "pajat") , men datorn havererade och allt material försvann pga ett virus som kretsat runt bland redigeringsdatorerna... Så den enda existerande versionen av filmen är den som inte är helt komplett, men vi ska försöka fixa till den så gott det går. Filmen är en typ av action/komedi/parodi (eller nått liknande), kommer skriva lite om filmen på vår webbsida senare http://dwb.sipherias.net/childproof Finns en crappig "trialer" och en cool wallpaper under "downloads" (högerklicka för att spara wallpapern) kommer skriva mer om filmen senare när det är redo för "release" =P[/citat] OT: Rensar de inte datorerna i veckan eller fixade ni det?[/citat] Ja de rensas i veckan, och nej vi fixade de inte.. Vi var nära på att fixa det, men då blev tillslut en massa filer korrupta och hälften av mediat vart offline..
  14. Fox

    Bio känsla

    btw uppgiften var helt enkelt att göra en film på en månad ;)
  15. Fox

    Bio känsla

    [citat=sound_front][citat=Fox][citat=sound_front]Næ det ær inte kul nær man inte har tid till det eller man ska sitta å færgkorra något på två dagar eller nått, nær man vill sitta me det i två veckor å pilla med var frame! hehe... Edit: Vad "jobbar" du med? =p[/citat] Ett skolprojekt, vilket vi lämnade in idag. Vi hade inte hunnit fixa allting, (specialeffekter och lite "redigerings-buggar") Men det blev ganska kul ^^ Vi kommer lägga upp filmen på en websida snart. Filmen kommer inte hålla högre kvalitet än vad man kan förvänta sig när man har endast en månad på sig att göra hela filmen, desutom när alla skulle tjaffsa om manuset hela tiden.. (Kul för mig att sammtidigt försöka göra musiken till filmen, vilket man hade nån timme några dar i veckan på sig att jobba med) Stress är jobbigt, det är nu bevisat...[/citat] Vildek skola går du på? Ska bli intressant att se! Är du medveten om att du han med typ sex ursäkter men ingen film! hehe men lägg upp filmen vill gärna se! vad är de för film? vad va uppgiften?[/citat] Går på Mediagymnsiet i nacka. Filmen kommer vi kunna lägga upp efter lovet troligen. Jag redigerade ihop allt som saknats i den version vi visade under redovisningen (vi hade inte hunnit göra klart alla små detaljer och effekter, samt att två scener hade "pajat") , men datorn havererade och allt material försvann pga ett virus som kretsat runt bland redigeringsdatorerna... Så den enda existerande versionen av filmen är den som inte är helt komplett, men vi ska försöka fixa till den så gott det går. Filmen är en typ av action/komedi/parodi (eller nått liknande), kommer skriva lite om filmen på vår webbsida senare http://dwb.sipherias.net/childproof Finns en crappig "trialer" och en cool wallpaper under "downloads" (högerklicka för att spara wallpapern) kommer skriva mer om filmen senare när det är redo för "release" =P
  16. Fox

    Bio känsla

    [citat=sound_front]Næ det ær inte kul nær man inte har tid till det eller man ska sitta å færgkorra något på två dagar eller nått, nær man vill sitta me det i två veckor å pilla med var frame! hehe... Edit: Vad "jobbar" du med? =p[/citat] Ett skolprojekt, vilket vi lämnade in idag. Vi hade inte hunnit fixa allting, (specialeffekter och lite "redigerings-buggar") Men det blev ganska kul ^^ Vi kommer lägga upp filmen på en websida snart. Filmen kommer inte hålla högre kvalitet än vad man kan förvänta sig när man har endast en månad på sig att göra hela filmen, desutom när alla skulle tjaffsa om manuset hela tiden.. (Kul för mig att sammtidigt försöka göra musiken till filmen, vilket man hade nån timme några dar i veckan på sig att jobba med) Stress är jobbigt, det är nu bevisat...
  17. Fox

    Intro till stumfilm

    [citat=lind]Hej Pluggar på sthlms filmskola o har nu därför fått möjlighet o börja ljudlägga film lite mer seriöst. Aldrig sysslat med nåt liknande förut men har iaf försökt knåpa ihop nån sorts filmmusik till en stumfilm vi håller på med. Har hittils bara gjort introt, men a. Här ärn iaf http://hem.bredband.net/b241949/stumfilm.mp3 Har sett att det finns en del kunnigt folk här så kom gärna med feedback[/citat] Tycker det låter skyst, skönt feel med pianot där,
  18. Fox

    Förvränga röster osv.

    [citat=Luzer][citat=Rogge][citat=Yadis]Finns det nåt är program som förvränger rösten så det låter som ledningstornet pratar med piloten i jaktplanet. Den där burkiga rösten...[/citat] Använd equalizern i valfritt ljudprogram. :)[/citat] Jupp, och skär bas och diskant ganska kraftigt, tills du får den effekt du vill ha. Sen kan du försöka gröta till ljudet i största allmänhet, dra kraftigt i vissa frekvenser och lägg på brus så brukar man få ganska bra resultat.[/citat] Går även att göra så att du equalizar, och sen lägga på lite dist.
  19. [citat=DanyaelX] Sedan gillar jag verkligen soundtracket till Cowboy Bebop och till Hellsing, för att inte tala om alla Ghibli filmerna... [/citat] Ah jo, Hellsing msuiken är det Yasushi Ishii som gjort btw, mycket intressant sådan.
  20. Fox

    Filmmusik

    [citat=Norbert]Jag kör Reason uteslutande just nu, men för vst-biten har jag Cubase. Jag trivs dock inte i Cubase även om jag har licens på det. :P Jag provade nyligen demon av Ableton Live och jag blev lite småkär i det direkt måste jag säga. http://www.ableton.com/[/citat] Är faktiskt lite sugen på att testa Cubase, ska se om det finns något demo på det, [citat=tuco] Cubase LE eller SL är ju bra alternativ om du kör PC. Logic Express om du kör Mac. Dessa går även att uppdatera till "tyngre" versioner. Sen finns ju även Sonar & Digital Performer mm... Lite länkar: http://www.steinberg.net - Cubase & Nuendo (PC & Mac) http://www.cakewalk.com/ - Sonar (PC) http://www.apple.com/logicexpress/ - Logic Express (går att uppdatera till Pro) (Mac) http://www.motu.com/ - Digital Performer (Mac) http://www.digidesign.com/ - Pro Tools (Mac & PC)[/citat] hmm jo det verkar som att Cubase och Sonar är de lite större programmen. Jag har just fått en ny hårddisk, vilket möjligör att jag kan testa lite olika program nu
  21. Tycker att Howard Shore och Toshiro Masuda `s musik bland annant är helt otrolig, oh, och Alan Menken`s musik i Disney`s Ringaren I Notre Dame ;) Finns sen mycket annan musik som är mycket bra, lite svårt att lista alla..
  22. Fox

    Filmmusik

    Som ja sa använder jag Orion Pro, Jag har faktiskt inte använt så många andra programm, och finner Orion ganska lättanvänt, men det känns begränsat. Har ni några tipps på bra sequencer/vst-host program?
  23. Fox

    Filmmusik

    EWQL Silver verkar vara intressant. Även Motu, men som sagt så är den lite dyr kanske, Jag måste nog även få tag på Gigastudio. Dessvärre så har min HDD har crashat, (helt trasig), så för tillfället kan jag inte använda några samplingar, då jag har ca 89mb ledigt på min "tillfälliga" HDD.. Dock mycket intressanta länkar!
  24. Fox

    Bio känsla

    [citat=sound_front][citat=Fox] Jag blev plöttsligt ytterst intresserad av att höra vad du anser är "filmlook". Det du gör när du färgkorrigerar är inte direkt att man skruvar bort alla färger, snarare att man anpassar om fägerna. Ungefär som när man equlizar ett ljud, man ändrar "karaktären" på det. Och sedan om nu du inte lyckas att få ett DV-filmat klipp att se mer filmiskt ut med färgkorrigering, så.. ja..... Jag har färgkorrigerat en hel del dv-video, och jag kan bara säga att det ser välldigt mycket bättre ut, än att bara ändra kontrast.[/citat] Hej! jo tack jag vet vad det innebær nær man færg korigerar! Jag anser att "filmlook" ær just detta vi snakar om! Om att få video av något slag att likna film! Det jag førsøker sæga ær att inte færg korrigerat video (dv eller sæmmre) ser ut som film bara før det ær færg korrigerat! Och det var inte jag som skrev att man skulle "skruva bort alla færger" ! [/citat] Ah, jo det kan stämma. Det tar dock en hel del tid att få DV-material att bli mer filmiskt, om man nu sak göra något utöver färgkorrigeringen. Som det är just nu så jobbar vi med ett projekt då vi ska göra en film under totalt en månad, där vi har mindre än en vecka att redigera. Blir dessvärre inte mycket tid över för att "filmatisera" bilden. =/
  25. Fox

    Bio känsla

    [citat=sound_front]Jo det læt lite hårt men de va de okså, men jag menade kanske inte sååå hårt! =) Næ men klart man ska færg korrigera! Och det ær kul att fixa med video å få den att se ut som nått annat æn vad det ær! Jag menar att det læt så ironiskt! "I flera redigeringsprogram som t.ex Avid Express Pro finns det ett alternativ som heter "Color Correction" där man kan ändra filmens ljus och färgton." Typ: Det finns ett rundt føremål som kallas "ratt" med den kan du få bilen att "svænga", bra før någon som inte vet vad det ær men som sagt det læt så roligt/ironiskt. Men till saken! jag tycker inte att att om jag filmar ett klipp och færg korrar det så ser det ur som film, men visst kan man få digital-video att se ut som film! men det krævs lite mer æn så (((Tycker jag))) EDIT: Jo Amelie, Det jag menade ær ju att dær ær grymt mycket færger! att dra ner færgerna på ett DV material får inte materialet att se ut som film. Bara som DV med mindre færger.[/citat] Jag blev plöttsligt ytterst intresserad av att höra vad du anser är "filmlook". Det du gör när du färgkorrigerar är inte direkt att man skruvar bort alla färger, snarare att man anpassar om fägerna. Ungefär som när man equlizar ett ljud, man ändrar "karaktären" på det. Och sedan om nu du inte lyckas att få ett DV-filmat klipp att se mer filmiskt ut med färgkorrigering, så.. ja..... Jag har färgkorrigerat en hel del dv-video, och jag kan bara säga att det ser välldigt mycket bättre ut, än att bara ändra kontrast.
×
×
  • Skapa nytt...