Gå till innehåll

Gardell

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Mora
  • Yrke/titel
    Foto- & webbyrå
  • Namn
    Daniel Gardell

Filmskapande

  • Intressen
    Foto och webbutveckling

Utmärkelser för Gardell

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tack för alla svar! :) Jag ska fundera på hur det ska bli med detta.
  2. Tack för era svar! :) Jag tror jag förstår lite bättre. :) Men det verkar bli alldeles för dyrt. :( Mic + preamp + kablage och puffskydd.. 3500pix minst? Kan gärna ta några tips på bra prisvärda kombinationer. Och butiker. Jam och Musikbörsen känner jag till.. Jag glömde förresten säga att jag även dj:ar då och då på en webbradio och kraven från mig själv har ökat. Headsetet låter väl sådär, dvs ok, men jag vill låta bättre. :) Så i det här fallet fungerar ju tyvärr inte efterbehandling.. men finns det nåt realtidsfilter, typ? Om det gör det så lär det väl säkert gröta till alltihopa bara mer.. om man har dålig råkvalitet dvs. Tack!
  3. Hej! Jag har lite frågor om mikrofoner. Jag sökte runt på forumet men hittade direkt inget som matchade min fråga. Jag skall ha en mikrofon till berättarröst och vill gärna ha det där goa "radiosoundet". Jag vill gärna slippa köpa preamps och sånt dyrt, egentligen vet jag väldigt lite om den här biten så någon får gärna förklara lite närmare. Det smidigaste vore i alla fall att utan så himla stora omkostnader kunna plugga in den i datorns ljudkort direkt. Vad jag förstår är Röde NT3 en uppskattad mikrofon, men vad jag har förstått krävs det "preamps" till den. Jag vet ungefär vad en preamp är men det vore roligt att veta lite närmare. :) Vad jag tror är också att phantommatning är en annan metod? Förklara gärna! :) En uppskattad sak vore att den tog upp så lite ljud runt om som möjligt - typ eko mellan väggar och t.ex. datorsurr. Budget då? Jaa.. egentligen kvittar det väl men så billigt som möjligt vore kanon. Allt som är bättre än mitt dåliga Cosonic headset uppskattas. Ett och annat prisvärt paketpris på preamps och sånt mottages mer än gärna också. :) Men låt oss säga att den inriktade budgeten är låg - under 500-700 kr helst, men ett riktigt prisvärt paket över det kan jag fundera över. Tillbehör som kan behövas är väl kanske kablar (?), bordsfäste eller bordsstativ och ett puffkydd (radiostyle). ? Tacksam för svar!
  4. Hallå! Jag har tv-in på mitt grafikkort, enkel s-video. Men jag har inget program att titta eller spela in med. Visserligen använder jag just nu VirtualDub till detta, men det fungerar inte riktigt som jag vill ha det. Dels är det inte gjort för "tittande" i rätt bemärkelse, utan mest för att fånga bilden - spela in. Vid inspelning blir dock filerna ca 800mb per minut (helt okomprimerat), vilket är alldeles för mycket. Och den enda komprimering jag kan välja är DivX, men det går inte då det blir för stor påfrestning för CPU:n. Blir bara 14fps. Till mitt gamla tv-kort hade jag ett bra program där man kunde spela in till flera olika avi-format, även mpeg, utan att någon av dem hackade, samt att man kunde titta utan massa "windows"-lister och sådant runt, även fullskärm. Samt ta en stillbild. Det är väl ungefär vad jag letar efter. Vad det gäller kompression så är det ganska viktigt. Då jag helst vill klara mig ifrån mpeg så måste det bli avi - men inte DivX. Vad blir det då? Typ som från min dv-kamera, där filerna blev ca 12gb/timme, det är lagom. Men hur får man till det från tv-in? Tack på förhand! :)
×
×
  • Skapa nytt...