Jump to content

henrik sandén

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Biografsmaskinist/Filmare
 • Name
  Henrik Sandén

Filmskapande

 • Influences
  Luis Bünel, Terry Gilliam, David Lynch mfl.
 1. Jag försöker avsluta arbetet med en kortfilm men har några digitala effekter som jag skulle behöva hjälp med. Sammanfattningsvis handlar det om tre typer. 1. Eldsflammor och skotthål i kropp och väggar. Dessa ska väl inte vara så svårt att fixa eftersom det finns mycket tutorials och tips. 2. Eld! I en sekvens med ett höghus ska det brinna i en av lägenheterna, dvs i ett av fönstrena. Även i ett snabbt klipp ska det brinna upp framför kamerna av en molotovcoctail. Realistisk eld verkar vara svårt :) Finns det några gratisklipp på eld ute på nätet? Eller hur tycker ni jag ska fixa bra eld
 2. Behöver lite eld till en kortfilm. Två klipp. I det ena syns ett höghus där det brinner i en lägenhet. Dvs genom ett fönster. Klipp nummer två är en flaska (Molotovcoctail) som kastas och krossas. Här behövs eld läggas på till själva flaskan som är filmad. Har ni några tips på hur detta kan lösas enklast på ett snyggt sätt?
 3. Skillnaden är egentligen obefintlig. Två olika format, men är likvärdiga. DVD-R stöds av lite fler dvd-spelare. Så inget man egentligen behöver tänka på.
 4. Den där bilden är knäpp... går ju inte öppna med något.
 5. Jo, den ser ganska mysig ut. Med ett riktpris på $4000 så borde den väl iaf kosta 40.000kr. Läste nånstans att den skulle släppas i maj men på ett annat ställe 2004, och då i USA.
 6. Njea... dom tugger helt enkelt en bit "Extra" :).
 7. Jag klistrar in vad NE skriver om Film Noir : film noir [filmnwa:´r] (fr., eg. 'svart film'), term myntad av franska kritiker om en viss typ av hollywoodfilmer, främst från perioden 1940-55, som skildrar en mörk värld av moraliskt tvetydiga krafter, där dubbelspel, svek och mord är stående inslag. Dialogen är ofta frän och stilen kännetecknas företrädesvis av nattscener, djupa skuggor, skarpa ljuskontraster, sneda kameravinklar, stämningar av klaustrofobi och fatalism, symboliska storstadsmiljöer och invecklade intriger. Filmerna befolkas mestadels av cyniska och alienerade individer. Hjäl
 8. Alla tv-apparater klipper videobilden litegrann, därför är det ju viktigt att man vet detta och inte lägger t.ex. text ända ut i kanterna. Men det går ju att minska ner storleken på bilden och få lite svarta kanter runtom... med nån lämplig effect.
 9. Vet ej vart man kan hyra osv, men Garret Brown som står bakom Steadicamen har även byggt mycket annat kul. Kika på http://www.garrettcam.com/index.shtml. En Gocam skulle passa dig bra :)
 10. Jag vet att det var någon som tillverkade en dv-kamera som på något sätt delade upp fieldsen till frames, eller hur det funkade, så att det blev lite "höghastighet". Detta var alltså en "Hemmavideokamera" som had denna funktion... så hur bra det blev vet jag inte. Men blev väl max 50-75 bilder/sekund.
 11. mångar missar det är en shit movie Va ? Jag fattar ingenting...
 12. Baklänges i Slowmotion ? Tja... det är väl bara att köra klippet baklänges och i slowmotion... :) Eller ?
 13. http://www.cyco.nu är grabbarna som håller på med ITD. Verkar som det har blivit ganska utdraget. Vet att http://www.etc.se hade I.D.B.A.V på deras hemsida för ett par månader sedan... men just nu verkar inte hemsidan fungera över huvudtaget.
 14. Inte för att jag är till någon hjälp (eftersom jag en har någon dvdbrännare)... men skriv gärna ut vilket program du använder och lite mer i detalj vad som är problemet, så kanske någon annan kan hjälpa till.
 15. Svenska Sci-Fi är det ju ont om. De som poppar upp i huvudet är http://www.anarchy-design.org/ som gjorde filmen "Odyssey". En helt okej rymthistoria. Micke Engströms I.D.B.A.V. är en väldigt bra framtidsfilm. Vet inte om den finns på nätet någonstans... Finns iaf på DVD. Men så mycket mörkt Low-Tech kanske det inte är.
×
×
 • Create New...