Jump to content

Djungelsmurfen

Members
 • Posts

  544
 • Joined

Everything posted by Djungelsmurfen

 1. Exportera till ett format som komprimerar bilden så lite som möjligt (t.ex. en tif-sekvens) och importera sedan det exporterade till det andra programmet du ska använda.
 2. Är det nån mer än jag som tror att det här måste bli den ultimata actionfilmen? Det enda jag saknar i trailern är Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris och Steven Seagal! ;)
 3. Ska och ska... beror helt på hur du själv vill att bilden ska se ut det. :) Men ett vanligt sätt att använda reflektskärmar är att ha solen som huvudljus från sidan och lätta upp den andra sidan med hjälp av skärmen.
 4. Tänkte bara peta in en liten notering som kan vara bra att tänka på i det här sammanhanget. Att nattscener på "professionell" film oftast inte har så mycket fult gryn beror faktiskt till största delen på att det är allt annat än mörkt när dom filmar det. Så skulle du vara skådespelare i en nattscen på en stor filminspelning skulle du förmodligen bli lika (eller kanske mer) bländad av massa starka lampor runt omkring dig som du skulle bli på en scen som utspelas i dagsljus. Så att filma en nattscen och att filma i ett mörkt rum är ju egentligen två helt olika saker ;)
 5. Jag som tyckte det verkade som en rätt kul film när jag såg första trailern på apples trailersida. Men nu fick jag ju plötsligt en helt ny bild av filmen (inte till det sämre dock :birp)
 6. Nja... eller visst, om man på ett enkelt sätt genom en enskild bild bara vill visa att det är två stycken av samma person så kan jag ju hålla med om att det antagligen är den enklaste metoden. Men så fort man vill att det ska bli lite mer intressant än att man bara ser två kopior av samma person i bild och att dom t.ex. ska börja diskutera eller integrera med varandra på något sätt, eller att man helt enkelt bara vill ha lite mer intressanta kameravinklar än hel och halvbilder rakt framifrån på karaktärerna, då är den där metoden tyvärr inte den enklaste längre. Så jag skulle rekommendera att ni helt enkelt filmar det med två olika skådespelare som har ungefär samma kroppsbyggnad. Då är det bara att filma det från sådana vinklar att man inte ser ansiktet på kopian, därefter byta kläder och position och filma det man behöver på den andra versionen av huvudkaraktären. :) ...men om det är viktigt att man ser ansiktet på båda samtidigt i någon scen kan ni ju dock behöva ta till lite visuella effekter (eller en spegel) ;)
 7. Klart det går att köpa green screen på meterpris. I den där skalan är det nog bäst att köra på papper istället för tyg dock (vilket det ser ut att vara i den där videon också). Kaffebrus säljer t.ex. 2,75 x 11 meter för 899 kr.
 8. Jodå, den möjligheten finns den också. Om man har det aktiverat få man en inzoomad (2x tror jag) bild över över hela skärmen så fort man börjar pilla på fokusen som försvinner igen efter någon sekund.
 9. 24p finns bara på den amerikanska versionen, medan vi européer får 25p och det har varit lika på föregångarna till HF S21 också. Sen får man ju även tänka på att HF S21 är cirka 5000 kronor dyrare också.
 10. Om HFS100 är så lik min HF100 som jag tror att den är, så ligger det till ungefär så här: PAL-modellen spelar in 25p i en 50i-signal, men det är ändå 25 enskilda frames med full upplösning. Så det bör räcka att man säger åt redigeringsprogrammet att tolka klippen som progressiva. Det finns inget helt manuellt alternativ för att ställa exponeringen utan man kan välja mellan shutter-priority, aperture-priority eller ett standardprogram där man bara väljer hur ljus/mörk man vill att bilden ska vara. Är dock ändå relativt enkel att ha full kontroll över både slutare, bländare och iso/gain då gain-värdet är det som prioriteras sist. Så håller man bara koll på när t.ex. bländaren slutar att ändra värde om man försöker exponera upp bilden i shutter-prio-läget så vet man att man har börjat öka gain. (det här lät förmodligen mycket krångligare än vad det är ;D) CINE mode ligger av någon oförklarlig anledning som ännu ett alternativ under exponeringslägena, så man kan inte ha det igång samtidigt som shutter-prio/aperture-prio. Det har dock ingenting med 25p eller 50i-läge att göra. Vad tycker du är lång tid för vitbalansering? Men det tar väl en 3-4 sekunder skulle jag tippa. Och ja, vitbalansen ligger i en meny.. är dock inte jättelångt in i massa undermenyer tack och lov. EDIT: Du verkar kunna ignorera det jag skrev om automatisk gain tidigare, då jag läste nu att det verkar gå att ställa in en max-gain på HFS-modellerna.
 11. "Behöver man pyrotekniker/sprängkunniga?" Ja! "Behöver brandkåren vara på plats?" Vet inte exakt hur det ligger till med brandkåren, men kan tänka mig att dem måste vara medveten om vad som händer iallafall. "Vad ska man ha för gas/vätska?" Låt pyroteknikerna ta hand om den biten.
 12. After Effects visar ju ändå aldrig upp materialet i realtid så där är det ingenting man behöver oroa sig för. Om du sedan går över till Final Cut också så kommer ju som sagt allt AVCHD-material att konverteras till något annat format (t.ex. Apple ProRes) vid import från kameran, och då blir det även lite mer lättjobbat i AE.
 13. Nu är den andra trailern för The Commitment uppe :) http://www.youtube.com/watch?v=zTW-vC2EFj4
 14. Jaha, så du hade till och med sett den! :) Jo, eller vi filmade det på en liten avchd-kamera (Canon HF100). Jag hade ju gärna filmat det med en lite bättre kamera också såklart... men med lite planering och en hel del efterarbete så gick det ju att få ihop det bra med RED-materialet ändå. Jo jag förstår att man lätt kunde tro att det gällde samma sak. Var så lång tid mellan jag skapade trådarna bara, så jag tänkte inte på att man kunde blanda ihop dom när jag skrev rubriken :)
 15. Egentligen var det ju inte riktigt samma ämne, då trådarna handlade om två helt olika filmer... men bara man förstår vilken av filmerna folk syftar på i sina inlägg nu, så ska det väl gå bra såhär också :) Om du menar "han" som i mannen bakom filmen (Markus Bohman), så är det inte jag. Men om du däremot menar han som har gjort alla specialeffekter så är det mig du syftar på ;) Roligt att det fanns nån här på forumet som är en av de få som redan har fått sett den, och kul att du gillade vad du såg. Den är redan lite mer finputsad sedan versionen som vi visade upp då också. Och nu när jag tillslut kommit på vem du är, måste jag passa på och säga att Kapitel 1 var en av mina favoriter under festivalen också.. väldigt snyggt och härlig mystisk känsla i den! :)
 16. Efter att slitit hela sommaren börjar vi äntligen närma oss slutet på den här filmen, och det är nu bara mastring av färger och ljud som återstår. Detta firar vi med att lägga upp en trailer! :) Kolla gärna från hemsidan eller på youtube, så du får lite större bild än här under.
 17. Ja nu har det ju gått en liten tid sen den här tråden skapades, men jag tänkte att jag skulle passa på och berätta att filmen fortfarande är vid liv för de som är intresserade. Den kommer att visas under årets Raindance Film Festival i London nästa vecka. Så om det är någon här som ska besöka festivalen har ni chansen att få se filmen där. :) Vi har även lagt upp en promovideo på hemsidan, där Chris pratar lite om sin roll. www.moviebyfrank.com/experiment9 P.S. Ska nog tillägga att det är filmen How To Stop A Man From Committing Suicide som den här tråden handlar om också, då det finns ett till projekt att välja på hemsidan nu ifall ni använde länken i första inlägget. EDIT: Nu handlar tråden tydligen om båda filmerna helt plöstligt, så ignorera det där sista jag skrev :l
 18. Lite mer nytt då! Bortsett från videobloggen som uppdateras nästan varje dag nu, så har det även kommit upp sex nya stillbilder från filmen idag. Vi har även skapat en YouTube-kanal (www.youtube.com/moviebyfrank), så att videobloggen och bakomfilmerna ska bli tillgängligt för så många som möjligt. Vet att sidan har krånglat lite i vissa webbläsare tidigare också (bl.a. lite äldre versioner av Explorer), men har skrivit om koden lite, så de mesta ska fungera där nu också. Men skriva gärna om ni hittar nå fler buggar.
 19. Nyhet på sidan! Nu har vi startat en liten videoblogg på sidan också, där vi kommer lägga upp små videoklipp och berätta hur det går med produktionen, samt visa lite hur de ser ut när vi arbetar m.m. Vi kommer försöka uppdatera bloggen med nya klipp så ofta vi kan. Så åtminstone ett par gånger i veckan kan ni räkna med att det dyker upp något där :) Direktlänk till videobloggen: www.moviebyfrank.com/commitment/bakom_the_room.html
 20. Nu har vi precis blivit klar med synkningen av ljud och bild i alla tagningar och imorgon ska vi börja grovklippa materialet lite och välja ut de bästa tagningarna. Och lite nytt material på hemsidan finns det också nu... dels ett par nya snapshots från filmen och även fler foton+tre stycken videoklipp från inspelningen. :) Kul att de uppskattas :) Jag får höra med regissören vad gäller titeln också.
 21. Ja nu har det gått ungefär ett halvår sen jag la upp länken till hemsidan för filmen [thread=22310]How to Stop a Man[/thread] här på voodoofilm, och om den filmen har jag inte så mycket mer att säga just nu än att den är ute på korståg och letar sig till filmfestivaler runt om i världen. :) Men nu har vi i alla fall ett nytt, ännu större projekt på gång, en film som går under namnet The Commitment. Den är filmad på RED, och har en budget på runt 60.000 kr. Vi blev klar med inspelningen förra veckan och har precis dragit igång med efterarbetet. Så för alla som är intresserad kan ni hålla koll på den officiella hemsidan, www.moviebyfrank.com/commitment, som vi kommer uppdatera med snapshots från filmen, massa "behind the scenes"-material (både bilder och videoklipp), samt informera om hur långt vi har kommit i produktionen under projektets gång! Edit: När jag tänker efter så la jag nog den här tråden i fel forum nu, för här finns de ju minsann ingen film att kolla på (inte än i alla fall)
 22. Blender ska fungera att köra på Vista. Gå in på http://www.blender.org/download/get-blender/ och ladda ner den version som är för det operativsystem du har bara.
 23. Blev klar med musikvideon till metal-bandet VeinPains, I refuse, för ett par dagar sen. Och nu finns den uppe på youtube för allmän beskådning :) Slängde även upp videon på min hemsida för den som vill se den i lite bättre kvalitet: http://www.lawafilm.se/video_veinpainirefuse.html http://img228.imageshack.us/img228/5181/forumprew.jpg Vein på MySpace: www.myspace.com/veinpain Längd: 4 min, 43 sek Budget: 0 kr (bortsett från mat och lite bensinpengar) Produktionstid: Ungefär 1 vecka Utrustning: Panasonic DVX100, Adobe Premiere Pro och After Effects Lars Wahlman: VFX, foto och klipp Jimmy Ericson: Klipp & foto Philip Sterner: Foto
 24. Jo Mimikry är sköna :) Videon är klippt med Adobe Premiere Pro, vilket dock inte är gjort av mig, utan av regissören Markus Bohman. Sen har jag gjort alla effekterna med hjälp av After Effects, om man bortser från 3d-bakgrunderna som är gjorda i trueSpace. Hmm.. vad är det du inte gillar med bakgrunden? Det jag själv stör mig mest på, är att gallret i fönstret ser alldeles platt ut... vilket beror på att de är just vad det är också (textur på en polygon bara) :OO Keyingen som ser lite "luddig" ut, antar jag att du menar är på de klippen där grönskärmen var lite överexponerad, och självklart bör man ju inte använda material som är så överexponerat då.. men på grund av tidsbrist, med mycket kvar att göra när deadline närmade sig, hann vi tyvär inte göra så mycket åt det. Så de är ju lite trist. Roligt att du gillar den :)
×
×
 • Create New...