Jump to content

beman376

Members
 • Posts

  37
 • Joined

Personlig information

beman376's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Vill tipsa om UngVERAfilm 2015, en filmtävling på Åland (Finland) den 15 mars. Filmerna får vara högst 10 minuter långa och ska vara producerade efter den 16 mars 2014. Läs mer om tävlingen på vår hemsida UngVERAfilm Ni kan också maila mig på ungverafilm at aland.net Sista anmälningsdag 20 februari!
 2. UngVERAfilm är en filmtävling som arrangeras i samband med VERA Filmfestival på Åland (Finland). Bidragen får max vara 10 minuter långa, och regissören får max vara 26 år gammal. Filmen ska varit färdig efter den 17 mars 2013. För mer info, besök vår hemsida eller skicka ett mail till ungverafilm@aland.net Joel Bergman Festivalarrangör
 3. Söker kreativa unga filmare (gärna under 26 år, som är EU:s definition på ungdom) som är intresserade av att delta i ett nordiskt kortfilmsprojekt. Just nu är Finland och Sverige med, men vi vill utveckla det svenska samarbetet. Inspelningen sker vecka 31 i slutet av juli/början av augusti, främst på Åland (Finland). Vi ordnar resa, mat och boende. Arvodena är inte beslutade, allt beror på vad EU ger för bidrag. Men vi har en grund för filmen, men vi vill satsa så stor del som möjligt på att göra filmen bra och hålla arvodena så låga som möjligt. Men ingen ska gå back på projektet. Filmens arbetstitel är Minnet av en sorg och beräknas bli runt 10 minuter lång. Om ni känner att ni kan och vill bidra till att forma projektet, hör av er till joel.bergman[at]sx2productions.com så berättar vi mer. Producent, regissör och A-foto är tillsatt.
 4. Sista anmälningsdag är framskjuten, vi behöver fler bidrag! Filmer under 8 minuter som är gjorda av regissör under 26 år efter den 18 mars 2012 - skicka in! Man behöver endast betala portot för att skicka filmen och kan ta hem fina utmärkelser!
 5. Tänkte tipsa er om en kortfilmstävling för unga filmare under 26 år - UngVERAfilm. Tävlingen anordnas den 3 mars 2013 i Mariehamn, på Åland, i Finland. Filmen får vara max. 8 minuter lång och ska vara gjord efter den 18 mars 2012. Deadline är 11 februari 2013. Läs mer om tävlingen här: UngVERAfilm
 6. U-flycam+5D mark II är inte en kul historia. Det tar tid att rigga och få det bra. Och sen så riggar man ner och så börjar man om från början nästa gång igen.
 7. Jag älskar att klippningen går i musikens tempo!
 8. Jag har kört många filmteori-kurser men har aldrig tänkt på att objekten ska placeras i 2/3 av bilden, och den andra delen ska vara "riktningshåll" som man rör sig mot/tittar mot. En bättre kameraåkning till introt skulle inte skada!
 9. Det första jag märker är ljudet. Jag gissar på att ni har stoppat en extern mikrofon på kameran och haft den där. I dialoger märks detta, eftersom personerna inte alltid pratar rakt in i mikrofonen. Så en mikrofon på en påle och upp i luften vore najs! Vad har ni för vindskydd när ni spelar in ljud utomhus? Kan man klä på mikrofonen lite till? Jag tyckte man kunde höja berättarrösten, att den inte sjunker in i musiken för mycket. Hur länge har ni jobbat med projektet? Flickan som är med och spelar är det bästa i hela filmen.
 10. Jag fick upp ögonen för filmen när jag kollade Vårrullen-nomineringarna. Det jag hade störst problem med var ljudet, mina öron säger att det var Canons inbyggda mikrofon men jag kan ha fel. I alla fall var inte mikrofonen tillräcklig, tvivlar på att den var en riktad mikrofon på en mikboom. Det är något ni kan se över!
 11. Trevligt med ett hål för hörlurar, om man gillar att lyssna på ljudet man spelar in.
 12. Det blev en Falcon Eyes FL-556 denna gång. Lite små modifieringar nödvändiga för att produkten ska fungera från Kina-fabriken.
 13. Det går ju att stoppa in rörelse i efterhand, att man zoomar in bilden och förflyttar sig från ena sidan till den andra. Det är väl det billigaste alternativet. Dolly är väl annars att föredra ja, beror på hur långt klipp du ska ha, hur länge man måste köra och således hur långsamt. Vad är budgeten på?
×
×
 • Create New...