Jump to content

Nyinflyttad


lurv10

Recommended Posts

Man ska göra filmer man själv vill göra, filmer man själv vill se! Spelar ingen roll om man är nybörjare eller proffs. Jag tyckte man såg att detta var en film som skaparen i fråga ville göra. Detta gjorde att jag, trots de tekniska svagheterna och det lite reciterande skådespelet, kollade på hela filmen. Och jag blev dessutom berörd!

 

 

Bra manus tycker jag. Jobba på ljus, ljud och regi. En viktig grej är att få skådespelaren att säga replikerna som om det vore skådespelarens egna ord. Man såg alltför ofta hur skådespelarna tänkte på de där textraderna de sätt i manus när de pratade. Fortsätt ta dig an utmaningar som du vill ta dig an!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jag fick upp ögonen för filmen när jag kollade Vårrullen-nomineringarna. Det jag hade störst problem med var ljudet, mina öron säger att det var Canons inbyggda mikrofon men jag kan ha fel. I alla fall var inte mikrofonen tillräcklig, tvivlar på att den var en riktad mikrofon på en mikboom. Det är något ni kan se över!

Link to comment
Share on other sites

Lip-syncen känns lite off och ljudet obalanserat. Hade väldigt svårt att höra vad kvinnan sa. Skådespelet är väl inte det bästa, men det är väl inte tanken med en film av det här slaget heller. Vi skiter i det tekniska. Det är nog sådant ni redan är medvetna om. Jag tycker att storyn rör sig lite för hastigt. Man kanske skulle jobba på att dra ut det lite mer från att kvinnan går ut ur mannens lägenhet, till att hon kommer tillbaks. Tempot känns lite för högt kontra dramatiken.

 

Men jag har såklart inte bara ris att ge. Jag tycker att, på alla punkter förutom dessa så känns det som en ganska solid produktion. Kameraarbetet var bra, redigeringen var heller inte helt fel (förutom tempot i mitt tycke, då). Smart koncept, som kunde gjort sig bättre med några extra minuters stämings-byggande.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...