Jump to content

Hur spelar man i en sexscen?


Gizmo

Recommended Posts

Jag undrar bara rent generellt hur man spelar in en sexscen på film?

En stor film som släppts på bio med 2 välkända ansikten i huvudrollen (men båda är gifta privat),skall spela in en kärleksscen, hur gör dom när dom skall spela in en sådan scen?

Mvh Gizmo

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallå där.

 

Jag vet att i en svensk film så drack dom sig fulla för att det inte skulle kännas lika jobbigt. Kan tyckas att det är oproffisionellt men det funkade. Sen är det ju ett jobb som man får betalt för och göra och där inga känslor är inblandade. Jag har själv spelat in en sex scen i en bastu men det var bara jävligt kul. Vi kände varandra så pass väl att det inte var några problem. Hoppas att jag uppfattade frågan rätt och att du har fått svar på din fråga annars får jag väl försöka en gång till.

 

Peter

Link to comment
Share on other sites

Det varierar väl från film till film? Vissa skådespelare har säkert ingenting emot att visa sig helt nakna och då så löser sig ju det hela väldigt lätt, medans om det är någon som känner att det är fruktansvärt obehagligt antagligen får ha på sig åtminstone underkläder och sen får man helt enkelt placera kamerorna rätt.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Jag tänkte det skulle vara onödigt att starta en ny tråd, så jag skriver det jag vill ha sagt här.........

___________________________________________________________

 

Hur gör man när man ska spela in en "sexscen" med två homosexuella karaktärer? Och med det menar jag inte att de måste göra just DET, utan jag menar mer när de ska kyssa varandra på film, måste man hitta två homosexuella skådespelare då eller ingår det i skådespelarens jobb?

___________________________________________________________

Jag hoppas verkligen inte att detta inlägg är stötande för det är inte allas meningen, jag vill bara veta denna fakta.......... :/

Link to comment
Share on other sites

Att det ingår i skådspelarens jobb att vara homosexuell tror jag inte. :e ;)

Det handlar nog mer om att kyssas och försöka tänka på något annat men samtidigt få det att se naturligt ut. Förmodligen väldigt jobbigt om man har bögfobi, men folk gör ju vad som helst för pengar. ;)

 

Man får nog helt enkelt fråga skådespelarna om det känner att de klarar av det. Om inte får producenten hitta några nya skådisar eller så får man skriva om manuset.

Link to comment
Share on other sites

Om du har två proffisionella skådespelare så är jag säker på att de går med på att kyssas, även om det säkert blir svårt om det är du och dina kompisar som spelar in något på skoj. Kyssen ska egentligen ingå i skådespelarens jobb, eftersom han/hon i stort sett ska bli karaktären, och därmed spelar ens egna känslor inte så stor roll i det ögonblicket. Och om det är någon som inte vill så är det precis som Pace säger att folk oftast gör vad som helst för pengar ;)

Hoppas det inte var alltför likt tidigare svar!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jag har arbetat som skådespelare och skulle själv inte ha några problem med att kyssa vare sig man eller kvinna om detta varmotiverat för den roll jag spelar. I teaterpjäser är situationen inför en kyss något som sakterliga byggs upp eller förstärks under dramats gång, men i en filmscen kan det vara svårt att få rätt stämning. Ett sätt att nå fram till en naturlig tagning är att förarbeta med improvisationer i karaktär samt att repetera scener som inte ska vara med, men som hjälper skådespelarna att finna rättmotivation.

 

Ibland finns det dock inte tid och då har jag bara pratat med min motspelerska om vad hon tycker är ok och inte samt vad jag tycker är ok. Det var lite extra svårt då vi inte kände varandra sedan tidigare men vi pratade en kvart om detta och sen gjorde vi scenen och sedan dess har jag inte sett henne igen. Lite konstigt,men så är det ibland.

 

Dr T

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Det där med kuddar har jag aldrig hört....

 

En lösning som ka bli bättre är att ta extrema närbilder, där det negativa rummet fylls upp av åskådaren.

 

Har man bögfobi är man inte en färdig skådespelare, för en skådespelare måste känna sig själv väl. Och har man empati och inlevelse så respekterar man att andra personer kan ha känslor som man inte har själv.

 

Om man regisserar två amatörer som inte är homo, så kör med " okej då tar vi det igen och kör vi som om att det var eran flickvän"

m v h

henrik

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Man skall inte dalta med skådespelare när det är dags för sexscen. Om dom är förberedda och har läst manus VET dom vad som gäller. Risken finns - om man daltar - att skådespelare börjar blanda in sina egna högst privata känslor/värderingar i sexscenen och då kan det gå åt två håll:

 

1. Skådespelarna försöker "falla" för varandra för att underlätta arbetet (vilket resulterar i onödigt många otrohetsaffärer).

2. Man måste börja dividera om hur mycket som får synas i bild vilket är en omöjlig situation.

 

Stellan Skarsgård har en lysande inställning till sexscener. Han anser att har han tackat ja till en film med mycket naket så är han i händerna på regissören och bryr sig inte ett skvatt om vad som händer sedan. Det är ju faktiskt väldigt lätt att tacka nej till ett manuskript som kräver nakenscener om man känner att man inte klarar av sådant.

Link to comment
Share on other sites

Oftast när man ser En sexscen I filmen så brukar man ibland ligga under täcke eller liknande så man bara visar att de har bar överkropp så har de underkläder på sig...

 

Och JA... Det ingår i deras jobb... Men oftast att de ska göra något de inte gillar, Exempel för vissa tjejer att de ska visa brösten och killarna ska kyssa varandra... Så kan de begära mer pengar.. Lön om man säger så..

 

De kan kräva mer pengar av de som gör filmen för att ställa upp med lite "naket".

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Angående sexscener och kärleksscener i allmänhet.

 

Något som är viktigt att ha i åtanke när man kommer till en scen där det förekommer något sexuellt är det att man får inte se sig själv där. Man måste se kroppen som ett verktyg och ett redskap. Skapandet kommer inifrån. Gör man det blir det lättare att göra scenen och det blir inte personligt. Dock vill jag väl säga att sådana scener är de allra svåraste scenerna att få äkta och djupa. Jag hade otroligt svårt i början att överhuvudtaget närma mig en motspelerska men när man ser sig själv som ett verktyg i processen blir det lite lättare. Det blir inte lika personligt. Man måste hänge sig åt processen och åt skapandet helt enkelt. :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

schönis: Jag har aldrig hört talas om att en skådespelare skulle ta mer betalt för att medverka i en sexscen. Det är nog "escort" du tänker på -- inte skådespelare.

 

Och nakenscener ingår bara i skådespelarens åtagande om skådespelaren har tackat ja till det. Det ingår definitivt inte i skådespeleriyrket att göra nakenscener.

Link to comment
Share on other sites

Vad den här tråden var seglivad, av någon anledning. ;)

 

Men jag måste nog gå på Traxx linje, ialla fall delvis. Naturligtvis är det inget man åtar sig att göra generellt bara för att man är skådespelare till yrket. Det är varje skådespelares val. Det går ju ända ner till att kyssas. Jag hade lite problem med två skådespelerskor som skulle kyssa sin motspelare (nej inte varandra) på film och båda tjejerna hade MYCKET svartsjuka pojkvänner. Det slutade med att den ena kyssen blev en snabb och ganska enfaldig sådan, och det var tackochlov poängen. Den andra blev en äkta filmkyss ur en vinkel som skymmer det faktum att de inte egentligen kysser varandra. :) Problem är till för att lösas.

 

Men, och det är ju bara enligt rykte, jag har hört att i den första svenska sekvensen med en man-man kyss på tv (Rederiet) så fick skådespelarna en markant höjd lön. Skulle vara intressant om någon känner till något ytterligare om detta, för mina uppgifter är mest lösa rykten.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

"Men, och det är ju bara enligt rykte, jag har hört att i den första svenska sekvensen med en man-man kyss på tv (Rederiet) så fick skådespelarna en markant höjd lön. Skulle vara intressant om någon känner till något ytterligare om detta, för mina uppgifter är mest lösa rykten."

 

Fan, om detta är sant så ska jag ha mer betalt Traxx! Här tvingas man pussa på en tjej och ingen bonus! ;)

 

Nä, seriöst...skulle det stämma och jag vore nån av de skådisarna så skulle jag skämmas över att ta mer betalt. Då vet man helt enkelt inte vad man gett sig in i.

Link to comment
Share on other sites

En svensk film som nog många har sett heter Hundtricket. I en scen står Pontus Gårdinger och en kvinnlig skådespelare nakna och "tokkör" -regissörernas uttryck. Där avslöjar de att Pontus har fått tejpa fast den mot benet. Så kan man också göra.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...

Haloj!

 

I långfilmen "Sandor Slash IDa" så hade jag en sex scen.. det va helt enkelt så att tjejen och jag va nakna uptill.. men under delen skymdes då av täcket, och vi hade en kudde mellan oss... fast innan scenen så gjorde vi s.k avslappnings övningar.. så att vi skulle känna oss bättre till mods..

 

det kanske inte riktigt svarar på din fråga, eftersom i vissa filmer ser man ju att dom e 100% nakna..

 

Men det e den erfarenheten jag har av sex scener..

 

/

Filip...

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Kul lösning med att tejpa stoltheten...

 

 

 

Nåväl... två saker att tänka på.

 

1. Är det motiverat med sexscenen... en omotiverad sexscen är precis lika värdelös som en omotiverad övrig scen. Omotiverade scener skall BORT!!!

Oavsett om det är sex eller inte i scenen.

 

2. Är det motiverat så är det inte nödvändigt att visa i bild. Kan kännas lite för mycket för många att se en häck guppa och bröst flyga å fara. Precis som i många skräckisar så kan det vara "för mycket" då man få se allt... det man inte får se däremot, brukar oftast vara mycket bättre i fantasin. Likaså farligare, mer mystiskt, roligare ect. hjärnans fantasi förgyller.

 

 

Jag skulle säga att behöver man inte visa "skinn", så gör inte det...

 

Är poängen att visa ingående mycket sex.. så... fram med gaffan...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...