Jump to content

Adam88

Members
 • Content Count

  472
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Norrköping (Norsholm)
 • Job/title
  Studerar, Regissör, Manusförfattare, Reporter
 • Name
  Adam
 • Homepage

Filmskapande

 • Influences
  Hela världen! :P
 • Interests
  Film, bio, böcker, (Karate) och all typ av författande.
 1. Hej igen. fixade det jag sökte själv. Så om ingen annan har intresse av den här tråden kan den tas bort av någon närsom.
 2. Hej hej! Skulle behöva få tag på en ljudeffekt illa kvickt. Så fort som möjligt. Ni vet ljudet till en klocka som räknar ned innan en film "börjar". Någon som vet hur närvar jag kan hitta det?
 3. Klockan är mycket och jag är dödstrött. Döck in här på forumet, vilket sällan händer nuförtiden. Hittade din tråd, utan att veta hur aktuell den är och utan att läsa någons inlägg förutom ditt. I alla fall. Jag tycker du tar upp ett spännande ämne. Själv är jag inte så mycket för improvisation, eller har inte varit förut åtminstone. Har väl något med min egoistiska kontrollmani att göra. På både gott och ont. Av erfaranhet finns det de skådespelare som vill improvisera mer och å andra sidan finns det de som vill ha klart uppsatta "regler". Det jag egentligen ville med att skriva i den
 4. Gorse gav en fin line där; "Man skall allt skriva detaljerat, men sakligt. Varken mer eller mindre." Jag förstår att du hugger direkt jbergman. men jag tror nog att vi är på samma linje ändå. :)
 5. att inte se skillnad på finländska och rövarspråket är alltid skoj ;)
 6. JBergman: Jag menade inte att man skulle skriva helt livlösa scener. Och med det där navelkliandet vill du ju visa något eller hur? typ hur karaktären är eller så. alltså är det en viktig rörlse för själva handlingen/berättelsen. det jag menade var helt enkelt att det är onödigt att skriva varenda rörelse in i minsta detalj. Det i sin tur skulle ju bli tråkigt att läsa också. Det gäller att hitta en balans.
 7. haha. rövarspråket!!! haha. En ursäkt till alla finländare kanske? ;)
 8. om det inte är en viktig rörelse. alltså om det inte är en rörelse som rör själva handlingen så behövs det inte skrivas någonting. det är upp till skådespelare och regissör att improvisera fram när scenen tas.
 9. mja mjo mjaee. Jag vet inte. Inte min humor direkt. Det känns lite för krystat och att det bara ska vara roligt för att det skulle vara någon slags "tabu" att han sitter och pratar om att ta någon bakifrån och inte spruta i ansiktet på bussen. Jag tycker poängen har för lite tryck. Nja. Inget för mig helt enkelt. OBS! Har bara sett filmen inte läst manus, följde länken till youtube som fanns här.
 10. Hmm. Okej... Jag vet inte riktigt om jag förstår vad du menar eller kan säga att det hänt mig. (Låter jag väldigt okunnig nu kanske). Jag undrar mest hur jag ska få typsnittet på texten att se proffsigare ut. Typ vad använder man. Times new, Arial eller courier new osv osv? Jag tror att det är där problemet hos mig sitter. Att jag inte luskat ut rätt typsnitt. Annars går det som en dans. :)
 11. Alltså. Orka med att läsa alla inlägg i den här tråden. Många är bara för larviga. Jag ska försöka att hålla koll på den mer, men det är inte säkert att jag svarar så snabbt om någon tycker mitt inlägg är något att svara på. Så om jag inte svarar är det inte för att jag inte vågar eller av någon annan anledning. Så var det sagt först och främst. Jag står på den "sidan" som hör till dem som inte tycker att man ska rättfärdiga stöld, vilket nedladning enligt svensk lag är. Och det kan ingen komma att säga något annat om. Nedladning = olagligt, punkt och slut. Jag själv, kan erkänna att jag v
 12. Vill bara säga först att jag har gjort film och redigerat, skrivit både för- eftertexter och subtitles. Så jag är inte helt grön på området. :) har bara börjat kika lite extra på andras texteroch de ser rätt proffsiga ut. Jag undrar bara om man kan göra dessa proffsiga texter direkt i final cut, och undrar främst vilket typsnitt som gäller? har inte klurat ut det än nämligen.
 13. Sen så behöver det ju inte betyda att autograferna är värda så mycket heller. Jag menar om Depp eller Bloom, eller båda, springer omkring och skriver autografer både till höger och vänster så måste de ju sjunka i värde. det måste ju vara mer värt att ha tex. den enda(!) autografen Depp skrev, någonsin. då lär den väl vara rätt värdefull. or am I wrong?
 14. Som kanske har sagts. Det är manusförfattarens sak att förklara sitt manus för någon. I alla fall regissören. Regissören får sitt manus och gör sin tolkning. Visst. men sedan pratar han och manusförfattaren om de olika tolkningarna och manusförfattaren förklarar för regissören vad han menar med vissa saker, vilken känsla han vill ha förstärkt i en viss scen och så vidare. Och det gör inte manuset ett dugg sämre. Så är det (I know) :P
×
×
 • Create New...