Jump to content

Henks

Members
 • Posts

  45
 • Joined

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Platschef, FAD
 • Name
  Henrik

Filmskapande

 • Influences
  George Lucas, James Cameron, Francis Ford Coppola, Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, Peter Jacksson och Wachowski bröderna, Steven Spielberg...

Henks's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. För att svara på din fråga om många klipp, kontra många tagningar så jobbade vi med dit senare alternativ. Vi lät kort och gott bandet köra låten ungefär 30 gånger och filmade de olika vinklarna som vi behövde under dessa. Tror inte på den idéen om att filma korta segment ur en låt, då det tar lite tid för bandet att komma in i låten var gång de spelar den, samt att man inte på förhand exakt kan veta vilken vinkel man vill ha i en exakt tidpunkt i videon när man redigerar. Du sparar helt enkelt ingen tid på att göra på det sättet! Det tipset jag på rak arm kan ge dig, låt bandet köra låten 4-5 gånger innan du ens sätter på kameran så det är lite varma i kläderna! Jo man får väll tacka för de fina orden, detta är trotts allt min allra första musikvideo, men om sanningen ska fram så hade vi tänkt filma vardera medlem ur bandet på olika platser i lokalen, som klipp bilder. Det som tyvärr inträffade och som så ofta gör när man sysslar med film, var det att aggregatet som vi hade för att få ström till belysningen la av mitt under inspelningen. Så jag och vår runner fick i rask takt bege och till Ljud och bild media och hämta ett ersättnings aggregat vilket gjorde att vi förlorade 3 timmars inspelning och att vi fick filma resten när mörkret lagt sig. Det går att urskilja i videon då det är dagsljus ”utanför” genom första och andra versen, men i bryggan och resten av låten så är det helt plötsligt mörkt utanför. Inget man tänker på hoppas jag ;-) De första och sista bilderna i videon tog vi med pga av det lilla missödet med aggregatet, fanns en fin idé om hur allt skulle börja och sluta, men ibland får man kompromissa med sin vision, tyvärr! Men jag förstår precis vad du menar! Detta var som sagt min/vår första erfarenhet av musikvideo formatet och vi tog inte betalt då vi tyckte att det var en win/win situation för både bandets och vår del. Hoppas kunna göra fler musikvideos i framtiden då det var en väldigt rolig och givande erfarenhet!
 2. Blood dead beautiful (3.38) Musikvideo för låten Blood dead beautiful av och med gruppen Soul Seduction. Inspelad under en dag i november 2008, med en total budget på 8000 kr. Vore kul att få lite feedback! http://img147.imageshack.us/img147/7159/soul2k.th.jpghttp://img264.imageshack.us/img264/479/soul3.th.jpghttp://img25.imageshack.us/img25/8100/soul4.th.jpghttp://img213.imageshack.us/img213/7506/soul6.th.jpg Credits: Regi: Hans Stjernswärd & Henrik Bergman Rydgren Foto: Johannes Persson Elektriker: Elias Branner Produktions assistent/Runner: Karl Detter Inspelnings assistent: Elin Bonnier Format: H.264 Längd: 3 min, 38 sek Storlek: 950 MB Utrustning: Canon XLS1, Final Cut Pro, Adobe After effects Copyright © 2009 Sn@belfilm. All rights reserved.
 3. Man tackar för kritiken och tipsen! Vimeo blir det helt enkelt!
 4. Vi hade en diskussion om det hela ett bra tag, men det slutade med att vi inte kom överens och då fick det bli utan. Personligen så saknar jag det också, men det blir ändå ett slut som är lite mer öppet för tolkning!
 5. http://img227.imageshack.us/img227/4233/shutter1fk2.th.jpghttp://img139.imageshack.us/img139/265/shutter2ye6.th.jpghttp://img227.imageshack.us/img227/338/shutter5cy2.th.jpg Titel: Shutter En kortfilm om en man med en kamera och om den grå zonen mellan verklighet och fantasi. Tid: 2.48 minuter Format: Flash (Youtube) Storlek: 48.09 MB Filmen är inspelad på en Arriflex 16mm SR2, på Kodak 250 dagsljusfilm med bländare 8, inga ND filter användes då vädret den dagen var varierat uppehåll/regn. Ljussättningen är i stort sett den befintliga, med några lättningar. Vi spelade först in scenerna med den äldre mannen och flyttade sedan plats för scenerna över parken. Redigeringen är gjord i Adobe Premiere pro cs2, själva "sökaren" är ritad i Adobe Photoshop cs2. Justering av nivåer och enklare färg korrigering är även den gjord i Premiere. Musiken är skriven och komponerad av Christian Jonson. Om det är något annat ni undrar över så är det bara att fråga. All kritik mottages med öppna armar!
 6. Känner igen denna, är det din egna orginal idé?
 7. Såg att denna tråden har några år på nacken, men jag tänkte bara kolla om du kom iväg Rajtzing, vore nämligen skoj att höra om skolan om du nu är där, har lite samma tankar som du hade när du startade tråden...
 8. Underbart, ska testa direkt. Men finns det något tips för hur man får ut änden som snurrat in sig i bandet igen?
 9. Jag har stött på ett problem när jag skulle föra över en film från min dv kamera till datorn. Kameran började nämligen tugga bandet, så jag tog ut det och skulle snurra in det igen, bara det att jag var lite vårdslös och drog av bandet. Den ena änden finns fortfarande utanför, men den andra åkte in i rullen. Det är min polares svensexa och han förlåter mig aldrig om jag inte fixar det här. Så min fråga lyder: Finns det något sätt att tejpa, limma eller fixa ihop bandet igen, vore tacksam för all hjälp jag kan få...
 10. Mycket proffsigt, detta kan ni vara stolta för!
 11. Haha, fan va skön den var, grattis!
 12. Blir verkligen glad att du gillade den så mycket, någon genialisk idé kanske jag inte håller med om, jag var orolig att inte så många skulle förstå skämtet, men den verkar ju gått hem. Tusen tack för alla kommentarer... Kul att höra, jag lovar att hålla dej uppdaterad när det blir dags för nått nytt!
 13. Hur går det med projektet. Lite nyfiken att få se denna vill jag lova!
 14. Nåja inte vara så svensk nu, har man åstadkommit något i klass med det här, behöver man inte vara ödmjuk...
 15. Kul att så många är possitiva, det sporrar en att göra mer film. Tack för all kritik...
×
×
 • Create New...