Jump to content

faxe

Members
 • Posts

  16
 • Joined

Personlig information

faxe's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag talar nu om filmerna som gick vidare från den deltävling jag var med på, dvs de som gick vidare på min bekostnad om man säger så. Men jag tror inte det är nån skillnad på alla andra filmer som är med i novemberfestivalen. Visst, några få är garanterat riktigt bra men när jag är på kortfilmsfestivaler så orkar jag KNAPPT sitta kvar och kolla på alla filmer som visas. Det är för tråkigt tempo, för allvarligt. Det verkar vara accepterat att göra tråkig film bara för att man är amatör, och det tycker jag är tråkigt. Låter jag som en dålig förlorare så får jag fan göra det men det är inte bara jag. Filmen som publiken tyckte var bäst på Nonstopfestivalen där jag var gick inte vidare till novemberfestivalen. Jag trodde det var publiken och vanligt folk man gjorde filmer för, inte pretentiösa jurymedlemmar.
 2. Orsaken till att jag frågar är att jag deltog i en deltävling till novemberfestivalen, med filmen http://www.omettmonster.tk En enligt mig bra kortfilm, dock är den ganska lättsam och menad att vara komisk och rolig att titta på. Vi gick inte vidare så kollade jag vilka fimer som gick vidare. En massa tråkiga, fult filmade, pretentiösa skitfilmer som försökte vara djupa men bara var dåliga. Men det är tydligen såna filmer man ska göra för att komma vidare till filmfestivaler. Men jag vill inte göra pissiga bergmankopior, jag vill göra roliga filmer med bra tempo i klippningen som man orkar kolla igenom. Nån annan som har märkt av den här favoriseringen av seriösa men tråkiga filmer? Jag är bara trött på skiten. När jag har visat min film för vanligt folk, bl a för en fullsatt hörsal i skolan så har den fått skitbra kritik, men när folk som gör egna "kortfilmer", och jag skriver det inom situationstecken för det är inget annat än skitfilmer, så rynkar dem bara på näsan för att man inte är så gravallvarlig och bara vill bjuda på ett garv.
 3. Nån som vet vilka filmer som vann och vilka som gick vidare? För övrigt mycket besviken på festivalen. När min film visades hängde sig deras program två gånger och andra gången när dem började spela upp den igen så började dem på fel ställe i filmen så att publiken missade kanske 1,5 minut av den. Vem får för sig att importera 70 filmer till final cut för att spela upp dem därifrån? Världens mest överskattade och sunkiga program. Det kan ju en apa räkna ut att det inte kommer gå att spela upp smärtfritt. Det och det faktum att större delen av filmerna var alldeles för dåliga gjorde att jag struntade i att vara kvar andra dagen av festivalen och drog hem istället.
 4. Filmen ni alla har väntat på ;) Efter mkt om och men har vi nu fått upp den. Filmen finns nu på http://www.omettmonster.tk
 5. det kommer.. det kommer :) jobbade hela dagen idag med det men stötte på lite problem.. ska arbeta med det imorn också
 6. Nu ligger teasern uppe på sidan, check it out! http://www.omettmonster.tk som sagt Hela filmen kommer snart, vi måste bara fixa en komprimering som funkar till den
 7. Har en 11minuters kortfilm jag vill få till en Problem: Hur ska jag exportera den från final cut? Har testat bland annat okomprimerad avi (35 sekunder blev 700mb) och komprimering med cinemapac (35 sekunder blev 100mb och ful kvalitet). Vilken komprimerare och vilka inställningar ska jag ha på avikomprimeringen för bästa kvalitet och minsta storlek? Avifilen på 11 minuter måste bli mindre än ca 700mb så jag kan bränna den och ta den till en pc där jag kan komprimera den till mpeg2 eller liknande. Ska jag använda mpeg2 eller finns det något annat format som lämpar sig bättre?
 8. Det vore asgutt! Lite svårt att mejla dig bara när du inte skriver din e-mailadress :) Vi kommer komprimera filmen och så vidare nästa vecka. Hör gärna av dig till danfaxe@hotmail.com så kan vi snacka mer.
 9. Den ganska surrealistiska sexscenen i fight club är ju helt data.
 10. Ahh, bra tips. Tackar.
 11. Det jag menade med fotot är kompositionen i bilderna, men när jag tittar på filmen igen tycker jag att ni ändå fixat det rätt bra, så jag tar tillbaks det lite. :) Kanske att ni skulle överdrivit bilderna lite mer med lite mer dramatiska kompositioner. Och i vissa fall behöver bilderna lite mer variation. Till exempel när dem två ondingarna snackar o en får nyckeln av den andra. Där klipper ni mellan två väldigt likadana bilder, helbild närde står mitt emellan varandra, vilket gör att det inte funkar riktigt. En annan sak som känns konstig är när "goda" killen med nyckeln dör i slutet. Han får ett hugg och böjer sig ner, sen i nästa klipp står han upp och vinglar för att till sist ramla bakåt. Håller med att ni har lyckats bra med att göra en STAR WARSFILM. Det jag menar är att ni kan göra bättre, och roligare grejer med egna idéer som ni kan anpassa mer efter era egna förutsättningar.
 12. Ni måste jobba mycket mer på fotot. Fotot i filmen skulle behövt jobbas mer med, just nu känns det lite som att ni hastigt har filmat ihop lite material för att sedan koncentrera er på effekterna. Snygg 3d i inledning(skeppet som åker mot en planet). Tyvärr så förstörs den fina stämningen så fort man får se det som är filmat då det inte smälter in speciellt bra. Det är dock mycket svåra saker ni försöker er på som är nästintill omöjligt att få att se bra ut med nollbudget. Sen tycker jag handlingen kan förbättras. Just nu är det mest text, och dialog som för fram historien. Försök berätta mer i bilder och använda så lite dialog som möjligt. Jag var tvungen att titta på filmen två gånger för att förstå riktigt vad som hände. Det är mest en massa prat och slagsmål. Sen förstår inte jag som inte är en så star warsfanatisk varför man gör en star warsfilm och inte hittar på något roligare men det är väl en smaksak antar jag. Jag tycker ni ska lägga ner mer tid åt handling och kameraarbete istället för att koncentrera er för mycket effekterna. Bygg filmerna kring handling istället för effekter och ljussabelfihter. Keep up the good work!
 13. Kanske för att vi har en sån häftig hemsida? :) Webhotell är något vi funderar på att införskaffa, nån som har något tips? Och vad är det för fel på en film som handlar om ett monster i en garderob? Tycker det är en asbra idé till en komedi. :)
 14. Det står på sidan.. ca 11 minuter. Trailern/Teasern kan beräknas anlända nästa vecka. För övrigt visade vi filmen i skolan idag inför en fullsatt hörsal. Den fick mycket fin respons måste jag säga. Finns lite kommentarer på gästboken på sidan. Vi vet inte riktigt hur vi ska "publicera" filmen ännu. Vi har idag inget webbutrymme där vi kan lägga upp den. Vi har haft lite funderingar på att sälja en dvd med filmen på för en billig summa (vad en tom dvdskiva kostar), alternativt bränna filmen på en vanlig cd-r-skiva men frågan är om det finns tillräckligt med intresse för något liknande. Men vi vill ju givetvis att så många som helst ska få chans att se den.
 15. En trailer kommer inom kort! Och ja, det var varantv vi tänkte på när vi skrev så :)
×
×
 • Create New...