Jump to content

Min Stunt Docka Guide


warpz
 Share

Recommended Posts

Var på en loppmarknad idag och hittade där 2 st peruk stockar för 5:- styck. Köpte även en långärmad skjorta och ett par byxor för 10 kr styck där. När jag kom hem så började jag bygget av min stunt docka.

1. Först så satte jag fast en galje i perukstocken (för att få form på överkroppen).

2. Sen så satte jag på skjortan och sydde ihop mellanrummet mellan knapparna.

3. Efter det så tog jag fram byxorna och sydde ihop byxorna och skjortan.

4. Sen så var det bara att ta fram de 5 senaste veckornas reklam och dra loss sida för sida, knykla ihop, och fylla gubben med pappret.

5.Sen så var det bara att sy ihop armar och ben, och skaka "dockan" så att pappret färdelade sig jämt.

6, Efter det så är dockan klar. Då kan du sminka huvudet och även sätta på dockan andra byxor och tröjor över "grunden".

 

Min docka blev ca 180 cm lång. och väger ca 7 kilo. ska ut och prova dockan lite imorron och kasta ner den från ett höghus. Någon som har något tips hur man ska kasta dockan eller liknande för att få det så verklighetstroget som möjligt? // philip

stunt.JPG

dockan1.jpg

dockan2.jpg

Link to comment
Share on other sites

[citat=Black Star]haha, fan va grym :) Bara att han inte hade några händer hehehe...;)[/citat]

 

Japp. Men har 2 st händer hemma (som jag köpte på butricks). Ska vid tillfälle sätta på dem med :) Men vet någon om man kan sätta tyngd på dockan eller ska jag kanske öka hastigheten i Premiere?

Link to comment
Share on other sites

Riktigt snygg! Är det inte läskigt att sova med han i rummet? ;)

Om den ser för lätt ut i ett fall, kan du väl hänga på några extra kilon. Men kasta han inte ifrån för hög höjd direkt, då kanske han går sönder. I Once Upon A Time In Mexico bygger de en skitsnygg matador till en scen. Den röjer tjuren sönder som tusan.

 

Ska börja gå på loppisar och shoppa.

Link to comment
Share on other sites

Sådana bälten med vatten som löpare har borde ju väga lite alltså med flaskorna fyllda..sedan kan du ju (Tejpa) fast en tyngd från en skivstång om du har det.. bara lite tips från amatören =D Dockan såg riktigt cool ut lite som en Drogad gangster=D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ser riktigt bra ut. bygde själv en sån docka nån gång, den funkade bra, såg inte lika snygg ut som din kanske men funkade.

Apropå det där med tyngden så är det nog viktigt att du fördelar den rätt, annars så ser det konstigt ut när den faller.

När du ska släppa den från tex ett hög hus så beror det ju lite på hur karaktären i filmen hoppar/faller.

Link to comment
Share on other sites

Har man 10-liters vattenflaskor i sverige? Sånna man köper i affären (i de länder man inte kan dricka kranvatten) eller som man hittar i vattenautomater på kontor och offentliga inrättningar. Lite blåton brukar de ha? En sån i bålen och det är 10 kilo extra. Om man färgar vattnet rött kan det ju bli tusan så effektfullt när dockan slår i gatan om den ramlar ner från hög höjd.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Adam88][citat=gorse]Om man färgar vattnet rött kan det ju bli tusan så effektfullt när dockan slår i gatan om den ramlar ner från hög höjd.[/citat]

 

Om den går sönder vill säga... ;)[/citat]

 

Det tror jag nog. Arnars får man justera höjden. Eller byta flaskan mot en påse. Det här skulle man kunna utveckla med tex vattenmelon, slaktavfall eller annat gore om man har lust.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Rydén]se upp bara ni som tänker kasta en 20 kilos docka utför ett 10 våningshus. Lite tråkigt om någon oskyldig människa skulle råka gå på promenad precis där dockan slår ned. blir garanterat fler saftiga effekter då...[/citat]

 

 

Får spärra av.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...