Gå till innehåll

Tomas T

Medlemmar
  • Inlägg

    267
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Stockholm,Årsta

Utmärkelser för Tomas T

Stammis

Stammis (8/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

13

Anseende

  1. Tomas T

    Röde BoomPole

    [citat=Stefan_holst][citat=snabela86]Ni som har köpt VideoMic, har ni tänkt på att det inte går att "rikta" mikrofonen om man fäster den på BoomPole från Röde? Den sitter ju fast i 90 grader! Då måste man hitta en led där eller nåt som passar 3/8" fästet! Eller? Det ser ju ut som om det måste bli så på bilden på stativet i alla fall. Som om den skruvas på rätt på bommen. Funderade på att skaffa det, men nu vet jag inte riktigt...[/citat] Denna bilden retar säkert någon;-)[/citat] -------------------- Har själv funderat på en sådan lösning.Varför göra det dyrare för sig än nödvändigt-horribelt med mikrofonbommar för tusentals kronor.
  2. Tomas T

    Mini35 hemmabygge

    Kan plastskärmen som används på bakprojektionstv vara nåt?För grov,för mörk,går ej att få tag i?Ingen aning.
  3. Tomas T

    Frågvis pirat säger hej.

    Brottslingars existens skulle aldrig finnas om det inte fanns de som gör rätt för sig.Om piraterna skulle få det de vill men inte riktigt kan definiera skulle det inte finnas något att ta av.Överhuvudtaget går det inte att skapa en livsstrategi på deras obefintliga manifest.Bråkiga småungar som inte riktigt fattar hur världen är uppbyggd.Egentligen är de stora anhängare av äganderätten men försöker leka Robin Hood.Inte heller ägnar de sig åt avfallsåtervinning med förtjänst.Visst är det spännande för tonåringen att prova på det förbjudna.Det är inte ens en alterantivrörelse.Synd om förståndshandikappade.
  4. Tomas T

    Frågvis pirat säger hej.

    Vissa undviker vissa frågeställningar.Vars begåvningar inte riktigt har uppskattats på det reguljära sättet.Det är synd om sådana.Vad kan vi göra? Skicka dem till en bättre värld?Kolonisering av Mars kan snart vara en verklighet!Genmodifiering.Saltgruvor.Arbetsterapi.Möjligheterna är många.
  5. Ja ,du Munthe kan bidra med praktiska erfarenheter hur illa samarbete kan te sig.Alla vill allt.Ingen fattar nåt.Var har alla kvinnor tagit vägen som kan lappa ihop ofullständiga helheter.Rekvisita o dyl.Så att det flyter mellan övergångarna.
  6. Tomas T

    separat ljud

    Nej det räcker med det på kamerabandet "inbakade" ljudet.Dock måste du ha ett redigeringsprogram som spaltar upp bild och ljud i separata filer och som du på tidsaxeln kan flytta på oberoende av varandra.Ett billigt sånt är tex Magix Movie Edit Pro för ca 500kr.Helt suveränt att göra proffseffekter av den typen.
  7. Nej artikeln är säkert tagen ur ett större sammanhang som antagligen inte säljer så bra eller inte förstås av artikelförfattaren.Det är klart att fysikerna inte springer omkring i skolorna och bara berättar hur förljugna filmerna är och verkligen så mycket tråkigare.Fysikerna vill väl antagligen väcka intresse för högskolestudier/folkbildning parat med en smula sund skeptiscism/vetenskapligt tänkande-sånt som krävs för högre studier vilket naturligtvis inte hindrar att man kan skoja till det på film.
  8. Grattis att du är nöjd.Har ingen och tänker väl först och främst inte på att komplettera min konsumentkamera med en sådan.Kanske med inbyggd är framtidens melodin. Frågor bara.Hämtar du strömmen från befintligt batteri? Hur mycket förbrukar HDD eller batteritiden med x Wh batteri? Uppstarttid?Begränsas den av bandets eller startar inspelningen före bandet?
  9. Nej just.Du har ju valt skådisarna i förhoppning att du får som du vill i samarbete-inte slå ut dem.Det är ju ingen inbördes tävlan.Utan det gäller så långt det är möjligt att få dem dit om du själv vet åt vilket håll.Mjuk hand,fast hand,lirkande,dompterande.Det finns olika sätt.Allt kan funka.Vissa skådisar kan lättare avläsa dina intentioner och är mer eller mindre självledda andra måste instrueras mer detaljerat.
  10. I Aftonbladetartikeln framgår det att fysikernas syfte med att turnera i skolor är just det att öka intresset för fysik.För verkligheten även om den kommer i konflikt med de filmiska kreativiteterna är nog så underhållande och fascinerande.Sen finns det tyvärr en del barn som växer upp med villfarelsen att fiktion och verklighet är nästan detsamma och därför tänjer på gränserna med ödesdigra konsekvenser som följd.
  11. hade för mig att md spelar in på något Sony-specifikt filformat och att de saknar digital filöverföring till datorn,endast analog utgång.
  12. Det finns avancerad flashminnesinspelare för mp3,wma med stereomicanslutning,men de är ganska dyra ca 4500:-.
  13. Tomas T

    Bakgrundsmusik

    http://www.freeplaymusic.com/licensing/termsofuse.php. I NLE Magix Movie Edit Pro finns en "music composer" som får användas fritt(ca500kr).Sen har du http://www.mp3.com.
  14. efter en del grävande fanns det nån typ av raimusik i den filmen komponerad av khaled habib. http://www.khaled-habib.com/KHALED%20HABIB%20CROSSINGMOODS.html
  15. Tomas T

    Reversal film

    Reversal innebär väl detsamma som positiv analogt med diapositiv.
×
×
  • Skapa nytt...