Jump to content

VCO

Members
 • Posts

  29
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Peter Jackson
 • Interests
  Musik, film och datorer

VCO's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. VCO

  Viskning

  Det lättaste är väl helt enkelt att bara ge skådespelaren en mikrofon och spela in en viskning direkt in i burken.
 2. Jag fick till ett sjysst "telefonljud" genom extrem EQ och kompressor. Du hör vilka frekvenser du ska höja och sänka (jag menar, det är inte direkt subbas i en telefon). Kompressorn kan du ställa in efter tycke och smak.
 3. Grejjen är att kameran inte har ingång, utan bara utgångar. agående att använda den inbyggda micken: jag har spelat in med den micken tidigare - aldrig mer! ;)
 4. Anledningen till att jag vill ha en extern ljudupptagning är just för att micken i kameran helt enkelt är värdelös. SÅ amatörmässigt hade jag dock inte tänkt mig.. Angående M-AUDIO-prylen: för dyr.
 5. Asgrymt! Skitsnyggt! Vilket skönt flöde det var på kameran. Fasen, kan inte hitta något fel på filmen. Fläckfritt! ...jag antar att det inte var en RIKTIG theremin? :)
 6. Ljudkvalitén var ingen höjdare och bildkvalitén var inte heller så superb men: Fyfan va bra den va! Slutet var ju skitkul. Handens ägare spelar ju askul, sättet han sa de sista replikerna gjorde hela filmen. Härligt larvig film, helt enkelt :)
 7. Hur är det med Audio-Technica ATR25 då? Är den något att ha? Man kan ju liksom få tre stycken sånna för en NT3:a. Eller en VideoMic? Den kanske inte lämpar sig på bom, men..
 8. Hahaha, jag tyckte den var riktigt kul :D Den blev tyvärr lite överdriven på sina håll (husvagnen och det), ljudet var dåligt och alla små videoeffekter som har lagts till efteråt känns onödiga och sänker en sån från början superbra idé. Det överdrivna skådespeleriet är ju askul! Kameran känns dock lite stel och en sån här film tycker jag ska ha lite kul kameradynamik. Hur som helst, keep up the good work!
 9. Jag tycker det är jättekul att folk testar nya vinklar! Det blir en mycket större dynamik i filmen och känns mer levande. Innehållet var ju inte mycket att säga om eftersom fimen var i princip helt innehållslös, men jag gillar klippningen och det och det var ju det du ville uppnå med den här filmen. Lite dåligt ljus är det på den och den känns därför som lite matt, grå och tråkig. Fortsätt experimentera!
 10. Jag skulle rekommendera att åtminstone testa en fiol (eller varför inte en mindre orkester?) att ta en hög, kort ton som är jobbig att höra. Om denna ton faller i tonhöjd också kan det få en oväntad effekt. Höga, väldigt korta toner fungerar alltid (sett Psycho? :D)
 11. Många goa svar, tack för dem :) Just nu sysslar vi med förarbetet på filmen. Vi hoppas på att ha allt klart innan sommaren nästa år, så ska vi filma då. När jag hade MD så hade jag alltid en preamp före (via mixer) innan signalen kom in i MDn, så jag vet inte hur resultatet blir utan preamp. Jag skulle gissa på att det inte blir lika bra som när man kör med en preamp, men när plånboken skriker av smärta så får man väl helt enkelt ge med sig... Jag tror att jag får satsa på en NT3:a som går rätt in i MDn utan förförstärkare, mixer eller vocoder ;)
 12. Så van vid att luta sig bakåt i den sköna stolen och bara behöva trycka på en knapp som heter 48V :D NT3:an låter som en bra deal, med tanke på att ett 9V-batteri löser alla problem (så att säga) och så har jag bara hört bra saker om den. Hur är det förresten med deras andra mickar, VideoMik och de (shotgun). Marenius-sakerna är liiiite för dyra kanske. Det är ingen superseriös produktion, så om någonting är en nödlösning, men som ändå funkar, så är det den vägen vi vill gå om det är snällare mot plånboken.
 13. MD låter vettigt. Jag hade MD förut, men slutade när det var dags att "gå för mjukvara" och idag har jag inte kvar själva spelaren men ett par skivor har jag. Finns det några bra portabla preamps därute i hobbyprisklass? Vilken mick ska man använda? Shotgun?
 14. Tjena Hur gör man med det här med ljudupptagning på lättast sätt när kameran inte har ljudingång och man vill ha hyggligt ljud på något externt vis? Min egna studio är inte på något sätt portabel, så jag får väl satsa på något mindre, portabelt och smidigt som jag kan ha med mig ut. Finns det några, observera billiga, alternativ inom den portabla marknaden? Nu snackar vi någon slags bandare/DAT/porta och en hygglig mick (den hamnar då antagligen på bom) för utomhusbruk så jag slipper onödigt efterarbete. Eventuellt en portabel mixer också, men jag tror att vi bara kommer att använda en mick ändå. Jag är studioproducent och inte så van vid utomhusinspelning så att säga. Några tips? Ha det gött
 15. Oj, vilken bra film! Den var riktigt proffsig (det där med ljudet har ju fått sin förklaring nu) och skådespelerskan var mycket bra. Nu längtar man ju till del två Bravo!
×
×
 • Create New...