Jump to content

Kändisnonsens


Simon W

Recommended Posts

Ja, det kan ju vara kul att få tokskryta lite om man halv-/helkänner nån kändis. Eller om man råkat på nån kändis som gjort nåt kul eller upprörande mot en, eller som du gjort nåt kul med.

 

* Min tremening Johnny Forsman, som jag träffat en gång, på en släktträff, var back i Skellefteå AIK när dom 1978 tog sitt första, och hittills enda, SM-guld i hockey.

 

* Knut Bergren, känd från Idol 2007, var värd på bröllopet när min syster Miriam gifte sig 1994 i Lidingö.

 

* 1989 var det "Djurgårdens Dag" eller nåt på Gröna Lund, när jag var där med familjen en regnig sommardag. Några djurgårdare stod på nån liten scen (bredvid attraktionen "Hully Gully", om ni minns) och Tommy Engstrand höll igång med lattjo frågor. Sedan fick man komma fram och skjuta tre skott på Rolf Ridderwall. Jag tog mod till mig, gick fram till kön av småglin. Pratade lite med Tommy (han hade taskig andedräkt), greppade sedan klubban. Vid de två första skotten sög pucken fast i den regnvåta plywooden (pucken typ rullade fram till Rolf), men det tredje... Det tredje skottet for som en raket upp i hans högra kryss! Damn shit! (Jag låter bli att tro att Rolf reagerade sent med flit). Tommy undrade imponerat vilken hockeyklubb jag spelade för, men jag sa att jag inte spelade hockey. Sen frågade han var jag kom ifrån. Skellefteå sa jag. Det var lite kul.

Jag fick pucken. Vette fan var den är.

 

* Min frus lillebror spelade bas på Carolas vårturné. Med Carola. På scen. Med Carola. Häggkvist.

Link to comment
Share on other sites

Hm.

Dom här trådarna tycker jag är ganska fåniga...

Jobbar man i branchen så är det ganska sannorlikt att man träffar allmänt känt folk.

 

Vill man hålla fånigheterna till ett minimum kan man ju låta bli att nämna allmänt känt folk från sin bransch.

Link to comment
Share on other sites

Det var när jag jobbade i Thailand som dykguide. Min nuvarande fru (dåvarande flickvän) kom och hälsade på mig och vi skulle fira några juldagar tillsammans på Koh Lanta. En av dagarna bokade vi en snorkeltur (min fru dyker inte... än) och jag berättade att jag jobbade på fastlandet som dykguide, då bjöd ägaren av företagen in mig till en lite fst han hade för några kompisar. Javisst! svarade jag (man bangar ju inte en fest, men gratis mat och sånt, som guide tjänade man inte mycket så att säga) Sagt och gjort åkte vi dit på min lilla hyrda moppe, när vi kommer fram är det en gigantisk resort med massa säkerhetsvakter (inte för att det är ovanligt, men inget ställe där jag brukade hänga precis). Vi irrar fram till resturangen och ringer efter killen, han svarar och talar om för oss att de sitter på framsidan. Vi glider dit (i våra fiskarbyxor och sliten t-shirt = ganska så "dåligt" klädda) och när vi kommer fram så sitter där Papa Dee och ett gäng till med olika folk... hmmm ja, ja... vad ska man prata om här? tänkte jag. Det slutade med att vi blev inbjudna till en spelning de skulle göra senare den veckan... och angående mat och dryck, ja, vi hade råd att dela på en fruktdrink (utan alkohol) :)

Link to comment
Share on other sites

ok... nånsens-kopplingar till kändisar...

 

Har hört att vi i vår familj är släkt i nästan rakt nedstigande led till en som är tremänning med Heliga Birgittas morbror:P

 

Också hört att nån tremännings kusin var trummis i Harpo.(mooviestaaar)

 

Jag har funderat länge på det, och far min säger att alla malmsten kommer från samma släkt... men nått hållfast bevis har jag inte på att jag är släkt med varken Yngwie, Bodil, eller någon annan av dom kända Malmstenarna;)... Däremot upptäckte jag en kuslig grej med Yngwie... nämligen att han hette från början Lars Johann Yngve Lannerbäck, Jag heter Lars Johan Oskar Malmsten... men Yngwie valde att ta sin mors flicknamn lika som min far gjorde när han gifte sig... Kusligt värre... :P

 

Jag var en gång i tiden väldigt inne på skolans Drama-förening och det bidrog till att mina föräldrar hjälpte mig lite utåt... Så om ni mot förmodan såg på Robert Brobergs Universrum-Uppvisning i östersund så kan jag lite stolt nämna att jag var en av ungarna, en av dom längre som inte dansade så mycket som dom andra i bakgrunden... Min inaktivitet var dock befogad då jag led nämligen av ett långt gånget nageltrång som hindrade mig från större utsvävanden... men men... Broberg är ju kändis ändå...

 

Ehhh.... mer då? ja... jag var på Fäviken Game-Fair och strosade runt och inne i ena huset var det signering av Hälge-böcker utav självaste Lars Mortimer himself... Så jag såg en ensam man vid ett bord och frågade honom om det var han. Han sa ja... och sen blev det inget mer med det... Ett möte som måtte ha konfunderat honom iallafall en liten stund...:P

 

Sen har man ju haft stora ljussättaren från TV4 som lärare och så har man ju mött lite skådisar, Göran Forsmark och Jakob Nordenson på inspelningen av Situation Frank, och via Kingen från forumet här (som försvunnit av diverse anledningar) har jag träffat halvokända Christina Luoma (känd från Camp Slaughter)... Men dessa var ju såattsäga "in the line of duty" så de är inte lika roliga, Som Van Caine säger...

 

Och den mest nånsens-varningen av dom alla... i min skola filmas det flitigt med samma sorts kamera som David Lynch numera använder! :P Sony PD150;)...

Link to comment
Share on other sites

Eller det skulle väl i så fall vara att min kompis flickväns moster har varit tillsammans med Keanu Reeves. Det är jävligt fräckt.

Gills väl kanske inte riktigt dock.

 

Jodå, det gills. Expressen (eller var det Aftonbladet?) hade ju på 90-talet små "Jag mötte Lassie"-notiser. Såna kan vi ha här också, typ: "Min brors fd flickvän hyrde en lägenhet som tidigare hade hyrts av en moster till en som nu bor granne med Gurra G".

 

Sånt är lite kul också. Jag menar - Keanu Reeves!! :)

 

 

Jag gråter av avundsjuka. :(

 

Efter konserten kom hon fram till oss när vi stod och snackade. Hon hälsade på oss alla och var ganska trevlig (och kortväxt). En stund därefter gick hon till den stora hopen autografjägare som trängdes vid staketet vid scenkanten... Jag och frugan kände oss ganska VIPiga. :D

Link to comment
Share on other sites

jag skulle vilja tillägga att jag också känner(?) Gustaf Skarsgård, jag har träffat Peter Flinth, Sofia Helin, Bibbi Andersson, Mikael Nyqvist, Morgan Alling, Joakim Nätterqvist och när jag var i NY på fifth avenue, passerade jon voight, och honom jagade jag ikapp och hälsade på i all hast.

Link to comment
Share on other sites

(Den här är jag mest stolt över)

 

Jag hjälpte Kent Larsen (känd från SVTs Robinson; den gamle, med väderspänningar) när han var på ÖoB i Skellefteå och ville köpa några grova byxor att ha i skogen. Jag var ute och rotade på lagret, och hittade några som passade. Tack och hejdå.

 

Några minuter senare blev jag kallad till kassan, och satte mig där och betade av några kunder, och sen kom Kent i min kassa! Fett alltså.

 

 

På samma tema kan jag nämna att jag haft Sverker Olofsson och Bengt Andersson (nationalkänd från 80-talsklassikerna "Staffan och Bengt" och "Sant och Sånt"... ni som minns, kommer ihåg). Sverker gjorde mig lite nervös, men jag skötte mitt värv exemplariskt. Bengt var snuvig och hade bråttom.

Link to comment
Share on other sites

Ooh, sweet. Sånt här gillar jag. Jag har några rediga tungviktare:

 

Sten Ljunggren har bott i mina föräldrars hus.

 

Olof Palme sa hej till min pappa när de gick förbi varandra i nån park i Sthlm. Alltså: Palme sa hej först, inte min pappa.

 

Min mamma har vart på lunchdejt med Banarne.

 

Jag såg han från Sporten på bussen en gång.

 

Jag har backat Roger Pontare med trumpet.

 

Min pappas kusins kompisar hade Göran Persson över på lunch en gång. Han somnade i deras soffa.

 

Min mamma är kompis och fd arbetskamrat med Helene Bodström, Tomas Bodströms fru. Dessutom har jag haft Helene som lärare i lågstadiet.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...