Gå till innehåll

Steffo

Medlemmar
  • Inlägg

    18
  • Blev medlem

Allt postat av Steffo

  1. Intressant. Om du inte hade skrivit att mannen förvandlas till en insekt så hade jag nog inte fattat att det var det som hände. Lite tråkigt i och med att man fick veta att det skulle hända och då satt man bara och väntade på det hela filmen, och den blev som en transportsträcka. Annars var fotot fint och behagligt.
  2. Steffo

    BeaverAndTheBeast

    Nougat rockar!
  3. Luft-Waffle Sky High Enterprises Cloud Nine Minty Breath Ltd Easy Airways Lung Capacity Corporation Breathcom
  4. 16:9 Nej, det blir 4:3 också i Quicktime 7.6 märker jag nu. Ändå har jag alltså valt att det ska bli 16:9-format vid komprimering. Jag tror att programmet Super som jag har använt gör om det till square pixels. Nu har jag tänkt att köra på den fejkade HD-kvalité som det blev i slutändan. Jag har laddat upp över 30 klipp med olika inställningar och det var det bästa som det blev. Kanske kan jag lista ut detta till nästa film.
  5. Nu gör jag såhär Jag exporterar från Adobe Premiere Elements 7 General Microsoft DV avi Embedding options: Project Video Compressor: DV Pal Color depth: Millions of colors Frame size: 720x576 16:9 Frame rate: 25,00 fps Pixel aspect ratio: D1/DV pal Widescreen 16:9 (1.422) Rendering options Bit depth: Use project setting Deinterlace video footage Optimize stills Audio Compressor: Uncompressed Sample rate: 44100 Hz Sample type: 16-bit Channels: Stereo Interleave: 1 second Sedan har jag hittat den här sidan där det står hur man ska göra för att få videon i "hög kvalitet" på Youtube http://webvideotechniques.com/35/how-to-encode-your-videos-for-youtubes-new-high-quality-option Jag använder då programmet Super och de inställningarna som anges på den sidan, dvs enligt bilden som visas på den sidan och gör en mp4-fil. Codec är för video: H.264/AVC För audio: AAC LC Jag använder 25 fps och inte 30 fps. MP4-filen laddas upp till Youtube. Man ska enligt sidan ovan ha 640x360 för widescreen 16:9 Jag gör så och videon blir i "Normal kvalitet" på Youtube, dvs. ganska dålig. Om jag istället tar "no change", dvs 720x576 (och no change också på formatet) som från början blir videon i "Hög kvalitet" men med formatet 4:3, dvs önskad kvalitet men fel format. Om jag tar 1024x576 och 16:9 blir det "normal kvalitet". Att ta 720x405 frungerade inte med Super och det här formatet på fil att börja med. Jag har testat det innan som sagt men det blev ingen skillnad från 1024x576 då. Om jag tar 1280x720 blir det "HD-format" (!) och i rätt 16:9-format. Konstigt med tanke på att det inte är HD som jag har spelat in i. Detta blir bra kvalitet men man måste vänta på att hela filen har laddat in innan man spelar filmen för annars blir det ryckigt och då har jag ändå 100 Mbit bredbandsinternetuppkoppling. "Hög kvalitet" hade räckt och jag skulle helst ha det men i 16:9. Och jag kan fortfarande inte få det i "hög kvalitet". Jag har testat att exportera med Square pixels innan jag kör genom Super-programmet men det har inte hjälpt. Jag har också använt ett program som heter Handbrake men det har inte heller blivit bättre. Dock har jag med Handbrake gjort en 1280x720-MP4 och laddat upp till Vimeo och den får då också HD-stämpel fast det inte är riktig HD. Detta fungerar emellertid bra för Vimeo. Några tips om hur jag kan få det i "hög kvalitet" och 16:9 för Youtube? Annars får det väl bli "HD-kvalitet".
  6. Nu har jag provat det men det blir inte bättre kvalité. Jag vet inte hur jag ska göra nu.
  7. Tack, jag har testat det nu. Formatet blir då rätt men kvalitén blir tyvärr klart sämre.
  8. Hej! Jag vill ladda upp min film (okej, video) till Youtube och få den att visas i High Quality. Jag har filmat i PAL DV och upplösningen är 720:576, format 16:9, 25 fps. Youtube har ju numera Widescreen-format, så jag tänkte att det skulle passa. Efter komprimering, uppladdning och vidare processning av Youtube blir kvalitén bra men problemet är att den visas i format 4:3! Jag har förstått att PAL DV har upplösningen 720:576 oavsett om det är 4:3 eller 16:9 som är formatet. Hur ska jag få den att visas i 16:9 och inte 4:3?
  9. Steffo

    Hur komprimerar man?

    Nej, det blir bra kvalitet. Använder du HD eller SD? Problemet är att det tar enormt lång tid att ladda upp 1GB till youtube, och sedan måste youtube komprimera vidare och resultatet av den komprimeringen verkar bli dåligt. Därför är det bättre att komprimera mer själv först. Jag tänker själv starta en liknande tråd. Att komprimera går säkert med ditt program, men jag kan inte det programmet.
  10. Steffo

    Behöver filmbolagsnamn

    ok det som jag skrev var taget och jag vet inte hur man tar bort inlägg
  11. Steffo

    Hjälp med zombiefilm

    Zombies kan väl inte köra bil?
  12. Steffo

    Canon HV-20

    Kan man filma i 4:3 format med Canon HV-20 ?
  13. Processor och RAM kan man kolla om man klickar på System i kontrollpanelen i Windows
×
×
  • Skapa nytt...