Gå till innehåll

bengtb

Medlemmar
  • Inlägg

    18
  • Blev medlem

Utmärkelser för bengtb

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. bengtb

    Finast bildkvalitét?

    Autofokus var det någon som nämnde. Det är inte att rekommendera i film-sammanhang. Dels låter motor mycket som kommer att plockas upp av mikrofonerna om de inte placerad en bra bit bort och dels fokuserar de ofta fel först innan de hittar rätt. Det blir inte vackert. Köp ett billigt objektiv och köp en extern mikrofon om du inte redan har en. Mycket viktigaste än superbra skärpa i de flesta fall.
  2. Den länken funkade inte för mig
  3. Panasonics 12-35 är ett mycket bra objektiv som jag varmt kan rekommendera. Det enda som talar emot det är väl priset? /B
  4. Klasskerskyddets formulering om "den andliga odlingens intressen" kan nog bli en klassiker den också...
  5. Såg just Bourne Ultimatum och störde mig rätt mycket på att den är filmad med handhållen kamera nästan hela tiden! Ja, egentligen tror jag inte att den är filmad med kameran i handen för det skakar som faan ibland. Jag tror att dom ruskat på kameran allt vad de orkat. Jag tycker att de tagit i för mycket. Handhållet är just bra för att ge intryck av en subjektiv, upplevd, bild. Använder man det för mycket avtar denna effekt och kvar blir bara den störande effekten. Eller så håller jag på att bli gammal... Filmen var annars rätt bra. "Mördare jagar andra mördare"-filmer är jag annars rätt trött på.
  6. Som jag har förstått på sidorna som förklarar teorin så skall vikten "där nere" matcha vikten "där uppe" så att jämviktspunkten sitter precis där handtaget är eller handen håller i. Nån som provat om teorin stämmer?
  7. Köp en separat exponeringsmätare. Det är ju verkligen dumt att slänga en fungerande kamera som man vill ha bara för att reparationen kostar för mycket. Att köpa en lös måste vara billigare!
  8. I iMovie HD på Mac går det automatiskt. I Final Cut Pro också förutsätter jag...
  9. Jag tyckte mycket om den effektfulla övergången från svartvit till färg! Mycket vackert och effektfullt gjort. Lycka till! ps Hjärtljudet kunde jag inte alls uppfatta på min bärbara. Var tvungen att koppla in hörlurarna för att höra dem. Om ljudet är betydelsebärande kanske alla skall kunna uppfatta det? (eller är det bara jag som skall köpa bättre dator?) ds
  10. bengtb

    Bländare

    Nu är jag ingen expert på film- och videokameror, men på en vanlig stillbildskamera så ger ett litet bländarhål (stort f-värde) en bild med stort skärpeldjup, ett stort bländarhål (litet f-värde) ger litet skärpedjup. Anledningen till att vilja ha ett f-värde är att få en bild med så stort skärpedjup. Om man inte är riktigt säker på att skärpan ligger på rätt ställe så är ju alltid en stort skärpedjup bra för blir det inte direkt oskarpt om man har skärpan lite fel. Bländaren jobbar tillsammans med slutaren för att släppa in lagom med ljus. Om du har ett litet f-värde släpper den in mycket ljus och du kan ha en snabb slutare. Snabb slutare fryser rörelse, långsamt slutare ger rörelseoskärpa. Detta sammanhang måste vara samma även på en film- och videokamera. Däremot vet jag inte riktigt hur mycket man normalt ändrar slutartiden och riktigt hur mycket det påverkar.
  11. Man kopierar dem från DVD:n. Megapixlarna behövs bara för stillbilden. Den rörliga bilden upplösning och megapixlar bestäms ju av TV:n. Antingen vanlig upplösning eller HD 720/1080. Där bör man dessutom anpassa sig efter just TV:n. Har man spelat in i HD blir det bäst att titta på en TV som klarar HD. Att skala upp eller ner försämrar alltid bilden.
  12. Jag har precis köpt en GS320 och jag tycker att det har en bra bild, men har inte så mycket att jämföra med. Däremot vill jag påstå att de manuella funktionerna som finns med är en skämt. Det gäller i alla fall dem manuella fokusen. Det finns ingen chans i världen att du skall kunna göra något kreativt med den manuella fokusen när den manuvreras av två knappar. Manuell fokus kräver en fokusring på objektivet. Punkt. Jag har inte provat bländare eller tid så mycket, men det verkar som om du kan ställa in det ena och får det andra gratis. Du kan alltså bara välja att ställa inte antingen bländare eller tid. Att ställa in båda för att påverka exponeringen kan du glömma. Det sköts automatiskt. Jag konstaterar att likt stillbildskameror får du köpa halvproffskameror om du vill ha något som ger alla dessa finesser. Jag tippar på att du kommer upp i en 15-20 kkr för en videokamera då, eller så kan man chansa på att köpa en begagnad...
  13. Är det H264 du menar? Det är i alla fall ett komprimerande (och förstörande format). Om det inte är H264 du menar, vad tänker du på då?
  14. Mycket märkligt. Med QT Player visades bara den övre vänstra kvadranten. Med IE fungerade det dock bra, fast nedskalad i storlek lite. Det verkar i alla fall som om formatet förstås även på PC.
  15. Jag har en Mac där jag har en massa DV-fil(m)er som jag redigerat i iMovie HD 6.0.3 . Nu vill jag spara dem på DVD för backup-ändamål. Jag vill kunna läsa film-filerna även i framtiden och då även på en PC. Vilket är det mest kompatibla, helst icke-komprimerade/förstörande, format jag kan välja då? När jag provade nyss så försökte jag spara som en QuickTime-film i DV-format med AAC-formaterat ljud. Ljudet blev OK, men filmen visade bara övre vänstra hörnet på PC. Så uppenbarligen är det inte det bästa formatet :-) Vad skall jag välja? Hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...