Jump to content

Taste FX

Members
 • Posts

  122
 • Joined

Personlig information

 • Name
  Patrik

Filmskapande

 • Influences
  Steven Spelberg, Mickael Bay, Sam Raimi
 • Interests
  Filmer innehållande specialeffekter

Taste FX's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Ska spela in film på torsda så jag har lite bråttom? Måste ha tag i en tumring då en karaktär i filmen ska hå sån. Skulle användas senare i en Scen i filmen. Men det är inte riktigt min stil så jag har ingen aning om vart jag ska leta efter sån! Bor i danderyd, nära till täby centrum typ där det finns lite olika affärer^^. Men om det är nån som vet så säg gärna till (Snabbt) Grymt tacksam för snabbt svar //Taste FX;)
 2. Ska köpa ny HD-kamera nu och när man gör ett köp så vill man ju helst inte göra bort sig. Så tack för att ni finns så man kan fråga er:) Hur som helst, först var jag jättemycket inne på en Canon HV30 (1920x1080 interlaced) men sen så fick jag tipps på att köpa en Canon HF100 istället (1920x1080 Progressive??) Anledningen var för att Canon HF100 sägs ska kunna filma i 1920x1080 i Progressive, men är det sant? Och har Canon HF100 gängor så man kan skruva fast en 35mm Adapter? Åter igen, tack för att ni finns här:) /MVH Taste FX
 3. Okej,:) så jag har 6000-7000 kr att köpa en Full HD kamera för och jag redigerar i windows XP/Vista med Adobe CS3 Premiere och After Effects:)...så vad tycker ni att jag ska göra? Asså det räcker typ med sån slowmotion som dom använde i den här filmen: http://www.reklamfilmer.nu/tm/ (BTW, en mycket bra film) :D Vilken kamera tycker ni jag ska sattsa på och hur gör jag för att få till sådan slowmotion?? Åter igen skulle ni göra mig överlycklig om jag kunde få ett vettigt svar:) /MVH Taste FX;)
 4. Tjena tjena!:) Asså jag står inför ett stort dilemma:/ Jag har en budget på runt 6-7000 kr (även begagnat) och haken är den är att jag vill ha en Full HD med HIGH SPEED filmning. Asså det skulle vara skitschyyst om ni skulle kunna säga några kameror som det fungerar bra att köra slowmotion i full hd med...Som t.ex. har jag hört att man kan köra full hd med en samsung HMX 20c men inte filma high speed i full hd..å liksom ska man sattsa på en samsung??...(Det är ju trots allt en samsung) Asså ni guys skulle vara skita.schyysta om ni kunde hjälpa mig! Ha det bäst!
 5. Hur lång ska tagningen vara? Jag har testat att doppa händerna i etanol och sen tända på och sen fort som f*n doppa händerna i vattnet. Fast det är inget som jag rekomenderar pga. att det är väldigt farligt (brännskador etc.) och lite andra grejor. Men det finns ju alltid oljer som man kan köpa som är gjord för det ändamålet. Kolla lite på internet! = D
 6. Alltid ska nått krongla! Nu när jag skulle motiontracka en filmsekvens så var tracker controls borta från menyraden > > Window! Hur gör man för att få tillbaka den...finns det några kort-komandon eller?...
 7. Hejs hopp! När jag lägger på en advance lightning på mitt klipp så blir det en blixt framför en svart bakgrund! Jag vill ha blixten på mitt klipp! Hur gör man?:) MVH Patrik;)
 8. ah...nice:P Så när man köper dom så kommer dom med transparent eller svart bakgrund? Men hur vet AE att bakgrunden är transparent då?
 9. Helloj! Jag funderar på att köpa Detonation-Films HD "Natural Dirt-explosions" http://www.detfilmshd.com/Collections_HD_HDBR_Natural_01.html Men tror ni att det går att keya ut explosionerna pga. dom olika förgtonerna i bakgrunden? Ta en titt själv på länken...ni kommer se att klippen har en konstig bakgrund! (troligen filmat utomhus mot en riktig himmel)
 10. Tjenare! Har nu införskaffat 3dcoat! Väldigt nöjd med det! Men i alla fall så har jag gjort en dinosaurie bara för att testa och såklart vill jag animera den! Och jag såg en tutorial om hur man kan importera 3dcoat. objekt i blender genom att först importera wavefront i Blender. Men sen så när jag laddade ner blender och testade det så gick det inte att importera wavefront :( (57 sekunder in i filmen) Jag vet att det ska gå men hur? Snälla hjälp!/ MVH Patrik
 11. Tjana! Jag så att den nya hulken "Nya" har släppt en trailer! Filmen verkar mycket bättre än den första. Eftersom det här är ingen fortsättning så får man se allt från början igen, Hur bruse blev till hulk och allt sånt, och allt med nya skådespelare! Länk till trailer: http://www.apple.com/trailers/universal/theincrediblehulk/ Kommer 13 Juni! Jippi... Ha' et gött!
 12. Han kanske inte ville visa mer för att det var svart att få splittret att se verkligt ut! Men hur får man shatter effect att fungera i AE? När jag lägger på shatter effect så får jag bara upp en ruta där man kan mixtra fast sen så får jag inte bilden att splittra! Hur?
 13. men är det någon som kan förklara det där med maskingen?
 14. Tack så hemskt mycket! Det fungerade! Bara ett återstående problem: i scenen så springer en kille ifrån explosionen och killen är framför explosionen. Då måste man alltså göra en masking! Men hur gör man så att man kan röra maskingen när han springer? Det var sista frågan, mycket tacksam för svar eftersom den delen kommer att avsluta filmen! MVH Patrik
×
×
 • Create New...