Jump to content

Taste FX

Members
 • Posts

  122
 • Joined

Everything posted by Taste FX

 1. Ska spela in film på torsda så jag har lite bråttom? Måste ha tag i en tumring då en karaktär i filmen ska hå sån. Skulle användas senare i en Scen i filmen. Men det är inte riktigt min stil så jag har ingen aning om vart jag ska leta efter sån! Bor i danderyd, nära till täby centrum typ där det finns lite olika affärer^^. Men om det är nån som vet så säg gärna till (Snabbt) Grymt tacksam för snabbt svar //Taste FX;)
 2. Ska köpa ny HD-kamera nu och när man gör ett köp så vill man ju helst inte göra bort sig. Så tack för att ni finns så man kan fråga er:) Hur som helst, först var jag jättemycket inne på en Canon HV30 (1920x1080 interlaced) men sen så fick jag tipps på att köpa en Canon HF100 istället (1920x1080 Progressive??) Anledningen var för att Canon HF100 sägs ska kunna filma i 1920x1080 i Progressive, men är det sant? Och har Canon HF100 gängor så man kan skruva fast en 35mm Adapter? Åter igen, tack för att ni finns här:) /MVH Taste FX
 3. Okej,:) så jag har 6000-7000 kr att köpa en Full HD kamera för och jag redigerar i windows XP/Vista med Adobe CS3 Premiere och After Effects:)...så vad tycker ni att jag ska göra? Asså det räcker typ med sån slowmotion som dom använde i den här filmen: http://www.reklamfilmer.nu/tm/ (BTW, en mycket bra film) :D Vilken kamera tycker ni jag ska sattsa på och hur gör jag för att få till sådan slowmotion?? Åter igen skulle ni göra mig överlycklig om jag kunde få ett vettigt svar:) /MVH Taste FX;)
 4. Tjena tjena!:) Asså jag står inför ett stort dilemma:/ Jag har en budget på runt 6-7000 kr (även begagnat) och haken är den är att jag vill ha en Full HD med HIGH SPEED filmning. Asså det skulle vara skitschyyst om ni skulle kunna säga några kameror som det fungerar bra att köra slowmotion i full hd med...Som t.ex. har jag hört att man kan köra full hd med en samsung HMX 20c men inte filma high speed i full hd..å liksom ska man sattsa på en samsung??...(Det är ju trots allt en samsung) Asså ni guys skulle vara skita.schyysta om ni kunde hjälpa mig! Ha det bäst!
 5. Hur lång ska tagningen vara? Jag har testat att doppa händerna i etanol och sen tända på och sen fort som f*n doppa händerna i vattnet. Fast det är inget som jag rekomenderar pga. att det är väldigt farligt (brännskador etc.) och lite andra grejor. Men det finns ju alltid oljer som man kan köpa som är gjord för det ändamålet. Kolla lite på internet! = D
 6. Alltid ska nått krongla! Nu när jag skulle motiontracka en filmsekvens så var tracker controls borta från menyraden > > Window! Hur gör man för att få tillbaka den...finns det några kort-komandon eller?...
 7. Hejs hopp! När jag lägger på en advance lightning på mitt klipp så blir det en blixt framför en svart bakgrund! Jag vill ha blixten på mitt klipp! Hur gör man?:) MVH Patrik;)
 8. ah...nice:P Så när man köper dom så kommer dom med transparent eller svart bakgrund? Men hur vet AE att bakgrunden är transparent då?
 9. Helloj! Jag funderar på att köpa Detonation-Films HD "Natural Dirt-explosions" http://www.detfilmshd.com/Collections_HD_HDBR_Natural_01.html Men tror ni att det går att keya ut explosionerna pga. dom olika förgtonerna i bakgrunden? Ta en titt själv på länken...ni kommer se att klippen har en konstig bakgrund! (troligen filmat utomhus mot en riktig himmel)
 10. Tjenare! Har nu införskaffat 3dcoat! Väldigt nöjd med det! Men i alla fall så har jag gjort en dinosaurie bara för att testa och såklart vill jag animera den! Och jag såg en tutorial om hur man kan importera 3dcoat. objekt i blender genom att först importera wavefront i Blender. Men sen så när jag laddade ner blender och testade det så gick det inte att importera wavefront :( (57 sekunder in i filmen) Jag vet att det ska gå men hur? Snälla hjälp!/ MVH Patrik
 11. Tjana! Jag så att den nya hulken "Nya" har släppt en trailer! Filmen verkar mycket bättre än den första. Eftersom det här är ingen fortsättning så får man se allt från början igen, Hur bruse blev till hulk och allt sånt, och allt med nya skådespelare! Länk till trailer: http://www.apple.com/trailers/universal/theincrediblehulk/ Kommer 13 Juni! Jippi... Ha' et gött!
 12. Han kanske inte ville visa mer för att det var svart att få splittret att se verkligt ut! Men hur får man shatter effect att fungera i AE? När jag lägger på shatter effect så får jag bara upp en ruta där man kan mixtra fast sen så får jag inte bilden att splittra! Hur?
 13. men är det någon som kan förklara det där med maskingen?
 14. Tack så hemskt mycket! Det fungerade! Bara ett återstående problem: i scenen så springer en kille ifrån explosionen och killen är framför explosionen. Då måste man alltså göra en masking! Men hur gör man så att man kan röra maskingen när han springer? Det var sista frågan, mycket tacksam för svar eftersom den delen kommer att avsluta filmen! MVH Patrik
 15. Hejsan! Jag håller på med en film som mycket snart ska skickas in. Det mesta är klart utom en sak! STOCK FOOTAGE EXPLOSION. Jag har fixat några stock footage från detonatiobsfilm men alla är filmade inför svart bakgrund. Men när jag lägger upp effekten så blir explosionen bara genomskinlig! (overkligt) Och eftersom bakgrunden är svart så går det inte att keya! Snälla, snälla, snälla hjälp! Jag änvänder mig av Composite lab och effect lab!, har också After Effexts men kan inte det så bra ännu! Ni skulle bara va så schysta om ni kunde hjälpa mig!
 16. Du tar orden ur munnen på mig! hehe
 17. Precis! Två kameror, men det glömde jag förstås att säga... Om man inte vill doppa ner sig i vatten så kan man väl typ lägga på en slags våg-effekt på den datagjorda spegeln. Blir nog rätt koolt!
 18. Om du har en träram som liknar en spegel kan du sätta upp den så att du kan köra igenom handen genom spegelramen. Sen i datorn så tar du det klippet när du kör igen handen igenom träramen och gör så att klippet blir spegelvänt. Sen maskar du ut den del av den spegelvända klippet som ska vara i spegeln. Försök att få dom så synkade som möjligt! Alltså, när du sträcker fram handen i verkligheten mot spegeln så rör sig spegelbildens hand mot din hand, sen när dom nuddar varandra så kommer dom att gå in i varandra och det ger effecten av att man sträcker inte en hand eller "hela" kroppen genom en spegel! Det var lite svårt att förklara, men om det är något du inte fattar så fråga bara! MVH Patrik, Taste FX
 19. Är det inte typ efter 70 år om inte någon tagit över upphovsrätten?...men i alla fall
 20. Tack så mycket för hjälpen rogge! Jag har standard som sakt! men går den att ladda ner particle playgrund plugin någonstans? Jag har hört att det ska finnas hemsidor med massor av bra plugins som Inte kostar.
 21. Tjena! Äntligen har jag nu skaffat AE och är mycket mycket nöjd med det! Dock är jag rätt så mycket nybörjare.! Jag håller på att lära mig lite genom toturials osv. men i denna toturial med Andrew Kramer DNC (Day to Night Conversion) kom jag på en sak! Jag har inte samma presets som dom andra!...tror jag. Till exemple så hittar jag inte* particle playground * och som i denna toturial så hittar jag inte* cc spotligt *. Snälla hjälp, whats the problem?
 22. Nice! Lite som kören som gör musiken till spider-man! Men kan det tänkas att det finns någon sida med sådan gratis musik?
 23. jäklar vad snyggt! Ljudet passade perfekt till den grymma animationen också!
 24. Hejsan! Nu så håller jag på med en film. I den filmen så behöver jag sådan här musik från när en kör skunger tillsammans med trummor och hela faderullan! T.ex. Spider-man Matrix (alla nya hjälte-marvelfilmer) Jag har redan testat: Justfuckinggoogleit men hittar inget! (Musiken börjar på 02.06 min) Skulle verkligen bli glad om ni hittade något!
×
×
 • Create New...