Jump to content

Joel_1980

Members
 • Posts

  125
 • Joined

Personlig information

 • City
  Gold Coast - Australien
 • Name
  Joel Jonsson

Filmskapande

 • Interests
  Surf, Film, Foto, Snowboard, Musik, Datorer

Joel_1980's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Joel_1980

  Manuskurs

  Tjena, finns säkert en/flera trådar om detta men hittar ingen bra. Söker en manuskurs i Stockholm. Gärna kvällstid där man skriver ett kortfilmsmanus eller liknande. Tacksam för svar!
 2. Tjena, klippte ihop en "semesterfilm" från när jag och en kompis var i usa förra månaden. Ingen handling bara massa klipp huller om buller uppblandat med fotografier. Tekniken jag använde var att jag först klippte ihop en tidslinje från början till slut där jag tog med det som jag tyckte vad mest väsentligt. Sedan kollade jag igenom tidslinjen och när jag tyckte det vart lite tråkigt bröt jag upp det och slängde in splitscreens med annat foto för att sedan återgå till huvudtidslinjen när den blev mer intressant. Jag använder mig av allt från Time Lapse till Slowmotion.. Jag klippte tre separata tidslinjer i premiere, exporterade och sammanställde allt med animationerna i after effects. Färgkorren/grading är gjort i Magic Bullet Looks. Filmat med Canon 7d, GoPro HD Hero2 och iphone 4 / 4s Som sagt, ingen handling eller så men kanske kan va kul ändå :) Här är filmen: (OBS, kan även visas i 1080p) Visas bäst i fullscreen då bilden ofta är indelad i många mindre fönster. /Joel
 3. Jo, jag håller med om att in love ( ) är ett strå vassare.. Problemet var att jag bara hade 1 vecka för denna produktion.. och det inkluderade all efterbearbetning, klippning osv som jag gjorde helt på egen hand. Jag valde också att gå på bandets egna idé för videon istället för att utveckla något eget. De ville ha en svart/vit video pga. att låten handlar om rasfrågor.
 4. Filmad i Nuvu studios i sydney Mars 2010. Allt filmat på greenscreen och "klippt" i After Effects.
 5. Varför ska kameror alltid kosta dubbelt så jävla mycket i det här jävla skitlandet!?! På amazon kostar 7d kittet (med objektiv) ca 13300 svenska.. I sverige hamnar priset på runt 23 000 kr. Värdelöst Vi borde bojkotta svenska kameraåterförsäljare!
 6. Hehe, påminner om en film som en kompis till mig gjorde i plugget förra året...
 7. Vi hittade en snubbe som samlade på pansarvagnar (?) .. han älskade att köra runt med dem så han vart skitglad när han fick en anledning att ta ut dem :) vad det gäller ljudet så tror jag att jag av misstag konverterade surroundversionen av filmen till webben.. då dämpas endel viktiga ljud, bla. dialog och pistolskotten.. .. och musiken blir då högre.. lillaf: jo, jag håller med om att det saknas karakstäruppbyggnad, jag hade gärna gjort filmen 10 minuter längre och haft möjlighet att presenterade karaktärerna i filmen djupare, vilket också hade hjälpt att bygga upp empatin för karaktärerna (och även avsky mot översten/militären). Problemet var att jag var att jag var tvungen att hålla filmen under 20 minuter (helst under 15 min). Jag hade också bara 5 inspelningsdagar vilket också ställde till problem. Iom att det är en sann historia och att berättelsen är ganska omfattande så var ett svårt prioriteringsjobb att välja vad som skulle va med och vad som inte skulle va med. Feedbacken jag fått är ändå ganska posetiv när det kommer till empati för karaktärerna så jag är glad att jag inte rensade bort mer än vad jag gjorde från själva plotten.. Jag kommer försöka få med den i nån festival i sve under 2009. Säger till här då! Tack för alla kommentarer!
 8. filmat med en Arri sr2 ... super 16
 9. Jo, det va lite knepigt med skådespelarna. Jag filmade den som sagt i Australien och där var det inte så lätt att hitta Etiopiska skådespelare som talade Amharic (som ni kanske kan förstå). Jag fick helt enkelt jobba med de få Etiopier som jag kunde hitta och som va villiga att stå framför en kamera. Ingen i filmen är egentligen skådespelare. Alla är bara väldigt snälla och sammarbetsvilliga människor. Personregi är inte det lättaste när det kommer till att jobba med människor som aldrig tidigare agerat framför en kamera.. Men som sagt, de var ett väldigt trevligt och sammrbetsvilligt gäng så det gick bra till slut! Musiken är komponerad av geniet Stefan Carlsson här på forumet. Jag förstår vad du menar med att tysnad kan vara mer effektivt vid vissa tillfällen, men jag kunde inte hjälpa att låta musiken svepa över mer eller mindre hela filmen. Jag tyckte det höll ihop filmen och gav den en passande ram... svårt att förklara men det var iallafall ett beslut jag tog.
 10. Jorå de är riktiga: http://www.joeljonsson.com/tanks.jpg as real as it gets... annars vet jag fan inte vad det är jag står på på sista bilden :) Jag kan iofs tänka mig att i.o.m. att den är komprimerad för webben så ser det lite sämre ut och det kan bidra till att pansarvagnarna kan uppfattas som animerade i filmen.
 11. Pansarvagnarna är inte animerade.. vi hade två som vi körde runt med. Det enda som är animerat är dampuffarna när vakttornet skjuter ner i marken framför killen. "min film" nja.. jag har skrivit, regisserat, redigerat osv.. men den är inte min.. :) vi var ett par till som jobbade med den..
 12. Inspelad på 5 dagar i Australien. Baserad på en sann berättelse. Plot: During Civil War in Ethiopia a father, marked by a family tragedy and torn between fear and love, is forced to take a stand. Se filmen här:
 13. intressant, men det borde ju komma en firmwarefix till det snart misstänker jag.
 14. med omkomprimerad menar du? det vore ju fantastiskt om den levererade okomprimerad video.
×
×
 • Create New...