Jump to content

bassbucket

Members
 • Posts

  307
 • Joined

bassbucket's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

13

Reputation

 1. Helt okej, men ni får arbeta mer med ljudet.
 2. Hej på dig! Jag kollade på hela filmen för några dagar sen när jag tvättade och ändå inte hade något för mig. Jag kan tyvärr inte riktigt se parodin ifrån Grudge mer än en gurglande tjej. Av alla delar så måste jag säga att del 7 var bäst och verkade "påkostad". Ska man göra en långfilm gäller det att tänka på flera saker. Däribland ljussättning (som du står för enligt eftertexterna), kan du berätta lite om den? Hur du tänkt osv. Varför jag frågar är för att jag inte riktigt kan se den. Skådespeleri är en annan stor utmaning. Här kan man sammanfatta huvudrollen (dig) såhär: En förvirrad person som är klantig när det gäller att fotografera i studios. Du gillar att gå genom dörrar. Sisådär genom hela filmen. När du väl gått genom en dörr, stängt och låst den så kommer du på att du glömt något du måste hämta och så fortsätter det i 1 och en halv timme. När något jagar dig eller låter som något farligt avfärdar du det konstant genom en enkel axelryckning. Ibland tittar du även in i kameran vid dessa tillfällen. I en scen är du på din "arbetsplats" och går hem. Väl hemma så kommer du på att du börjar jobbet inom en halvtimme och måste dit. Alltså, du går hem för att springa tillbaka till samma lokal. Huvudrollen har också en förmåga att svära i ungefär varje replik. Förutom det så får tittaren följa dig när du äter, borstar tänderna, byter kläder osv, dvs vanliga vardagsrutiner. Du klipper rätt bra i en del scener, dvs mellan olika bildutsnitt men du glömmer att trimma ner tiden. Filmen känns många gånger som realtid (Nä, kanske inte helt men...)och när jag tänker på ordet film tänker jag på komprimerad tid. Den humor som är med i filmen upplever jag inte speciellt rolig, men det kanske andra gör. Jag har tidigare nämnt dina 3D-verk och skrivit att du borde lägga ner mer tid på dem. Så även i denna film. Ja just det, så var det det där med ljudet också....men ja, det kan låta hårt men du behöver nog gå igenom grunderna igen och inte ha så bråttom till ett långfilmsformat för jag tycker inte riktigt du hanterar det. Om du istället drar ihop lite folk till nästa projekt och lägger lite mer tid på planering och allt annat så tror jag att du med tiden kan bli en svensk version av Ed Wood. För du verkar ha ambitionen.
 3. Relativt välgjord film. Många bra bildutsnitt och klipp i rörelse som fungerar och ger skönt flyt i filmen. Ljudet är väl så där går lite upp och ner i nivåer. Men jag gillade filmen och som du säger är det skönt med en vanlig berättelse ibland istället för grova/dåliga skämt och att huvudrollsinnehavaren dör på slutet. Bra jobbat! :)
 4. Rätt snyggt men i mitt tycke för långt i förhållande till variation. Alltså för litet urval filmer då det blir mycket samma klipp. Ta bort 1 minut så funkar det bättre, enligt mig. :)
 5. Längesen jag såg nåt av dig här. Filmen var lika bra som vanligt, bra jobbat! :)
 6. Det finns några klipp du kan ta bort som jag inte tycker fyller så mycket mening. Däribland när någon sträcker sig efter en fjärrkontroll. Snöfall uppåt + ett par till. Ett tips är att arbeta mer med colorcorrection. Det som blir över är en massa användande av AE2, men det är kanske inte helt fel det heller! :P
 7. Tycker båda två är charmiga och bra. Ljussättningen känns lite tråkig på första filmen och jag saknar nog lite ljudeffekter. Musiken passar in både och. Manuset kanske kan arbetas lite mer på andra filmen, även fast den riktas till barn. Överlag väldigt välgjort. Du är duktig!:)
 8. Det verkar ju ganska ambitiöst. Men ni failar på en hel del. Det jag såg så verkar ni inte ha ljussättning vilket gör att fotot blir ganska tråkigt. 180 graders regeln är ganska viktig också, samt hur ni har klippt, nu var det några klipp i början som blev konstiga. T.ex. fotografiet gick alldeles för snabbt...osv Efter att jag hörde ljud från kameran / stativet flertal gånger stängde jag av. Gör en uppföljare som är bättre så ska jag se hela ;)
 9. Låt den ligga kvar, mod får slå ihop trådarna om det anses nödvändigt. För att svara ang. filmen så tycker jag den är okej. Kollade dock när den var uppe i förra tråden, ska se om den och skriva lite feedback en annan dag. :)
 10. Här hittade jag den :O http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=28803&highlight=
 11. Tycker du ska arbeta mer med modellering. Känns lite som du har lite för bråttom att lära dig mer avancerade saker (om man kan kalla kameraanimering avancerat) då det är ganska lite som imponerar i dina filmer som oftast upplevs som slarviga. Efter det kan du börja med rigging och animering. Jag rekommenderar att du kollar på lite tutorials, förslagsvis digital tutors och tar ett par steg tillbaka. För övrigt var det inte speciellt bra klippt och jag förstod egentligen ingenting av din film.
 12. Jag gillar den! Enkel att förstå och den behöver inte trimmas! Musiken känns som 4/4-delstakt rakt igenom och det är ganska ovanligt att enbart hålla sig inom denna taktart i klassiska orkestersammanhang när man arbetar med flera instrument. Men. Gör ingen förändring i klippningen, den fungerar ypperligt som den är nu! :) Edit: Den här filmen bör kvala in som tävlingsbidrag som bästa film på Voodoofilm 2010 :D
 13. Det tar sig! :) Försök att få en lite mjukare övergång när planeterna kommer i bild. Skippa gärna "musiken/sfx" också ;)
 14. Ser bra ut! Känns fräschare! :)
×
×
 • Create New...