Jump to content

Kakaos Förbannelse


3d-intresse

Recommended Posts

I juni 2010 började ett löst snack om att göra en parodi på skräckfilmer. Främst då på The Grudge. Men i brist på inspelningsplatser gick mycket inte att genomföra, vilket är väldigt tråkigt. Många av idéerna var roliga. Det börjades att skrivas ett några sidor tjockt manus. I januari 2011 började första filmningarna att genomföras. I januari år 2012 var filmen äntligen klar.

Filmen ligger i 11 delar. Det finns även lite bonusmaterial uppladdat.

Kom gärna med konstruktiv kritik. Om vad som är bra, vad som är dåligt och vad som går att förbättra. Tack på förhand!

Prenumerera gärna, om Du vill. :D

 

Kakaos Förbannelse Del1 - YouTube

Link to comment
Share on other sites

Hej på dig!

 

Jag kollade på hela filmen för några dagar sen när jag tvättade och ändå inte hade något för mig. Jag kan tyvärr inte riktigt se parodin ifrån Grudge mer än en gurglande tjej. Av alla delar så måste jag säga att del 7 var bäst och verkade "påkostad".

Ska man göra en långfilm gäller det att tänka på flera saker. Däribland ljussättning (som du står för enligt eftertexterna), kan du berätta lite om den? Hur du tänkt osv. Varför jag frågar är för att jag inte riktigt kan se den.

Skådespeleri är en annan stor utmaning. Här kan man sammanfatta huvudrollen (dig) såhär:

En förvirrad person som är klantig när det gäller att fotografera i studios. Du gillar att gå genom dörrar. Sisådär genom hela filmen. När du väl gått genom en dörr, stängt och låst den så kommer du på att du glömt något du måste hämta och så fortsätter det i 1 och en halv timme. När något jagar dig eller låter som något farligt avfärdar du det konstant genom en enkel axelryckning. Ibland tittar du även in i kameran vid dessa tillfällen. I en scen är du på din "arbetsplats" och går hem. Väl hemma så kommer du på att du börjar jobbet inom en halvtimme och måste dit. Alltså, du går hem för att springa tillbaka till samma lokal.

Huvudrollen har också en förmåga att svära i ungefär varje replik. Förutom det så får tittaren följa dig när du äter, borstar tänderna, byter kläder osv, dvs vanliga vardagsrutiner. Du klipper rätt bra i en del scener, dvs mellan olika bildutsnitt men du glömmer att trimma ner tiden. Filmen känns många gånger som realtid (Nä, kanske inte helt men...)och när jag tänker på ordet film tänker jag på komprimerad tid.

Den humor som är med i filmen upplever jag inte speciellt rolig, men det kanske andra gör. Jag har tidigare nämnt dina 3D-verk och skrivit att du borde lägga ner mer tid på dem. Så även i denna film.

Ja just det, så var det det där med ljudet också....men ja, det kan låta hårt men du behöver nog gå igenom grunderna igen och inte ha så bråttom till ett långfilmsformat för jag tycker inte riktigt du hanterar det. Om du istället drar ihop lite folk till nästa projekt och lägger lite mer tid på planering och allt annat så tror jag att du med tiden kan bli en svensk version av Ed Wood. För du verkar ha ambitionen.

Link to comment
Share on other sites

Tack för att du tog dig tid att titta på filmen. Du har rätt i allt det du skrivit, som att del7 verkar mest påkostad. Scenerna där kostade mig en hel del, i rekvisita m.m. Det här med berättandet var den svara biten, som hur mycket man ville ha med.

Humorn gillar nog främst de som känner mig som person irl.

Ljussättningen märks knappt, för att lamporna sjöng ofta på sista versen. De var slutkörda, så gått som. Gällande ljudet, var det ofta ganska sugigt, tyvärr. Det för att mikrofonen antingen hängde i taket, på avstånd, alternativt stod långt ner på golvet. Det var bara fåtal gånger som micken var i munhöjd, och det var i närbilderna.

Jag har skrivit manus till en kommande film i nära ett år. I vår ska inspelningen börja. Och till den filmen har jag skrapat ihop 13 "skådisar", varav 3 är från "Kakaos Förbannelse".

Tack för din konstruktiva kritik, den är tänkvärd. Och givetvis ska jag ta till mig allt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...