Jump to content

Tommy Olsson

Members
 • Posts

  29
 • Joined

Personlig information

Tommy Olsson's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Här är en av våra senaste kortfilmer. Kolla gärna på den och ge feedback. Papercut Film Tommy Olsson
 2. Vår nya showreel: Showreel - 2012 on Vimeo Vår senaste video: Masta Mic - Head Down. [Official Music Video] on Vimeo
 3. Hej! Skriv gärna vad ni tycker om våran Showreel Ös på med kritik! http://www.vimeo.com/16651894
 4. Problemet är löst. Jag fixade det med Submerge.
 5. Hejsan. Jag behöver hjälp så fort som möjligt! Jag skulle behöva bränna ut en film på DVD med inbränd text. Jag har en fullt fungerande textfil som är synkad i tex VLC-player. Jag använder mig av en Mac. Vilka program kan jag göra detta med?
 6. Tack så mycket :) Vad roligt att du gillar den! Ja det hade faktist vi också gjort, men det fanns tyvärr inte tid till att göra det. Vi hade bara 10 veckor på oss. 5 veckor gick åt att bygga den 5 meter långa stadskulissen. Genom att använda en green screen sparade vi massa tid, det blev tyvärr inte så fint som jag hade hoppats på. Människorna känns inte rätt, jag trodde man skulle kunna lura ögat mer med hjälp av alla skuggor och grejer i förgrunden.
 7. Hej! Kolla gärna in våran minutfilm. http://www.vimeo.com/11801899 Ös på med frågor och kritik vetja
 8. Jag antar att svaret kommer lite för sent men, Super Sculpey-leran är jättebra. Jag tror den finns lite överallt, jag hittade den i Uppsala Järn och Färg. Den är lagom mjuk och formbar och blir endast hård när man kör den i ugnen.
 9. Tack Max H. Jag testade och det såg bra ut. Jag la in allt med en PD170 i Final Cut Pro i fredags, nu ser allt bättre ut.
 10. Ja jag lägger självklart in med Firewire. Skärmen jag tittar på är en Imac 8,1, 21" så den bör det inte vara något fel på. Jag spelade inte in på long-play och det såg bra ut på en monitor som jag använde när jag filmade. Här kommer tre skärmdumpar på olika inställningar som går att ändra inför intankningen.
 11. Jag har jobbat med PD170 i två år och jag vet att den filmar i mycket bättre kvalité än så här. Här kommer två skärmdumpar, en är tagen i helskärmsläge och en när jag har tryckt på "visa i verklig storlek" Det är inlagt med CS4 i DV-Pal 16:9 och med "Best quality" på settings. Jag har filmat med en PD170 men sen har jag stoppat i DV-bandet i en sämre DV-kamera nu när jag har fört över det till datorn, kan detta vara problemet? Jag har tyvärr inte tillgång till den bättre kameran just nu när jag ska föra över det till datorn. Kvaliten på det som är filmat på bandet borde väl inte kunna bli sämre bara för att jag tankar över det med en sämre kamera?
 12. Jag har nyss testat Vidi och det blev ännu sämre. Finns det någon som vet vilka inställningar i Premiere CS4 jag borde använda när jag har spelat in på ett DV band i 16:9. Jag har använt mig av kameran Sony PD170. Jag har testat en hel del olika inställningar nu men det blir fortfarande väldigt dålig kvalité.
 13. Det såg värre ut i VLC. När jag trycker på "Iställningar/Visa som verklig storlek" så blir bildrutan inte ens fullskärm. Jag tror jag lägger in allt på min PC istället, där har jag WinDV som verkar fungera bättre. Sedan flyttar jag över allt till min Mac med en extern hårddisk. Men jag undrar fortfarande: Finns det något grymt capture-program till mac som är till för DV?
 14. Hej! Behöver hjälp med att hitta ett bra capture-program till mac. Jag har filmat på DV-band och nu vill jag föra över det till en mac i bästa möjliga kvalité. När jag för över det till datorn med hjälp av Adobe Premiere Pro CS4 och Final Cut Pro så ser det inte ut som att det är den högsta möjliga kvalitén, jag tror kameran är mycket bättre än så. Jag har filmat med en PD170. Komprimerar programmen inspelningen lite när den läggs över till datorn? Jag har ändrat till best quality i settings och det är inga fel på inspelningen och ljussättningen.
 15. Redigerat med anledning av Voodoo Film forums regler 2 §. Synpunkter angående detta beslut, ta kontakt med administratören. Otillåten annonsering. Sajten http://www.filmprylar.se används för detta ändamål nu. Mvh Pace Administratör, Voodoo Film forum
×
×
 • Create New...