Jump to content

Tommy Olsson

Members
 • Posts

  29
 • Joined

Everything posted by Tommy Olsson

 1. Här är en av våra senaste kortfilmer. Kolla gärna på den och ge feedback. Papercut Film Tommy Olsson
 2. Vår nya showreel: Showreel - 2012 on Vimeo Vår senaste video: Masta Mic - Head Down. [Official Music Video] on Vimeo
 3. Hej! Skriv gärna vad ni tycker om våran Showreel Ös på med kritik! http://www.vimeo.com/16651894
 4. Problemet är löst. Jag fixade det med Submerge.
 5. Hejsan. Jag behöver hjälp så fort som möjligt! Jag skulle behöva bränna ut en film på DVD med inbränd text. Jag har en fullt fungerande textfil som är synkad i tex VLC-player. Jag använder mig av en Mac. Vilka program kan jag göra detta med?
 6. Tack så mycket :) Vad roligt att du gillar den! Ja det hade faktist vi också gjort, men det fanns tyvärr inte tid till att göra det. Vi hade bara 10 veckor på oss. 5 veckor gick åt att bygga den 5 meter långa stadskulissen. Genom att använda en green screen sparade vi massa tid, det blev tyvärr inte så fint som jag hade hoppats på. Människorna känns inte rätt, jag trodde man skulle kunna lura ögat mer med hjälp av alla skuggor och grejer i förgrunden.
 7. Hej! Kolla gärna in våran minutfilm. http://www.vimeo.com/11801899 Ös på med frågor och kritik vetja
 8. Jag antar att svaret kommer lite för sent men, Super Sculpey-leran är jättebra. Jag tror den finns lite överallt, jag hittade den i Uppsala Järn och Färg. Den är lagom mjuk och formbar och blir endast hård när man kör den i ugnen.
 9. Tack Max H. Jag testade och det såg bra ut. Jag la in allt med en PD170 i Final Cut Pro i fredags, nu ser allt bättre ut.
 10. Ja jag lägger självklart in med Firewire. Skärmen jag tittar på är en Imac 8,1, 21" så den bör det inte vara något fel på. Jag spelade inte in på long-play och det såg bra ut på en monitor som jag använde när jag filmade. Här kommer tre skärmdumpar på olika inställningar som går att ändra inför intankningen.
 11. Jag har jobbat med PD170 i två år och jag vet att den filmar i mycket bättre kvalité än så här. Här kommer två skärmdumpar, en är tagen i helskärmsläge och en när jag har tryckt på "visa i verklig storlek" Det är inlagt med CS4 i DV-Pal 16:9 och med "Best quality" på settings. Jag har filmat med en PD170 men sen har jag stoppat i DV-bandet i en sämre DV-kamera nu när jag har fört över det till datorn, kan detta vara problemet? Jag har tyvärr inte tillgång till den bättre kameran just nu när jag ska föra över det till datorn. Kvaliten på det som är filmat på bandet borde väl inte kunna bli sämre bara för att jag tankar över det med en sämre kamera?
 12. Jag har nyss testat Vidi och det blev ännu sämre. Finns det någon som vet vilka inställningar i Premiere CS4 jag borde använda när jag har spelat in på ett DV band i 16:9. Jag har använt mig av kameran Sony PD170. Jag har testat en hel del olika inställningar nu men det blir fortfarande väldigt dålig kvalité.
 13. Det såg värre ut i VLC. När jag trycker på "Iställningar/Visa som verklig storlek" så blir bildrutan inte ens fullskärm. Jag tror jag lägger in allt på min PC istället, där har jag WinDV som verkar fungera bättre. Sedan flyttar jag över allt till min Mac med en extern hårddisk. Men jag undrar fortfarande: Finns det något grymt capture-program till mac som är till för DV?
 14. Hej! Behöver hjälp med att hitta ett bra capture-program till mac. Jag har filmat på DV-band och nu vill jag föra över det till en mac i bästa möjliga kvalité. När jag för över det till datorn med hjälp av Adobe Premiere Pro CS4 och Final Cut Pro så ser det inte ut som att det är den högsta möjliga kvalitén, jag tror kameran är mycket bättre än så. Jag har filmat med en PD170. Komprimerar programmen inspelningen lite när den läggs över till datorn? Jag har ändrat till best quality i settings och det är inga fel på inspelningen och ljussättningen.
 15. Redigerat med anledning av Voodoo Film forums regler 2 §. Synpunkter angående detta beslut, ta kontakt med administratören. Otillåten annonsering. Sajten http://www.filmprylar.se används för detta ändamål nu. Mvh Pace Administratör, Voodoo Film forum
 16. Fråga. Blir det bättre eller sämre om Johanna kramar Simon på slutet istället för att säga: "hej jag heter Johanna". När han har pratat klart så tittar hon på honom en kort stund sen kastar hon sig i hans famn och så kramas dom, eftertext. Eller blir det "too much" mot en total främling, (även fast hon känner igen honom på ett konstigt sätt) haha det är en svår situation.
 17. Tack för att du också läste manuset igen! :) Det var bra att du skrev att du inte hänge med där, för jag funderade över om det var tillräckligt tydligt. Det är ju en ganska konstig situation. Tack för din hjälp med allt. Jag har lärt mig massor tills nästa gång jag ska skriva manus. :)
 18. Tack för att du läste manuset en gång till :) Bra att du hittade dom där slarvfelen! Angående låten på Ipoden, min tanke är att man ska höra musiken när han startar den. Men först hör man den bara i hörlurarna och sen tonas musiken upp och blir själva stämningsmusiken till hela slutscenen. Jag förstår att det är dumt att skriva det i manuset, för då "tar man regissören eller ljudläggarens jobb". Hur tycker du att jag ska skriva det på bästa sätt? För jag kan väl inte skriva att låten tonas upp ur hörlurar i manuset? Jag vill liksom poängtera att han startar en låt för att det är en viktig detalj i slutscenen. Det är jag som kommer att regissera filmen så då kanske det inte spelar så stor roll den här gången, men jag vill ändå lära mig att göra på rätt sätt, hur skulle du ha skrivit? :) Kul att du vill se filmen :) Den blir förhoppningsvis inspelad nu i april och maj!
 19. Är det någon som nyligen har gått på Mokoms filmlinje samt Fridhems filmlinje? Berätta gärna lite om hur det var att gå på dessa skolor. Vilka andra folkhögskolor rekommenderas för en kille som mig? Jag har läst tre år på mediagymnasiet GUC i Uppsala. Där har jag läst TV/Film. Det är film som intresserar mig mest och det är film jag vill jobba med i framtiden. Regi och foto intresserar mig nog allra mest, men jag vill gärna lära mig mer om alla delar av en filmproduktion i min utbildning. Jag är en fattig ung man och jag vill inte att studielånet ska behöva bli jättestort, vad rekommenderas?
 20. Tack! Oj det var ett slarvfel att jag har blandat ihop "gubben" och "mannen" det ska självklart föreställa samma person :) Sen så är det kanske lite dåligt förklarat av mig med mamman och gubben, för det är meningen att Simon fortfarande drömmer och ser gubben öppna munnen men att det är mammans röst som kommer ut ur gubbens mun. Är du med? Det kanske inte framgår så bra. Det kan ju bli så i skedet mellan dröm och uppvaknande ibland. Har du någon bra lösning på hur jag kan förklara det med andra ord?
 21. Nu har jag förbättrat en hel del saker. Tack för all kritik hittills! Det har vart väldigt givande att lägga upp sitt manus här :) Läs gärna version 2 också nu och kritisera det ännu mer! Version 3.pdf
 22. Tack så mycket elinice! Det var mycket bra svar på saker som jag har funderat över. Mycket av det som du skrev har jag precis fixat innan jag läste ditt inlägg :) Det här med att replikerna låter som repliker är jag väldigt glad över att du skrev, för jag märkte själv att det mesta lät som typiska svenska repliker när jag testade med högläsning. Du får gärna läsa mitt manus igen när jag slänger upp version 2 här inom kort.
 23. Tack för svaren. Jag har en fundering om slutet på bussen, då har jag inte skrivit att hon ser Simon på bussen, utan att hon ser en Kille på bussen. Likadant med honom, att han ser en Tjej på bussen, inte att han ser Johanna på bussen. Bör jag skriva att hon ser Simon när hon inte vet vem det är, även fast vi som läser vet vem det är? Det är en ganska krånglig situation på bussen.
 24. Okey. Ja jag är osäker på hur jag ska förklara vissa saker. Till exempel där i början, när man bara ska höra deras röster medan det är klippbilder på annat, hur borde jag ha skrivit där? Nu står det att man hör deras röster som en V.O. Sen så har jag skrivit hur folk är i scenbeskrivningen, t ex (Stressad) (irriterad) (Förvånad) ska jag skriva sådant i mitt treatment istället eller förklara det på något annat sätt?
 25. Hejsan! Jag håller på och skriver för min första kortfilm. Detta är bara version 1 av manuset. Hjälp mig gärna att förbättra mina kunskaper. Läs och bomba mig med mycket kritik! Version1 - Nummer Tretton.pdf
×
×
 • Create New...