Jump to content

piers

Members
 • Posts

  45
 • Joined

Everything posted by piers

 1. Tjena! Ska göra ett slutarbete i en multimediakurs jag läst. Slutarbetet innebär att sätta ihop en kortfilm i Adobe Flash, Director eller något liknande grafikprogram. Temat är "Hållbar utveckling". Vi ska helt enkelt välja ett passande ämne till temat och samla på oss fakta och sedan sätta igång. Andra har tidigare valt ämnen som t.ex. mobbning och nedskräpning. Söker lite fler idéer som anknyter på något sätt till hållbar utveckling. Det bästa jag själv kommit på är en film om USA:s inblandning i Mellanöstern, följder av detta etc. Någon som har något lämpligt man skulle kunna göra något bra av? Tack på förhand!
 2. Hej! Har kört med en Vista-hårddisk de senaste veckorna och spelat Counter-Strike med 60-70 bilder i sekunden. När jag nu formaterade om en annan hårddisk och installerade Win 7 så ligger jag på mellan 20-30 bilder i sekunden i Counter-Strike (det flyter inte på). Det är samma dator. Vad kan detta bero på? Allt är ju samma förutom hårddisken och operativsystemet. Tack!
 3. Hej! Har samlat ihop en rad frågor som dykt upp under mitt skrivande. (Krigsfilm.) 1. Karaktärer som talar och syns i bild, men som aldrig anropas. Det finns väl ingen mening med att döpa dessa? 2. Hänger ihop med fråga 1. Hämtat ur mitt manus: "Två iranska soldater sitter vid en luftvärnskanon bland några träd och röker. FLYGPLANSLJUD tonar in. Soldaterna får syn på flygplanet. Den ena soldaten gör sig redo bakom kanonen. IRANSK SOLDAT Skjut! Soldaten beskjuter flygplanet." Hur ska jag förklara vem som är vem av dessa soldater? Ska jag kalla dem IRANSK SOLDAT ETT respektive IRANSK SOLDAT TVÅ? Så man vet om det är samma person som säger "Skjut!" och som skjuter i praktiken. 3. Berättelsen följer en militärgrupp på fyra personer. Måste jag upprepa karaktärerna, (David, Sven, Ragnar och Kalle går ut genom dörren.), eller kan jag skriva "Specialgruppen går ut genom dörren" eller liknande? 4. Jag har skrivit såhär: "EXT. ÖVERBLICKSSCENER - DAG Gruppen vandrar och tar sig fram i varierade väderlekar och miljöer." Jag vet inte ens om det heter överblicksscener? Det jag menar är i alla fall att vi ser specialgruppen, (de fyra soldaterna), i olika miljöer vilket signalerar att de vandrar länge/långt. Alltså visar vad som händer under loppet av några dagar kanske. Men jag tror inte att man skriver som jag har gjort? Kommer säkerligen fler frågor sen. Tack!
 4. Jag är inte så duktig på det här med ljussättning och liknande. Vad är det som gör att explosionen inte passar in? I mina ögon ser det bra ut, men som sagt, jag är ingen mästare på det här och får ofta kritik på färg/ljussättning.
 5. Markera din layer eller vad det nu är och tryck CTRL + ALT + R. Klippet spelas då baklänges. Det kanske kan vara nåt?
 6. Jag hade inte förväntat mig en så bra länk som jag fick av Kensai, så jag har var helt nöjd med informationen jag fick ut av Paces länkar. Jag har i alla fall uppnått mitt mål och fått svar på mina frågor.
 7. Oj! Det var verkligen överraskande siffror! Tackar så mycket för alla länkar!
 8. http://www.voodoofilm.org/filmskola/manus-dramaturgi/ - en länk du kommer bli förälskad i!
 9. Hej! Skulle väl tro att ämnet går under "research" så det bör vara rätt postat! Har googlat och kollat lite i kartböcker under eftermiddagen, men utan goda resultat. Jag skulle behöva veta i vilka länder USA har soldater nu? (Eller har haft inom det senaste decenniet.) (FN-styrkor räknas inte.) Jag är inte själv så duktig på detta, utan känner bara till Irak och Afghanistan. Finns det fler? Så många länder som möjligt! Tack!
 10. Här är ett annat exempel med fler sekvenser. Men, det är är ju stuntmen som gör detta och de har ju väldigt mycket vajrar, ställningar och grejer för säkerhet. Kanske inte riktigt vad vem som helst har råd med. Gör man som Fredrik Blom säger och hänger upp skådisen i vajrar framför en duk så tror jag att det kan bli rätt bra. Man kan ju också lägga fläktar som ser till att kläder och hår rör på sig, alltså göra det så verklighetstroget som möjligt.
 11. Här är någon som haft samma problem: http://www.moviecodec.com/video-codecs/movie-maker-codec-5153/2 (orkade inte läsa igenom hela tråden, men det stod något om en lösning.) Min google-sökning: Google avi+codec+movie+maker Har själv haft problem med avi codec tidigare.
 12. Eller hänga skådespelaren i vajrar från axlarna, kanske sätta upp en pool med vatten i och en madrass på bottnen. Kanske lite för komplicerade förslag dock. Men borde inte green screen vara den enklaste lösningen som tidigare nämnts?
 13. Riktigt snyggt! Jag tror dock att det ligger något i det donfre säger om hammaren. Men annars var det riktigt bra. Ljuset tyckte jag dock var lite för skarpt, men det är väl solens fel. De digitala effekterna hade jag inte gjort bättre själv. Men jag kan tycka att de effekterna i slutscenen när tomten skjuter iväg en stråle, sådana effekter bör påverka omgivningen mer så att det verkligen ser ut som att de sker på plats. Till exempel att färgerna effekten bidrar med påverkar träden osv. Men som sagt, jag hade inte gjort detta bättre själv. Bra jobbat!
 14. Ja, grodperspektiv har ju den effekten. Jag får väl istället satsa på att köpa få men stora modeller istället för många små och klona i datorn om det skulle behövas. Men jag letar vidare!
 15. http://www.filmprylar.se/annons-414.aspx http://www.filmprylar.se/annons-415.aspx Där har du två manus.
 16. Får man fråga var du sökte dessa pengar? :) Jag antar att jag får vända mig till Film i Skåne. Får jag inga pengar får jag helt enkelt göra berättelsen en aning "billigare" och ta ur egen ficka.
 17. Nej, då har vi rett ut det. (Sen borde man väl kanske kunna göra en deal att ifall inte filmen blir färdig så ska jag betala tillbaka allt stöd.) Men då är väl i alla fall trådens huvudfråga besvarad. Då får jag ju helt enkelt göra klart filmen bara. Men jag tycker att ni blivit alldeles för skeptiska bara för att jag misslyckades en gång. Man lär väl sig av sina tidigare misstag? Sådana saker som gick fel förra gången kan jag rätta till nu. Nu kommer jag också ha ett färdigt manus så att jag vet hur lång filmen kommer bli. Kan jag få filmstöd så tar jag ju givetvis hellre det, men om inte så betalar jag själv. (Jag vill ju göra filmen vilket som.)
 18. Först vill jag bara förklara vad jag menade med 130 bilder i veckan. Givetvis kommer jag lägga ner mycket mer tid! Det är bara det att det jag räknar med att det tar tid att bygga upp miljöer (berg, åkrar, skog osv.). Att jag därför inte kan spela in varje dag. Men när väl en scen är uppbyggd med scenografi så kan jag ta flera hundra bilder på en dag. Men som sagt, jag reserverar tid till att konstruera och bygga upp. Hoppas jag förtydligat. Jag säger inte att det ska ta två år, men att mitt mål är att ligga på minst 130 bilder i veckan. (Inspelningen är ju det som tar minst tid. Att bygga och konstruera rätt miljöer tar väldigt mycket tid.) Att slutföra ett projekt blir nog inget problem om jag har ett färdigt manus och ett genomgående förarbete i övrigt. Har jag dessutom fått filmstöd så är det mer ett måste att bli färdig. Mina krav är väl bara att jag vill få lång tid på mig? För stop motion tar ju tid, särskilt om man jobbar själv och endast på sin fritid.
 19. Vad menar du med 1 minuts film? 15 skrev jag?
 20. Tackar för svaren! Att jag tvekar beror främst på att mitt tidigare stop motion-projekt lades ner på grund av att jag endast uppnått en halv minuts film på flera månader. Men nu har gör jag allt för att effektivisera arbetet och hade tänk att fotografera ungefär 100-200 bilder i veckan. 15min * 60sek * 15fps / 104veckor = 130 bilder i veckan under två år vilket ger femton minuters film. Det jag behöver pengar till är rekvisita. Det jag får göra då är väl att skriva klart manuset och därefter räkna ut hur mycket jag behöver och söka detta. Eller, finns det något bättre plan?
 21. Kan detta vara något kanske? http://www.voodoofilm.org/artikel/pitch.aspx
 22. Nja, det ger väl ingen vidare bra reklam för dig med en massa misslyckade försök om du söker en samarbetsvillig partner? Nu talar jag för mig själv, men jag skulle tro att många är med på vad jag menar. Till att börja med så ger du inte ett särskilt seriöst intryck med så många grammatiska fel, (som Mega99 är inne på). Ämnesrubriken, man har man väl sett mycket sämre, men "Manus skrivare..hjälp mig" är inte särskilt tilltalande. När du postar ditt nästa ämne kan du skriva inlägget först och läsa igenom det. Utifrån det skriver du en passande rubrik som beskriver ditt inlägg och vad tråden handlar om. Utöver det är det väldigt viktigt att du tänker på hur du skriver om du vill bli seriöst emottagen. Tänk på grammatik, stavning m.m. Särskrivning är otroligt jobbigt, likaså att hoppa över punkt och börja en mening med liten bokstav. Att komma från ingenstans med "Är det någon som skulle kunna ta det progektet att skiva en pilotdel.. skulle va så tacksam att jag börjar gråta typ:P" är väl inte det bästa sättet att få upp ögonen hos oss läsare. Du vill göra film, men du tycker inte om att skriva? Har jag förstått det rätt? Man behöver inte skapa berättelsen själv. Manus finns att köpa och ges även bort (ofta mot garanti att det blir till film). Skapande är en kreativ process som tar tid. Lycka till!
 23. 30 cm är på tok för mycket! ;) Har varit och kollat runt lite nu efter modeller (plastbyggsatser). Flygplan som är i luften kan vara i vilken skala som helst då det bara är att göra molnen mindre/större. Jag hittar en del grejer för 300-400 kronor i skala 1:24. Men pansarvagnar och liknande hittar jag mest på skala 1:35 och mindre. Hur blir det? Blir det alldeles konstigt med skala 1:22 och 1:35? Skala 1:35 har lite mer lagom priser, annars blir det så himla dyrt.
 24. Utan att veta vilken mjukvara du har tillgång till... ...så kan du mixtra lite med kanske hue and saturation i AE, finns en hel del färgeffekter.
 25. Hej! Jag håller på med ett stop motion-projekt och börjar inse att utgifterna kommer passera några tusenlappar. Mitt mål med filmen är delvis att få den färdig. Manuset är inte färdigskrivet utan jag skriver under tiden som filmen spelas in. Jag själv känner att det skulle vara omöjligt att få tag på några tusenlappar för att finansiera projektet, även regionala resurscentrum vill väl ha en garanti på att filmen kommer bli färdig. Vad säger ni? Ingen delar väl ut, säg 3000, och är redo på att vänta i två-tre år innan filmen (möjligtvis) blir färdig.
×
×
 • Create New...