Jump to content

piers

Members
 • Posts

  45
 • Joined

Personlig information

piers's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tjena! Ska göra ett slutarbete i en multimediakurs jag läst. Slutarbetet innebär att sätta ihop en kortfilm i Adobe Flash, Director eller något liknande grafikprogram. Temat är "Hållbar utveckling". Vi ska helt enkelt välja ett passande ämne till temat och samla på oss fakta och sedan sätta igång. Andra har tidigare valt ämnen som t.ex. mobbning och nedskräpning. Söker lite fler idéer som anknyter på något sätt till hållbar utveckling. Det bästa jag själv kommit på är en film om USA:s inblandning i Mellanöstern, följder av detta etc. Någon som har något lämpligt man skulle kunna göra något bra av? Tack på förhand!
 2. Hej! Har kört med en Vista-hårddisk de senaste veckorna och spelat Counter-Strike med 60-70 bilder i sekunden. När jag nu formaterade om en annan hårddisk och installerade Win 7 så ligger jag på mellan 20-30 bilder i sekunden i Counter-Strike (det flyter inte på). Det är samma dator. Vad kan detta bero på? Allt är ju samma förutom hårddisken och operativsystemet. Tack!
 3. Hej! Har samlat ihop en rad frågor som dykt upp under mitt skrivande. (Krigsfilm.) 1. Karaktärer som talar och syns i bild, men som aldrig anropas. Det finns väl ingen mening med att döpa dessa? 2. Hänger ihop med fråga 1. Hämtat ur mitt manus: "Två iranska soldater sitter vid en luftvärnskanon bland några träd och röker. FLYGPLANSLJUD tonar in. Soldaterna får syn på flygplanet. Den ena soldaten gör sig redo bakom kanonen. IRANSK SOLDAT Skjut! Soldaten beskjuter flygplanet." Hur ska jag förklara vem som är vem av dessa soldater? Ska jag kalla dem IRANSK SOLDAT ETT respektive IRANSK SOLDAT TVÅ? Så man vet om det är samma person som säger "Skjut!" och som skjuter i praktiken. 3. Berättelsen följer en militärgrupp på fyra personer. Måste jag upprepa karaktärerna, (David, Sven, Ragnar och Kalle går ut genom dörren.), eller kan jag skriva "Specialgruppen går ut genom dörren" eller liknande? 4. Jag har skrivit såhär: "EXT. ÖVERBLICKSSCENER - DAG Gruppen vandrar och tar sig fram i varierade väderlekar och miljöer." Jag vet inte ens om det heter överblicksscener? Det jag menar är i alla fall att vi ser specialgruppen, (de fyra soldaterna), i olika miljöer vilket signalerar att de vandrar länge/långt. Alltså visar vad som händer under loppet av några dagar kanske. Men jag tror inte att man skriver som jag har gjort? Kommer säkerligen fler frågor sen. Tack!
 4. Jag är inte så duktig på det här med ljussättning och liknande. Vad är det som gör att explosionen inte passar in? I mina ögon ser det bra ut, men som sagt, jag är ingen mästare på det här och får ofta kritik på färg/ljussättning.
 5. Markera din layer eller vad det nu är och tryck CTRL + ALT + R. Klippet spelas då baklänges. Det kanske kan vara nåt?
 6. Jag hade inte förväntat mig en så bra länk som jag fick av Kensai, så jag har var helt nöjd med informationen jag fick ut av Paces länkar. Jag har i alla fall uppnått mitt mål och fått svar på mina frågor.
 7. Oj! Det var verkligen överraskande siffror! Tackar så mycket för alla länkar!
 8. http://www.voodoofilm.org/filmskola/manus-dramaturgi/ - en länk du kommer bli förälskad i!
 9. Hej! Skulle väl tro att ämnet går under "research" så det bör vara rätt postat! Har googlat och kollat lite i kartböcker under eftermiddagen, men utan goda resultat. Jag skulle behöva veta i vilka länder USA har soldater nu? (Eller har haft inom det senaste decenniet.) (FN-styrkor räknas inte.) Jag är inte själv så duktig på detta, utan känner bara till Irak och Afghanistan. Finns det fler? Så många länder som möjligt! Tack!
 10. Här är ett annat exempel med fler sekvenser. Men, det är är ju stuntmen som gör detta och de har ju väldigt mycket vajrar, ställningar och grejer för säkerhet. Kanske inte riktigt vad vem som helst har råd med. Gör man som Fredrik Blom säger och hänger upp skådisen i vajrar framför en duk så tror jag att det kan bli rätt bra. Man kan ju också lägga fläktar som ser till att kläder och hår rör på sig, alltså göra det så verklighetstroget som möjligt.
 11. Här är någon som haft samma problem: http://www.moviecodec.com/video-codecs/movie-maker-codec-5153/2 (orkade inte läsa igenom hela tråden, men det stod något om en lösning.) Min google-sökning: Google avi+codec+movie+maker Har själv haft problem med avi codec tidigare.
 12. Eller hänga skådespelaren i vajrar från axlarna, kanske sätta upp en pool med vatten i och en madrass på bottnen. Kanske lite för komplicerade förslag dock. Men borde inte green screen vara den enklaste lösningen som tidigare nämnts?
 13. Riktigt snyggt! Jag tror dock att det ligger något i det donfre säger om hammaren. Men annars var det riktigt bra. Ljuset tyckte jag dock var lite för skarpt, men det är väl solens fel. De digitala effekterna hade jag inte gjort bättre själv. Men jag kan tycka att de effekterna i slutscenen när tomten skjuter iväg en stråle, sådana effekter bör påverka omgivningen mer så att det verkligen ser ut som att de sker på plats. Till exempel att färgerna effekten bidrar med påverkar träden osv. Men som sagt, jag hade inte gjort detta bättre själv. Bra jobbat!
 14. Ja, grodperspektiv har ju den effekten. Jag får väl istället satsa på att köpa få men stora modeller istället för många små och klona i datorn om det skulle behövas. Men jag letar vidare!
 15. http://www.filmprylar.se/annons-414.aspx http://www.filmprylar.se/annons-415.aspx Där har du två manus.
×
×
 • Create New...