Gå till innehåll

vedran

Medlemmar
  • Inlägg

    27
  • Blev medlem

Utmärkelser för vedran

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. vedran

    Filma mot ljuset (solen)

    Du kan bränna ccd chippet på kameran genom att rikta den mot ljuset. Efter detta kan du slänga kameran då ingen garanti täcker detta. Det gäller inte bara din hv30, utan alla digitala kameror dras med detta. Från Sonys f23 till Red. Filma inte mot solen.
  2. Jag har själv funderat på just detta, forskade lite, och tydligen ska man använda sig av två prismor som ligger mot varandra och bildar en kvadrat, har man två sådana så kan detta sättas ihop så man får tre stycken "beams", dessa fungerar som en bildfördelare. detta bör då byggas i en konstruktion med ett objektiv som slår ljus mot den första splittern, från vilken den ena bilden går direkt till en dv kamera, och den andra bilden pekar mot den andra splittern från vilken ljuset går till vardera dv kamera. på en av de sistnämnda kamerorna bländar man ner ett steg med ett nd-filter. Man har då tre synkade identiska bilder (förrutom exponeringen) som man styr med en LANC, men jag har tyvärr inte listat ut hur man skulle göra detta på mjukvaru sidan, du vet säkert att det tar en stund att baka ihop en enda hdr. Jag är lite nyfiken på detta själv men ser det som för tidskrävande just nu.
  3. inte 25MB/s utan 3,6MB/s, betydligt mindre.
  4. Hur du än gör när du tar in via firewire så kommer du inte runt komprimeringen. Firewire-ut, fångat direkt till datorn, har inte mer information än att fånga från band. För att fånga okomprimerat behövs ofta andra anslutningar (hd-sdi eller hdmi) förutsatt att dessa strömmar okomprimerat. Annars finns det guerilla lösningar då videonördar har lärt sig att plocka info direkt från CCD/CMOS men den kräver hög teknisk kompetens och en vilja att bryta garantin.
  5. vedran

    Döden.....

    da har du nog en begransad umgangeskrets bland filmare. Jag forstar helt enkelt inte varfor vi som alla vanliga manniskor inte skulle frukta doden...
  6. Jag gillar video, inget får mig att gå igång som en hiphopvideo. Ditt foto är grymt men jag tycker personligen att det ibland känns lite väl "video", nu vet jag inte om du har kört progressivt eller deinterlace i post, men om du inte har det så är det detta kvar och din video kommer se riktigt high end ut.
  7. vedran

    35mm adapter

    Rabies: om du vill ha en letusxl så går det att få en utan 1.9x förstoring. Men den blir längre. Quyen (Letus "grundaren" och tillverkaren) har sagt att han kan göra dessa efter specialbeställningar. Men som sagt, dessa blir längre och jag kan tänka mig att det blir en slant extra. Men jag tror att priset fortfarande kommer bli en löjlig fraktion av priset på en mini35. Sorry om inlägget kommer nån månad sent, men det kan vara bra att veta innan man köper en mini35 eller slår till på en RED (inte för att de skulle bara jämförbart)
  8. vedran

    AJ-HDC27H VariCam

    Den är oerhört bra. Nästan lite för bra om du inte har störtkoll. Den är väl lite av en pionär vad gäller slow-mo inom video och det är den väldigt känd för. Annars är det en toppenkamera med "filmlook", förutsatt att du gör allting rätt (ställer in gammakurvan, vitbalanserar, exponerar, och även ljussätter rätt) Det är därför termen filmlook är så farlig att använda för att få kamerar ger den "out of the box" (förrutom filmkameror förstås) utan det krävs även kunskap i området tyvärr. Dock finns det filmfotografer som filmar med film så folk tycker de ser ut som video, inte särskilt åtråvärt med tanke på kostnaden. Varför fortsätter jag att prata?....
  9. vedran

    Lära sig om 24f m.m.

    det var en salig blandning men de går tyvärr inte alla under samma rubrik, dvs "videoformat". Men ett bra försök är att gå in på http://www.wikipedia.org och sök efter alla dessa.
  10. Hej Pontus, Inte för att jag på nåt sätt betvivlar detta forums tekniska sak-kunskap. Men ett ställe där jag vet att du skulle få svar är dvinfo.net Jag personligen har aldrig handskats med problemet du beskriver så det är det bästa jag kan leverera vad gäller svar.
  11. Sexritualscenen i "Eyes wide shut" är scenen som är anledningen till att mitt filmskaparintresse startade. Dessutom praktiskt taget vilken scen som helst ur filmen "Gummo" av Harmony Korrine. Där finns scener som inte går att få ut ur tankarna. Sen så denna i sin helhet som jag såg nyligen som jag inte hade sett tidigare:
  12. vedran

    MINI 35 image converter

    Jag tycker inte att man kan "gå runt" videolooken i postproduktion. En adapter tror jag är oumbärlig för som nämnt en interessantare look. Förlita dig inte för mycket på post. Det jag kan se att du kan göra är följade: deinterlace för att få fram progressiv rörelse, colortiming, men inte skapa saker som inte fanns i första hand. Dvs. jag har svårt att tro att ni kommer ha orken eller resurserna att Rotoscopa en ehl film för att simulera ett kortare skärdjup. Mini35 har fått ett lite lattjo rykte hos filmare att det är en mirakel maskin. Men det är ett dyrt, proffesionelt verktyg som många använder som ett alternativ till att producera på celluloid.
  13. vedran

    35mm adapter

    Det där med att man får snygga sexkantiga figurer av alla ljuskällor som blommar ut är relativt till optiken. Det man ser är bländaröppningen (diafragman) som hos vissa linser är sexkantigt, åttakantig och ibland en helt perfekt cirkel. Så räkna inte med den åtråvärda sexkantigtheten i din bokeh om du inte har optik som kan producera det. Men för att återgå till ämnet, ja.. jag tror Sgpro har den mest trovärdiga Bokehn.
  14. Det där med hemmabyggen kan vara lite väl hokus pokus med tanke på att du förmodligen kommer tillbringa en massa tid på en ingenjörskonst, och innan det går för långt så fråga dig om du är filmare eller konstruktör. Med det sagt så presenterar jag lite alternativ Brevis35 http://www.cinevate.com Letus35 http://www.adapterplace.com (i ditt fall relay-adaptern) M2 http://www.redrockmicro.com SGpro http://www.sgpro.co.uk och givetvis: mini35 http://www.pstechnik.de Har du cash så är det väl egentligen inget att debattera, Mini35 på runt 8000$ är nog bäst av alla dessa. De som står uppskrivna innan är "sub 1000$" adapters" Spontant så borde man tänka att en Letus relay funkar på din kamera så slipper du dessutom orginaloptiken och vinner ljus så kör man självklart på detta. Men den har en förstoring på 1.9x vilket kan vara besvärligt om du tänkte köra mycket "wide angles". Jag kan inte lämna denna tråd utan att tillföra http://www.mediachance.com/dvdlab/dof/index.htm om du vill bygga din egen. Har du en hd100 så skulle jag tänka mig för noga innan jag dunkar upp en hemmabygd instrumentlåda och förnedrar allt som har med modern maskinerad optisk microprecision att göra. en av sub 1000 adaptrarna kan man väl stå ut med.
  15. vedran

    Ljussättare i filmer

    Det du kommer snubbla över ganska snart i ditt arbete är "Chiaroscuro". En teknink använd av bla. målare som Caravaggio och har i många fall försökt att anpassas på film. Finns vissa som vågar gå så långt att säga att filmer som Gudfadern, Borta med vinden och andra nådde sin framgång delvis med hjälp av denna teknik. Personligen tycker jag att det är den vackraste av ljussättnings teknikerna.
×
×
  • Skapa nytt...